BorduurwerkBreien en haken

Jacquardpatronen Breien Voor Beginners

Jacquardpatronen breien is een meerkleurig breiwerk. Bovendien geen afwisselende strepen van verschillende kleuren, namelijk volwaardige ornamenten, zowel eenvoudig als tamelijk complex. Jacquard breien, breien wordt voornamelijk gedaan, hoewel er uitzonderingen zijn. Haken met jacquard is ook mogelijk, maar minder gebruikelijk vanwege de eigenaardigheden van het breien zelf – zoals u weet, worden haken veel vaker met een haak gehaakt dan met een gladde doek.

We zullen proberen een jacquardpatroon op de breinaalden te breien, omdat hier meer vraag naar is. Laten we beginnen met een simpele: met een patroon in één kleur op een achtergrond met een andere kleur.

Voor werk hebben we nodig:

  • je favoriete breinaalden;
  • bijpassend garen in twee verschillende kleuren;
  • schaar voor het knippen van draad.

Laten we om te beginnen het breipatroon eens nader bekijken.

Jacquardpatronen Breien Voor Beginners

Zoals je kunt zien, lijkt het op een patroon voor kruissteek. Trouwens, ervaren naaldvrouwen gebruiken deze patronen vaak in beide gevallen – zowel voor breien als borduren. We nemen het klassieke Noorse sneeuwvlokpatroon (of “Kerstster” als je het leuker vindt).

Bekijk dit patroon eens. Het bestaat uit afwisselende elementen. Een segment van elementen wordt rapport genoemd. Als je de rapportages op een rij zet, krijg je een eindeloze sierstrip.

Laten we dus met onze les beginnen. Leg eerst een klein aantal lussen op de breinaalden – zeg 20, 30 of 40. Brei een paar rijen om de onderkant van de achtergrond te vormen – zeg 4 of 6.

Nu beginnen we een ornament te breien. De jacquard-breitechniek impliceert niet een constante draadafsnijding; al deze schoonheid is verbonden met aansnijdingen aan de verkeerde kant. Laten we het samen proberen als u niet begrijpt wat er aan de hand is. Volg het patroon – plaats een liniaal aan de onderkant.

Van links naar rechts breien we, op dezelfde manier als we lussen tellen: 1 achtergrondlus, we bevestigen een gekleurde draad voor het patroon, waarbij we de knoop aan de binnenkant laten. Nu is de draad van het patroon 1 lus, achtergrond 4, opnieuw 1 lus van het patroon, nog eens 5 lussen van de achtergrond, 1 patroon, 4 achtergronden, 1 patroon … Kijk, het is niet zo moeilijk. We laten spitsen aan de verkeerde kant, trek er niet sterk aan, anders blijken al onze breien strak, lelijk te zijn. Tegelijkertijd is het niet nodig om lang aan te snijden, zodat het patroon niet uit elkaar valt. Hoezo? De draad moet vrij aan de binnenkant liggen.

De eerste rij is klaar. Nu pakken we de tweede op. Onthoud dat we het breiwerk hebben omgedraaid, en nu gaat het patroon van links naar rechts. Volg het patroon in het diagram, let goed op zodat het niet verdwaalt. We hebben echter gekozen voor een eenvoudig jacquard-breisel – u kunt alleen uitstappen als u volledig onoplettend bent. Voor één lus voor het patroon veranderen we de draad – drie met het patroon, nu drie met de achtergrond, rust tegen het patroon, brei er twee, drie met de achtergrond, twee met het patroon, opnieuw met drie achtergronden, nog drie met het patroon …

Jacquardpatronen Breien Voor Beginners

Nou, hoe is het? De verkeerde rijen moeten zorgvuldig gebreid worden, omdat het patroon niet zichtbaar is. Jacquards zijn aan de voorkant veel gemakkelijker te breien – hier kunt u meteen zien of u zich vergist heeft. Gelukkig breit jacquard vaak alleen producten die alleen aan de voorkant gaan – bij het breien in een cirkel. Dit zijn golfen, hoeden en wanten.

Er is nog een ander soort kleurenbreiwerk “Luie jacquard”. Luie jacquards breien met naalden is zelfs geschikt voor grote items – bijvoorbeeld voor truien. Hun eigenaardigheid is dat luie jacquards niet alleen in breedte maar ook in lengte rapporteren – ze herhalen ook rijen.

Hier zijn enkele voorbeelden van luie jacquard:

Jacquardpatronen Breien Voor Beginners

Je zou denken dat jacquard noodzakelijkerwijs geometrie is. Helemaal niet. Zo wordt het jacquard babybreiwerk gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan vormen van ornamenten: hier heb je zowel kerstbomen als bloemen, olifanten en paarden. Zie hoe slim en leuk.

Jacquardpatronen Breien Voor Beginners Jacquardpatronen Breien Voor Beginners

Trouwens, niemand stoort zich om zulke grappige jacquards te gebruiken om zelf te breien, geliefden. Leuke bloemenornamenten zijn iets dat je graag breit en draagt.

Jacquardpatronen Breien Voor Beginners Jacquardpatronen Breien Voor Beginners

Jacquardpatronen Breien Voor Beginners Jacquardpatronen Breien Voor Beginners

Onze catalogus bevat een breed scala aan garens en gereedschappen voor het maken van unieke gebreide meesterwerken.

Het artikel gebruikt de materialen van de wizard Irina Ermilova, Facebook.

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button