Dieet

Is polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) genetisch bepaald?

Is polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) genetisch bepaald? Hoe af te vallen bij polycysteus ovariumsyndroom?

Polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) is een veel voorkomende ziekte bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd. Dyt over polycysteus ovariumsyndroom, een van de belangrijkste symptomen van menstruele onregelmatigheid, verhoogde haargroei en gewichtstoename, vooral tijdens de adolescentie Sena Karahan bereidde een column voor.

Polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) kan worden gedefinieerd als een complexe endocriene aandoening die ontstaat als gevolg van genetische en omgevingsfactoren en die veel voorkomt bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd. Hoewel het kan worden gezien bij 1 op de 15 vrouwen in de vruchtbare leeftijd, dwz ongeveer 7%, kan dit percentage bij zwaarlijvige vrouwen oplopen tot ongeveer 28%.

PCOS manifesteert zich meestal met onregelmatige menstruatie, onvermogen om zwanger te worden, mannelijke haargroei, cystevorming in de eierstokken, zwaarlijvigheid en vooral vet rond de taille en buik. Resultaten behalen bij de behandeling van de ziekte gaat door gewichtsbeheersing en verandering van levensstijl, dus een afslankdieet en lichaamsbeweging zijn essentieel.. Naast een doktersbehandeling kan een goed gepland dieet op korte termijn klachten als acne en haargroei verbeteren en de bevruchting versnellen, terwijl het op lange termijn ook beschermt tegen ziekten als hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en kanker.

SELECTEER EN GEBRUIK KOOLHYDRATEN OM POLYCYSTIEK OP SYNDROOM TE STOPPEN

Is polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) genetisch bepaald?

Bij PCOS gaat de ziekte vaak gepaard met insulineresistentie en kan gewichtsverlies moeilijk zijn. Vooral het genieten van gebak en desserts, vaak honger hebben, niet genoeg krijgen van normale porties en de behoefte aan constant tussendoortjes kunnen een uitdaging zijn bij het volgen van een dieet. Om met deze situaties om te gaan, is het gunstig om koolhydraten met een hoge glycemische index te vermijden. Granen (tarwe, rijst, pasta, bulgur), peulvruchten (bonen, linzen, kikkererwten, enz.), Fruit en groenten, gebak, suikerhoudende dranken zijn allemaal koolhydraatgroepen, maar ze hebben niet allemaal dezelfde glycemische index.

Is polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) genetisch bepaald?

Voedingsmiddelen met een hoog GI: cornflakes, tarwebrood, gebakken / gekookte hete aardappelen, gebakken zetmeelrijke groenten, zacht en rijp fruit, sorbetdesserts, gebak, sappen, gezoete dranken …

VERANDER UW VOEDINGSGEWOONTEN

Is polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) genetisch bepaald?

Ons voedingsgedrag wordt beïnvloed door verschillende factoren, beginnend bij de moederschoot, en blijft ons hele leven vorm krijgen. Gewoonten veranderen is een uitdaging, maar niet onmogelijk, vooral als het om gezondheid gaat. U kunt PCOS het hoofd bieden door kleine veranderingen in uw dieet aan te brengen, hier zijn de dingen waar u op moet letten:

Kies voor heel roggebrood, dat een lagere glycemische index heeft dan volkorenbrood.

Zorg ervoor dat u voldoende eiwitten binnenkrijgt. Rood vlees, gevogelte, vis, kaas en peulvruchten zijn eiwitrijk voedsel. Gekookte en warme peulvruchten hebben een hogere glycemische index, kies ze als koude stoofschotels en salades, zodat u de glycemische index verlaagt.

Is polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) genetisch bepaald?

Groenten zijn door hun hoge vezelgehalte belangrijke hulpmiddelen om de glycemische index in uw maaltijden te verlagen. Bewaar indien mogelijk voldoende groenten op tafel. De glycemische index van de meeste groenten, vooral in de rauwe vorm, is bijna nul. De glycemische index van goedgekookte, gebakken en aardappelpuree is hoog, waardoor de bloedsuikerspiegel stijgt, maar de glycemische index van de aardappel die je hebt gekookt en afgekoeld, daalt. Aardappelsalade bereid met veel groenten kan worden geconsumeerd als alternatief voor maaltijden.

Als u uw hormonale balans behoudt, uw middelomtrek slank maakt en langer vol blijft, snijd het vet dan niet. Vooral olijfolie beschermt met zijn enkelvoudig onverzadigde vetzuren tegen hart- en vaatziekten. Verbrand de olie niet tijdens het koken.

Is polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) genetisch bepaald?

Fruit is een waardevolle voedingsgroep als bron van vezels en vitamines. Eet fruit waarvan je zeker weet dat je het goed wast, vooral met hun schil. Blijf uit de buurt van vruchtensap, ook al is het vers geperst en zonder toegevoegde suiker. Beperk uw fruitconsumptie tot 2 porties per dag. 1 portie fruit komt overeen met 100 gram eetbare delen.

Noten zijn koolhydraatarm en vet voedsel, dus hun glycemische index is erg laag. Het helpt uw ​​verzadigingsperiode te verlengen.

VERHOOG UW FYSIEKE ACTIVITEIT TEGEN PCOS EN INSULINEBESTENDIGHEID

Is polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) genetisch bepaald?

In de strijd tegen PCOS en insulineresistentie is het vergroten van uw mobiliteit en lichaamsbeweging gedurende de dag net zo belangrijk als uw dieet. Het is essentieel om de spieren te trainen en gewichtsoefeningen te doen om de insulinegevoeligheid te verhogen. Verminder uw motivatie niet met excuses zoals ik kan overdag geen tijd vinden om te sporten of ik heb geen geschikte omgeving; het is aan jou om kleine veranderingen in je leven aan te brengen voor je gezondheid. U kunt de trap kiezen in plaats van de lift te gebruiken, u kunt overdag korte wandelingen maken van 30 minuten … Vergeet niet om overdag tijd vrij te maken voor uzelf om minstens 150 minuten per week te lopen.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Controleer ook
Close
Back to top button