Cultuur reizen

Italië’s kenmerkende scheve toren van Pisa

Na het lezen van deze gids die we voor je hebben voorbereid, wil je een vliegticket naar Italië kopen en deze prachtige stad bezoeken.

De scheve toren van Pisa is een van de iconische bouwwerken van Italië. De toren, bekend om zijn kromming over de hele wereld, staat in de stad Pisa in de regio Toscane. De Toren van Pisa, die werd gebouwd om de energie en rijkdom van de stad waar hij zich bevond te laten zien, staat in het Italiaans bekend als Torre di Pisa.

Het is helaas niet bekend door wie de toren in 200 jaar is gebouwd en uit marmer is ontworpen. De toren, die elk jaar iets meer instort vanwege de grond waarop hij zich bevindt, trekt met deze functie veel aandacht van miljoenen reizigers.

De Eiffeltoren komt voor de geest als Parijs wordt genoemd, de Meisjestoren als Istanbul wordt genoemd. Als het over Italië en de toren gaat, denk ik meteen aan de toren van Pisa. De scheve toren in Italië staat stil tijdens aardbevingen en 200 jaar structurele tegenslagen. De Toren van Pisa, die jaarlijks door miljoenen reizigers wordt bezocht, heeft een heel vreemd verhaal.

Italië's kenmerkende scheve toren van Pisa

Scheve Toren van Pisa

De scheve toren van Pisa staat in de stad Pisa in Toscane, in het noorden van Italië. Bekend als de ‘scheve toren van Pisa’ (Torre Pendente di Pisa) over de hele wereld, is de toren van Pisa, een van de beroemdste symbolen van Italië, een van de meest bezochte toeristische plekken van het land. Hoewel het in ons land de Pizzatoren wordt genoemd, is het eigenlijk de Toren van Pisa.

De scheve toren van Pisa, een van de oudste gebouwen in de stad Pisa, omvat Piazza dei Miracoli (Plein van Wonderen). De constructie van het gebouw, dat oorspronkelijk was ontworpen in de vorm van een klokkentoren voor Piazza del Duomo, gelegen op hetzelfde plein, begon in de 11e eeuw. De eerste architect van de Toren van Pisa, die op een glooiend terrein is gebouwd, is helaas onbekend.

Het gebouw, dat volledig van marmer in romaanse stijl was ontworpen, begon langzaam te hellen na de voltooiing van de derde verdieping.

Deze trend van de toren was te wijten aan het instorten van de zachte grond aan de basis. Na deze eerste bocht stond de constructie van de toren ongeveer 100 jaar stil.

Na een pauze van 100 jaar nam architect Giovanni Di Simone in 1272 de leiding over de bouw van de toren. Door nog 4 verdiepingen aan de toren toe te voegen, zorgde Simone ervoor dat het gebouw verder leunde terwijl ze probeerde het zwaartepunt recht te trekken. In 1284 werd de bouw van het gebouw weer stopgezet vanwege de oorlog tussen de Pisanen en de Genuezen.

Italië's kenmerkende scheve toren van Pisa

De 7e verdieping van de 8 verdiepingen tellende toren werd voltooid in 1319. De klokkenkamer van de toren werd in 1372 toegevoegd. De Toren van Pisa bleef in deze vorm tot in de 19e eeuw. Het gebouw begon in 1838 in te storten nadat de architect Alessandro Della Gherardesca een pad had aangelegd nabij de voet van de toren.

Het gebouw, dat vanwege zijn neiging door de Amerikanen in de Tweede Wereldoorlog als uitkijktoren werd gebruikt, heeft zijn bestaan ​​zonder veel schade behouden. In 1964 werd door een groep ingenieurs 800 ton gewicht op de toren geladen om te voorkomen dat de toren kantelde.

Het gebouw, dat samen met Piazza del Doumo, doopkapel en begraafplaats in 1987 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO kwam te staan, werd in 1990 gesloten. Tussen 1990-2001 werden de nodige inspanningen geleverd om het instorten van de toren te voorkomen, en de helling van de toren werd 45 centimeter gecorrigeerd.

De scheve toren, die in 2001 werd herbouwd voor toeristen, werd in 2008 door ingenieurs gerepareerd. De toren, die elk jaar 0,7 centimeter helt, heeft vandaag een gemiddelde helling van 5,5 graden.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Controleer ook
Close
Back to top button