Reizen

Italië Gids: Rome en omgeving in zeven dagen

Er zijn zoveel dingen te zien in Rome dat het moeilijk is om weg te blijven van de charme van de stad… Ga verder naar de nabijgelegen regio Lazio en je zult veel historische plaatsen zien om te verkennen en de plaatsen die door de proevers worden bezocht. Verderop zijn Florence, Napels en Pompeii allemaal binnen een dagelijkse reisafstand van de hoofdstad.

Wandel door de oude straten van Ostia Antica

Een van de gemakkelijkste plaatsen om te bezoeken in Rome is de Ostia Antica Excavation Site, waar je dagelijks naartoe kunt. Deze indrukwekkende archeologische vindplaats, die een kleiner model van Pompeii kan worden genoemd, bevat goed bewaarde overblijfselen van de oude Romeinse haven.

Hoogtepunten zijn onder meer een badcomplex met een opvallend vloermozaïek uit de 2e eeuw, Terme di Nettuno, een steil gemetseld amfitheater en een café, Thermopolium, waar u sporen van het “menu” op de muur met fresco’s kunt kiezen. Een iets modernere eetgelegenheid, Ristorante Monumento, wacht op u naast de hoofdingang van het pand, met heerlijke ravioli-pasta’s en lokale zeevruchten.

Vervoer: Om bij de oude site te komen, neemt u de trein vanaf station San Paolo (naast metrostation Piramide) naar Ostia Lido en stapt u na 25 minuten uit bij Ostia Antica.

Italië Gids: Rome en omgeving in zeven dagen
Fontein in de prachtige tuinen van Villa d’Este

Werelderfgoedvilla’s in Tivoli

Reis en bekijk twee werelderfgoedlocaties in Tivoli, een kleine stad 30 km ten oosten van Rome. Als u met het openbaar vervoer komt, kunt u uw reis het beste beginnen vanuit Villa d’Este, de stijlvolle renaissancevilla op de heuvel. Na het bewonderen van de fresco’s van de bloemist Maniëristische en prachtige fonteinen in de tuinen, stop je voor de lunch bij de nabijgelegen Trattoria del Falcone.

Nadat je energie hebt opgeslagen, ga je naar Hadrian’s Villa, ongeveer 5 km verderop. Het prachtige landhuis van keizer Hadrianus is de moeite van het bekijken waard met zijn hoge ruïnes onder de takken van olijfbomen en enorme pistachepijnbomen.

Vervoer: U kunt naar Tivoli gaan met de reguliere Cotral-bus vanaf metrostation Ponte Mammolo (50 minuten). Een andere optie is de Tivoli-trein die elke 15 minuten vertrekt vanaf station Termini. Boek op trenitalia.com. Om vanuit het historische centrum van Tivoli naar Hadrian’s Villa te komen, neemt u de CAT 4- of 4X-bus vanaf Largo Garibaldi.

Italië Gids: Rome en omgeving in zeven dagen
Een uitzicht vanaf het prachtige uitzicht van Castel Gandolfo op het meer van Albano.

Kies Castelli Romani voor eten …

Aan de zuidkant van Rome, met zijn uitsparing omgeven door met wijngaarden bedekte heuvels en uitzicht op het vulkanische meer, is Castelli Romani ideaal voor een onvergetelijke dinertrip.

In Frascati, in de stad een paar kantineCantina Simonetti, een van de (wijnhuizen) porchetta (pittig geroosterd varkensvlees) en lokale witte wijn. Voor nog meer trek kunt u eerst tijd doorbrengen in de Scuderie Aldobrandini, een klein museum dat de lokale geschiedenis van de regio laat zien.

Voor lekker eten gaat u naar Castel Gandolfo en het Antico Ristorante Pagnanelli, een beroemd restaurant met seizoensgebonden gerechten en een dromerig uitzicht over het meer van Albano. Castel Gandolfo is ook de thuisbasis van het zomerhuis van de paus. Palazzo Apostolico, ook wel bekend als het Palazzo Pontificio (pauselijk paleis), opende een paar jaar geleden voor het eerst zijn deuren voor bezoekers. U kunt het museum op de eerste verdieping en de aangelegde tuinen bezoeken door van tevoren te reserveren.

Vervoer: Rechtstreekse treinen die vertrekken vanaf station Termini in Rome bieden toegang tot Frascati (30 minuten) en Castel Gandolfo (45 minuten met de lijn Albano Laziale).

Italië Gids: Rome en omgeving in zeven dagen
Etruskisch graf bedekt met gras bij Cerveteri-Necropoli di Banditaccia.

Ontdek de Dode Stad Cerveteri

Voor een kijkje in de verloren wereld van de Etrusken, ga je naar Unesco’s Werelderfgoed Necropoli di Banditaccia in Cerveteri. De necropolis met zijn onvergetelijke uitstraling, gelegen net buiten de moderne stad; straten, pleinen en tumulus Het ziet eruit als een stad met rijen graven bedekt met gras met zijn ronde koepels.

