Dieet

Is Popcorn gezond?

Maïs is in zijn organische vorm een ​​goede bron van foliumzuur, vitamine C en niacine (vitamine B3) met een hoog vezelgehalte. Verse popcorn gemaakt met organische maïskorrels heeft zijn plaats in onze huizen ingenomen als een heerlijk en gezond tijdverdrijf voor generaties.

Popcorn die wordt verkocht voor magnetrons is echter compleet anders. Deze zijn niet natuurlijk of gezond. De verschillende toxines die ze bevatten, veroorzaken veel gezondheidsproblemen zoals de ziekte van Alzheimer, longziekten en chronische nierziekte .

Het gemak, de gemakkelijke bereiding en de zeer goede smaak zorgen ervoor dat mensen de voorkeur geven aan voorgekookte maïs. Hier zijn drie goede redenen waarom je geen popcorn zou moeten kopen.

Botersmaak is schadelijk voor de gezondheid

Botersmaak die wordt gebruikt in maïskolven veroorzaakt ziekten. Diacetyl is een chemische stof die deze microgolfproducten de geur en smaak geeft.

Een studie gepubliceerd op 1 augustus 2012 in de afdeling chemische studies over toxicologie in ACS (American Chemical Society) toonde aan dat diacetyl het niveau van beta-amyloïde eiwitten in de hersenen verhoogt.

Het zien van deze eiwitklasse in de hersenen is een van de symptomen van de ziekte van alzheimer . Diacetyl beschadigt ook zenuwcellen .

Onderzoek waarschuwt ons ook voor zenuwvergiftiging die kan optreden bij blootstelling aan deze stof. Zelfs in producten die diacetyl vermijden, worden helaas andere soortgelijke kunstmatige botersmaken gebruikt.

Antiaanbaklaag vergiftigt de longen en het immuunsysteem

Is Popcorn gezond? Perfluoroctaanzuur is een synthetische chemische stof die voorkomt in de coating van popcornpakketten voor microgolven. Het verhindert de interactie van het aangebrachte oppervlak met vloeistof en olie, en verschaft een niet-klevend oppervlak in de verpakkingen.

Deze stof is kankerverwekkend en giftig voor dieren en mensen en is niet geïdentificeerd in de natuur. Ademhalingsaandoeningen zoals hoog cholesterol, chronische nierziekte en astma zijn enkele van de ziekten geassocieerd met perfluoroctaanzuur.

Laten we zeggen tegen degenen die microgolfmaïs eten, volgens onderzoek, 20% van perfluoroctaanzuur in het bloed komt van deze maïs. 80% van deze giftige gassen komt uw lichaam binnen wanneer u de verpakking voor het eerst opent. Hoewel de hoeveelheid gas in de loop van de tijd afneemt, eindigt het nooit helemaal.

Gehydrogeneerde oliën

De overgrote meerderheid van microgolfmaïs wordt geproduceerd met verwerkte oliën . Gewoonlijk worden soja- en kokosolie omgezet in transvetten die de slagader blokkeren, hartaandoeningen veroorzaken en ontstoken raken in het lichaam.

In de etiketgids van de FDA (American Food and Drug Administration) mogen fabrikanten deze hoeveelheid nul laten zien als hun producten 0,5 gram of minder transvet per portie bevatten. Zelfs als er een halve gram transvet in een portie zit, kan het op het etiket worden geschreven als “transvetvrij”.

Wat zijn de alternatieven?

Het beste alternatief voor kant-en-klare magnetron-maïs is natuurlijk popcorn die we thuis maken. Het is heel gemakkelijk te bereiden en u zult niet worden blootgesteld aan de gevaren van de voorverpakte, evenals u alle nuttige voedingsstoffen in maïs krijgt. Het recept is als volgt:

  • Verhit 1 eetlepel olie of boter in een pan, op middelhoog vuur.
  • Voeg een half kopje organische graankorrel toe.
  • Goed roeren en het deksel sluiten .
  • Egypte zal in minder dan 1 minuut beginnen te exploderen. Het is klaar wanneer het explosiegeluid voorbij is. Voeg wat zout toe en zoet het met verse zwarte peper of gemengde kruiden.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Controleer ook
Close
Back to top button