Smartphones

iPhone 13 vs. iPhone 12: de grootste verschillen die u kunt verwachten

Het voelt alsof Apple zojuist de iPhone 12-serie heeft uitgebracht, aangevoerd door de buitengewoon indrukwekkende iPhone 12 Pro Max, maar de geruchtenmolen voor de opvolger draait al. Hoewel we alles wat we weten op één plek hebben verzameld, dachten we dat we eens zouden kijken hoe die geruchten zich verhouden tot wat we nu hebben met de iPhone 12.

Het spreekt voor zich dat het kopen van een van de iPhone 12-modellen nu een goede beslissing is als je toe bent aan een nieuwe telefoon. Je krijgt het beste dat Apple te bieden heeft, inclusief 5G-ondersteuning.

Hoewel we al een paar maanden weg zijn we verwachten een aankondiging midden september dat betekent niet dat we niet opgewonden kunnen raken en speculeren over de volgende nieuwe iPhone. Naarmate er meer informatie aan het licht komt, zullen we een beter idee hebben hoe de iPhone 13 eruitziet in vergelijking met zijn voorganger.

iPhone 13 versus iPhone 12: prijs en releasedatumiPhone 13 vs. iPhone 12: de grootste verschillen die u kunt verwachten

Voor de iPhone 13 verwachten we dat er vier modellen zullen zijn: iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max. We baseren dit op wat Apple-analist Ming-Chi Kuo eerder vorig jaar zei (via MacRumors). Gezien de slechte verkoop van de iPhone 12 mini, zou het ons niet verbazen als Apple zijn plannen voor de iPhone 13 mini annuleert. We hopen het zeker niet, aangezien de iPhone 12 mini op dit moment de beste kleine telefoon is.

Wat de prijs betreft, suggereren de huidige geruchten dat de iPhone 13 een iteratieve upgrade naar de iPhone 12 zal zijn, dus we verwachten niet dat de prijsstructuur te ver zal afwijken van waar de 12-serie op dit moment voor geldt. Dat zou betekenen dat de iPhone 13 mini zou beginnen bij $ 699 (64 GB), iPhone 13 voor $ 799 (64 GB), iPhone 13 Pro voor $ 999 (128 GB) en iPhone 13 Pro Max voor $ 1099 (128 GB).

Als Apple de basisopslag op de iPhone 13 mini en iPhone 13 verhoogt, kunnen we een lichte stijging van de startprijzen van die telefoons zien, misschien $ 749 en $ 849. Dat is echter slechts speculatie. Er is ook een mogelijkheid dat er een belachelijke opslagoptie van 1 TB zal zijn voor de Pro-modellen.

iPhone 13 versus iPhone 12: weergaveiPhone 13 vs. iPhone 12: de grootste verschillen die u kunt verwachten

Voor de iPhone 12-serie introduceerde Apple OLED-schermen voor alle vier de modellen. OLED biedt onder andere krachtigere kleuren en echte zwarttinten, en het was zeker een welkome upgrade. Hoewel we de displays op de 12-serie erg leuk vinden, heeft Apple nog wat ruimte om te groeien voor zijn Super Retina XDR OLED-panelen.

In vergelijking met de Galaxy S21-serie, die uitstekende Super Dynamic AMOLED-schermen heeft, missen de iPhone 12-schermen een hoge verversingssnelheid en Always On Display (AOD). De iPhone 12-modellen zijn allemaal vergrendeld op 60 frames per seconde (FPS) of 60 Hz, maar geruchten suggereren dat de iPhone 13 Pro-serie een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz zal hebben, wat neerkomt op 120 FPS en dus veel soepeler scrollen en gamen.

Een voordeel van OLED-panelen is dat individuele pixels kunnen worden uitgeschakeld, en zo produceren ze die diepe, donkere zwarttinten. Op de meeste Android-apparaten met OLED-schermen krijg je de zogenaamde Always On Display. Dit is een energiebesparende modus die belangrijke informatie toont. Het verschilt per telefoon, maar op de meeste apparaten worden de klok en in afwachting van meldingen weergegeven. Geruchten suggereren dat de iPhone 13 eindelijk zijn eigen always-on display krijgt.

Sommigen, waaronder leaker Jon Prosser, zeggen dat Apple de beruchte inkeping bovenaan het scherm zal verkleinen waarin de Face ID-technologie is ondergebracht. Dit zou een zeer welkome afwisseling zijn, aangezien de inkeping nogal onooglijk is.

iPhone 13 versus iPhone 12: camera’siPhone 13 vs. iPhone 12: de grootste verschillen die u kunt verwachten

Dit is niet zo verwonderlijk, maar we hebben gehoord over enkele camera-upgrades voor de iPhone 13. Momenteel gebruiken de iPhone 12 Pro Max en 12 Pro drie lenzen: een groothoeklens van 12 MP f / 1.6, een ultrabrede 12 MP f / 2 , 4, en een 12 MP telefoto met een f / 2.0 diafragma (2x zoom op de 12 Pro, 2,5x zoom op de 12 Pro Max). De iPhone 12 en 12 mini missen de telelens en LiDAR time-of-flight-sensor.