Na dit alles te hebben verkend, voltooit u uw Etruskische kennistour door het Museo Nazionale Cerite in het historische centrum te bezoeken. De nabijgelegen Mille 800 Stazione del Gusto is een hogere standaard eetgelegenheid voor een gemiddelde trattoria.

Vervoer: Regelmatige Cotral-bussen die vanuit Rome vertrekken, bieden vervoer van metrostation Cornelia naar Cerveteri (55 minuten). Als u met uw eigen auto reist, bevindt deze zich aan de afrit van de snelweg A12, 35 km ten noorden van Rome. Om naar het necropoolgebied in het historische centrum van de stad te gaan, neemt u bus G vanaf het centrale plein.

Italië Gids: Rome en omgeving in zeven dagen
De Duomo-kathedraal in Orvieto en zijn prachtige kleuren met fresco’s

Gotische rondleiding door Orvieto’da

Orvieto, hoog gelegen in het midden tussen Rome en Florence, is een typische bestemming voor daguitstapjes. Het zal interessant zijn om de vrij smalle middeleeuwse paden te verkennen, en je zult hier ook veel goede restaurants vinden om te proberen. Maar wat de reis zo speciaal maakt, is de Duomo-kathedraal, een van de prachtige gotische kerken van Italië, die bezoekers bewonderen. De Duomo met zijn prachtige interieur en onstuimige buitenkant, zijn fascinerende voorkant en Giudizio Universale door Luca Signorelli (Armageddon) wordt bewonderd met de fresco’s die hij schilderde.

Na het voltooien van uw bezoek aan de Duomo, is de volgende de Torre del Moro, waar u kunt genieten van een panoramisch uitzicht, en de ondergrondse stad Orvieto met zijn grotten om te verkennen. Vind Trattoria del Moro Aronne voor een heerlijke en verfrissende maaltijd.

Vervoer: Met regelmatige treinen bereikt u Orvieto vanuit Rome Termini in 1 uur en 15 minuten. Als u met uw eigen auto rijdt, staat deze recht voor u zodra u de noord-zuid snelweg A1 verlaat.

Italië Gids: Rome en omgeving in zeven dagen
De Vesuvius en de ruïnes van Pompei op de achtergrond

Oude wonderen van Napels en Pompeii

Voor een onvergetelijke dag spring je op de trein en rijd je zuidwaarts naar Napels en Pompeii. Je kunt Rome verlaten en beide op dezelfde dag toeren, maar daarvoor moet je een beetje gas en vol energie zijn.

Om vroeg in de ochtend in Pompei aan te komen, neemt u de Frecciarossa-trein van Termini naar Napoli Centrale en vervolgens de Circumvesuviana-trein naar Pompei-Scavi-Villa dei Misteri. Pompeii is verspreid over een zeer groot gebied, Forum, Lupanare (oud bordeel) en het amfitheater Je hebt ongeveer drie uur nodig om de belangrijkste plaatsen te bezoeken.

Bij uw terugkeer naar Napels, in het historische centrum Je kunt authentieke Napolitaanse pizza proberen bij Pizzeria Gino Sorbillo, een van de weinige cultpizzeria’s. Laat u vervolgens passeren door de fascinerende klassieke kunst Nationaal Archeologisch Museum’ye en Giuseppe Sanmartino is prachtig Gesluierde Christus (Christus ‘sluierBezoek de barokke Cappella Sansevero om het standbeeld te zien.

Vervoer: Hogesnelheidstreinen rijden van station Termini (1 uur en 15 minuten) naar het centrum van Napels.

Italië Gids: Rome en omgeving in zeven dagen
Giuseppe Sanmartino’s Veil of Christ (Cristo Velato) standbeeld in de Sansevero-kapel

Ontdek de renaissanceschatten van Florence

Florence, dat u met de hogesnelheidstrein in slechts anderhalf uur kunt bereikenvan je kunt in een dag rondgaan. Je hebt geen tijd voor alles, maar als je boekt via Firenze Musei (firenzemusei.it), met een geconcentreerd schema, zul je alle belangrijke plaatsen zien die je gezien moet hebben.

Van het treinstation tot toeristische plekken om te zien; Voor de Duomo met zijn opvallende roodbetegelde koepel ontwierp Giotto campanile (klokkentoren) en loop richting Piazza del Duomo, de thuisbasis van de Battistero di San Giovanni. Wanneer je deze tour voltooit, ga je verder naar Piazza della Signoria, waar je het palazzo Vecchio, het sierlijke stadhuis van Florence, kunt bezoeken en meesterwerken uit de Renaissance kunt tegenkomen in de Galleria degli Uffizi.

Stop bij Mercato Generaliand in Gilli, een van de historische cafés van de stad, voor een rustige lunch om je excursies bij te tanken.

Italië Gids: Rome en omgeving in zeven dagen
Uitzicht op de Duomo vanaf de terracotta daken van Florence

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button