Auto's en Motoren

JDM Palace importeert RE-Amemiya ’98 Mazda RX-7 FD3S Automodellen

Je kunt de beste zijn, je kunt de King Kong zijn die op je borst bonkt. In de JDM-wereld vertegenwoordigen deze sleutelwoorden de roterende stemgigant RE-Amemiya, ondanks een enorme aap die op zijn borst bonkt.

JDM Palace importeert RE-Amemiya '98 Mazda RX-7 FD3S Automodellen

De wortels van de hele Rotary- en RX-7-industrie komen van deze pionier die in 1974 begon. De oprichter, Isami Amemiya, heeft zijn motorsportgebied uitgebreid met sancties zoals de D1 Grand Prix en Super GT. Maar zoals de meesten van ons begon RE op straat en in populaire sporten. In de jaren 80, toen openbare “race” -activiteiten wijdverspreid waren in Japan, kon Amemiya-San verschillende SA22 RX-7’s testen, of het nu op een dragstrip, een proef op topsnelheid of zelfs cross-country kanonskogels was.

JDM Palace importeert RE-Amemiya '98 Mazda RX-7 FD3S Automodellen

Fast-forward en het merk Amemiya-san, meer dan 40 jaar geleden opgericht, worden beschouwd als de heilige graal voor hardgekookte Mazda-fans. Sean shokuoh uit Noord-Californië is een liefhebber die naar RE-Amemiya kijkt sinds hij wist hoe hij een draai moest geven. Sean heeft een groot deel van zijn leven gewijd aan Mazdas en hardlopen. Hij bezit ook een bedrijf genaamd JDM Palace, dat alle Japanse delicatessen zoals Junction Produce, Aimgain en meer importeert.

Hij bouwde een Mazda Miata ’96 die vier jaar geleden in Super Street verscheen; De tweezits roadster was echter meer een zonnige dagcruiser en showauto dan een auto die de baan zou kunnen omverwerpen. Het was tijd voor Sean om de grote wapens tevoorschijn te halen …

JDM Palace importeert RE-Amemiya '98 Mazda RX-7 FD3S Automodellen

We ontdekten deze door RE-Amemiya gebouwde FD3S, die vorig jaar debuteerde op het San Jose Wekfest – Sean’s troef achter de hand. Velen speculeerden dat het voertuig met conventionele middelen was gebouwd, waarbij een aerokit vanuit Japan werd getransporteerd, vervolgens geverfd en geïnstalleerd in Californië. De geruchten over de motor die door een Amerikaans draaiend huis was gebouwd, gingen ook rond.

JDM Palace importeert RE-Amemiya '98 Mazda RX-7 FD3S Automodellen

Tjonge, ze kunnen niet meer verkeerd zijn … De waarheid is dat dit voertuig is gemaakt door RE-Amemiya in Chiba, Japan – zelfs “RE” staat op het VIN-label. Het werd vervolgens een paar jaar gereden op enkele van de meest prestigieuze racebanen van Japan voordat het met pensioen ging en te koop werd aangeboden. Sean kon een manier vinden om de auto van zijn vorige eigenaar te kopen, in een container te laden en af ​​te leveren aan de Verenigde Staten om er zijn nieuwe persoonlijke weekendspeelgoed van te maken.

JDM Palace importeert RE-Amemiya '98 Mazda RX-7 FD3S Automodellen

Met een kant-en-klare raceauto ontworpen om veel misbruik te maken, had Sean de tijd van zijn leven in een stukje JDM-supercar-geschiedenis. Dat wil zeggen, tot zijn vierde race, toen de spinner kaboom ging. De verstandige oplossing? Je zou denken aan de auto naar de dichtstbijzijnde Mazda-specialist brengen en deze opnieuw opbouwen. Voor Sean bestelde hij RE-Amemiya een wankel met een volle brug. Het duurde slechts een kwestie van maanden voordat de nieuwe 13B arriveerde en Sean weer op het goede spoor was en zijn RE-Amemiya RX-7 rond de lokale straatcursussen in Noord-Californië zette. Van:

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button