Goede ideeën

Jaloezie en afgunst beïnvloeden uw gezondheid

“Jaloezie” is de naam van angst en hopeloosheid die een persoon voelt wanneer hij vermoedt dat zijn geliefde en echtgenoot hem bedriegen. Dit is een nogal gecompliceerd gevoel dat iemand ervaart wanneer hij het gevoel heeft iets weg te nemen dat “ eigendom ” of iemand is. Mensen kunnen ook jaloezie of afgunst voelen over de prestaties of eigendommen van anderen.

Er zijn twee soorten jaloezie: ” gezonde jaloezie ” is een normale vorm van jaloezie die iemand voelt tegen zijn vrouw of geliefde. Er is echter ook ” pathologische jaloezie “, die ook bekend staat als ongezond. We zullen beide hieronder in detail onderzoeken.

Normale jaloezie

Dit is het soort jaloezie dat iemand voelt wanneer ze zich zorgen maken over het verliezen van hun vrouw of geliefde. Dit soort jaloezie is over het algemeen gebaseerd op bewijs, maar het kan gemakkelijk worden opgelost door communicatie door communicatie , zonder actie te vereisen om spijtige resultaten te produceren of anderen te kwetsen.

Pathologische of ongezonde jaloezie

Dit soort jaloezie wordt over het algemeen gevoeld door mensen met een soort emotionele instabiliteit die onzeker zijn. Deze mensen hebben complexe en bevorderen vijandigheid. Men kan zeggen dat dit soort jaloezie buitengewoon schadelijk is en over het algemeen tot tragedie leidt.

Verschillen tussen twee typen

Jaloezie en afgunst beïnvloeden uw gezondheid

Er is een groot verschil tussen deze twee soorten jaloezie. Terwijl degenen van het eerste type jaloezie transparantie en respect eisen voor de persoon waar ze jaloers op zijn (om samen een vreedzaam leven te leiden), zijn degenen die het tweede type jaloezie hebben behoorlijk vurig.

Ze willen niet eens dat de persoon waar ze jaloers op zijn in de gevangenis blijft en hem vrienden laat zijn met iemand anders, zelfs niet voor iemand anders zorgt. Dit kan ertoe leiden dat u om een ​​gedetailleerd rapport vraagt ​​over alles wat ze gedurende de dag doen.

Deze mensen zijn misschien geobsedeerd door het vinden van bewijs dat hun vriendin met iemand anders is. Ze kunnen de zakken van hun geliefde, mobiele telefoons mixen en zelfs detectives inhuren om hun vermoedens te bevestigen. Mensen met pathologische of ongezonde jaloezie kunnen behoorlijk egoïstisch en onbeschoft zijn.

Omdat dit een ziekte is en moet worden behandeld, moeten mensen met dit soort jaloezie een speciale behandeling ondergaan om van deze emoties af te komen.

Afgunst: nog een pathologische jaloezie?

Afgunst kan vaak worden verward met jaloezie, maar dit zijn eigenlijk heel verschillende emoties. Daarom, is het belangrijk om deze verschillen te kennen om gedrag te corrigeren dat erg schadelijk is voor je mentale en emotionele gezondheid.

Hoewel je afgunstgevoelens over iets of iemand wilt hebben, zijn gevoelens die verband houden met het verliezen van iets of iemand die je al hebt. Wat de werkplek betreft, komt pathologische jaloezie gemengd met afgunst veel voor. Dit is een gevaarlijker soort jaloezie dan de jaloezie die je voelt naar je geliefde.

Afgunst en jaloezie voelen en ervaren het zowel voor degenen die blijven zijn gevoelens die ontevredenheid en negativiteit uitlokken.

“Afgunst mensen” hebben de volgende kenmerken:

  • Wanneer u slaagt, verandert in uw gedrag tegenover u.
  • Ze proberen je altijd te krabbelen.
  • Ze proberen voortdurend je fouten te vinden en je te bekritiseren.
  • Ze maken ironische opmerkingen en handelen sarcastisch.
  • Ze negeren wanneer je succes behaalt.

De effecten van jaloezie op de gezondheid

Als we het hebben over jaloezie of afgunst, hebben we het over emoties en gevoelens. Om deze reden voeden mensen die hieraan lijden het diep van binnen en kunnen ze nooit volledig vrede of geluk voelen.

Dit soort gevoel is volledig destructief voor beide partijen. Zowel mannen als vrouwen worden getroffen. Er waren zelfs gevallen waarin de persoon die afgunst voelde de persoon aanviel die deze gevoelens voedde.

Hoe pathologische afgunst of jaloezie voorkomen?

Jaloezie en afgunst beïnvloeden uw gezondheid

Dit zijn de waarden die vanaf de kindertijd in het gezin moeten worden onderwezen. Kinderen moeten altijd worden geleerd om respectvol te zijn voor anderen. Als we onze kinderen op de juiste manier trainen, zullen ze nooit afgunst of zelfzuchtige gevoelens in hun ziel of hart hebben .

Omdat pathologische jaloezie een ziekte is, is het noodzakelijk om een ​​ specialist op dit gebied te raadplegen. Als men zich realiseert dat de persoon ziek is, zal het veel gemakkelijker zijn om vroegtijdig met de behandeling te beginnen, omdat deze ziekte veel fouten veroorzaakt die niet gemakkelijk te herstellen zijn.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button