Sommige geruchten zeggen dat de iPhone 13 een periscoopcamera zal hebben voor een betere zoom om te concurreren met de belachelijke zoommogelijkheden van de Galaxy S21 Ultra. Wat nog belangrijker is, Apple zou de ultrabrede camera kunnen upgraden naar een diafragma van f / 1.8 met autofocus (versus het diafragma van f / 2.4 en vaste focus op de 12-serie). Dit komt van Ming-Chi Kuo (via MacRumors).

Andere geruchten suggereren dat Apple de LiDAR-sensor op alle vier de modellen zal gebruiken in plaats van alleen op de Pro-modellen. De nachtmodus ziet mogelijk enkele verbeteringen, vooral op de ultrabrede camera. Ten slotte hebben we gehoord dat de iPhone 13 mogelijk een portretmodus heeft voor video en een astrofotografiemodus voor het fotograferen van de nachtelijke hemel.

iPhone 13 versus iPhone 12: Raak ID aan op het schermiPhone 13 vs. iPhone 12: de grootste verschillen die u kunt verwachten

De iPhone 13 brengt mogelijk Touch ID terug, dat voor het laatst werd gezien op de iPhone 8-serie (het is ook op de iPhone SE, maar dat is geen vlaggenschip en gebruikt de behuizing van de iPhone 8). Apple is all-in op Face ID sinds de iPhone X, maar het zou Touch ID aan de iPhone 13 kunnen toevoegen. In deze pandemische wereld waar we nog steeds maskers dragen, doet Face ID niet veel goeds in het openbaar.

Apple zou een ingebouwde vingerafdrukscanner kunnen gebruiken, zoals op de Galaxy S21 – de ultrasone sensor van de S21 is redelijk goed en nauwkeurig in onze tests en gebruik. Apple stopte echter een Touch ID-sensor in de aan / uit-knop voor de meest recente iPad Air. Sommige Android-telefoons hebben deze route in het verleden afgelegd en het kan best goed werken, en voelt ook vrij natuurlijk aan.

Hoe dan ook, het hebben van zowel Face ID als Touch ID in de iPhone 13 zou alle bases dekken: gezichtsontgrendeling om maskerloos te worden en vingerafdrukontgrendeling voor openbaar gebruik en Apple Pay.

iPhone 13 versus iPhone 12: bliksem of poortloosiPhone 13 vs. iPhone 12: de grootste verschillen die u kunt verwachten

(Afbeelding tegoed: Jermaine Smit / LetsGoDigital)

Speculatie dat Apple de Lightning-poort op de iPhone 13 zou kunnen verlaten, zweeft nu een paar maanden rond, vooral toen het bedrijf MagSafe draadloos opladen introduceerde op de iPhone 12-serie. Hoewel weinig mensen dit lijken te willen, houdt Apple ervan om de boel een beetje door elkaar te schudden. USB-C verdient de voorkeur, maar dat zal misschien nooit gebeuren.

Apple-leaker Jon Prosser zei dat een van zijn bronnen zei dat “één” iPhone 13-model portless zou zijn. Vanwege enkele mogelijke problemen met de taalbarrière, denkt hij dat de Pro-modellen misschien portless zullen zijn, niet slechts één variant. Ming-Chi Kuo (via MacRumors) suggereert echter dat alleen de iPhone 13 Pro Max portless zal zijn. Hoewel het een “moedige” beslissing is, weet niemand het op dit moment zeker.

iPhone 13 versus iPhone 12: Outlook

Voor de iPhone 13 staat nog niets vast, maar zowel Kuo als Prosser hebben goede staat van dienst als het gaat om voorspellingen. We zullen de komende maanden nog niets krijgen in een officiële hoedanigheid, maar in de tussentijd zullen waarschijnlijk steeds meer geruchten de kop opsteken. De COVID-19-pandemie kan ook leiden tot meer lekken dan normaal.

Zoals gezegd is het kopen van een iPhone 12 geen slechte beslissing. Je kunt het wachtspel voor altijd spelen en jezelf vertellen dat je gewoon moet wachten op het volgende grote ding. Bekijk zeker onze iPhone 12 Pro Max, iPhone 12 Pro, iPhone 12 en iPhone 12 mini-recensies als je op zoek bent naar meer diepgaande informatie over die telefoons. En vergeet niet om onze beste iPhone 12-dealspagina te bekijken voordat je iets koopt.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button