Smartphones

iOS 14.5 en de beste nieuwe functies voor je iPhone

Hoewel iOS 14 sinds afgelopen herfst uit is, blijft Apple nieuwe functies toevoegen aan zijn mobiele software. De volgende update – iOS 14.5 – bevindt zich momenteel in bètavorm. Apple heeft deze bèta al aan ontwikkelaars gezaaid, waardoor ze een strikte tijdlijn hebben voor het implementeren van de nieuwe transparantievereisten voor app-tracking in hun apps. Een openbare bèta van iOS 14.5 is nu ook beschikbaar.

Privacytransparantie benadrukt de aankomende release, maar we hebben meer iOS 14.5-functies gevonden die het vermelden waard zijn. Hiervan heeft Apple een manier toegevoegd om Face ID te gebruiken om je iPhone te ontgrendelen terwijl je een masker draagt. Deze oplossing maakt gebruik van de Apple Watch om u biometrisch te verifiëren.

We hebben de bètaversie van iOS 14.5 doorzocht om de belangrijkste toevoegingen te vinden, maar dit is geen definitieve lijst. Het is ook mogelijk dat Apple doorgaat met het toevoegen of aanpassen van functies vóór de laatste iOS 14.5-release over een paar weken.

iOS 14.5-releasedatum

Je kunt iOS 14.5 nu downloaden als een openbare bèta, wat betekent dat er binnenkort een officiële releasedatum zou moeten komen. Als je de bèta wilt uitproberen, raden we je aan dit op een secundair apparaat te doen. We verwachten dat de definitieve versie van iOS 14.5 ergens deze maand uitkomt.

Ontgrendel met Apple Watch met iOS 14.5

iOS 14.5 en de beste nieuwe functies voor je iPhone

We hebben allemaal de tekortkomingen van Face ID vernomen toen de COVID-19-pandemie toesloeg. Gezichtsmaskers brachten de Face ID-sensoren in de war, wat betekent dat we het afgelopen jaar of zo onze iPhones handmatig hebben moeten ontgrendelen. Gelukkig heeft Apple een oplossing gevonden, hoewel er één groot voorbehoud is: je hebt een Apple Watch nodig.

Ontgrendelen met Apple Watch is precies hoe het klinkt. Met de wearable van Apple kun je Face ID omzeilen om je iPhone te ontgrendelen. Het vereist dat beide apparaten zich dicht bij elkaar bevinden, anders moet u de telefoon handmatig ontgrendelen. De Apple Watch moet ook worden ontgrendeld om dit te laten werken.

Zodra je iOS 14.5 en watchOS 7.4 hebt, kun je naar Instellingen onder Face ID en toegangscode​ Houd er rekening mee dat u Unlock met Apple Watch niet kunt gebruiken om Apple Pay- of App Store-aankopen te verifiëren. Hiervoor is nog steeds uw gezicht of toegangscode vereist.

Transparantie van app-tracking in iOS 14.5

iOS 14.5 en de beste nieuwe functies voor je iPhone

iOS 14.5 voegt een nieuw transparantiebeleid voor app-tracking toe, een grote verandering die Apple van plan is uit te rollen sinds iOS afgelopen zomer voor het eerst werd aangekondigd. App-ontwikkelaars, zoals Facebook, moeten uw toestemming vragen om toegang te krijgen tot uw advertentie-ID. Met die ID kunnen ze u volgen via apps en websites.

Sommige van deze privacyfuncties bestaan ​​al in iOS 14, maar 14.5 dient als deadline voor app-ontwikkelaars om het nieuwe beleid te implementeren voordat de apps uit de App Store worden verwijderd.

Als alles live is, krijg je een nieuwe pop-up waarin je wordt gevraagd of je wilt dat de app je volgt. Apple streeft opnieuw naar pure eenvoud. Het is een enorme stap voorwaarts voor privacy en we zijn verheugd om te zien dat het tot wasdom komt.

Apple Maps crowdsourcing ongevallen (en flitsers) in iOS 14.5

iOS 14.5 en de beste nieuwe functies voor je iPhone

In iOS 14.5 is Apple Maps ingesteld om een ​​populaire sleutelfunctie van Waze te kopiëren. Het zal echte chauffeurs gebruiken om verkeersongevallen, snelheidscontroles en andere verkeersgevaren te crowdsourcen, net zoals zijn belangrijkste concurrenten dat kunnen. Er komt een speciale knop in Maps om iets te melden, zowel op de telefoon als in CarPlay – eenvoudig, maar effectief.

Je standaardmuziek-app instellen in iOS 14.5

iOS 14.5 en de beste nieuwe functies voor je iPhone

Met iOS 14 kun je je eigen standaardbrowser en e-mailapps kiezen, een langverwachte wijziging. Voortbordurend op dat momentum, laat Apple zijn greep wat meer los door je je eigen standaard muziekstreaming-app te laten kiezen.

Wanneer je Siri vraagt ​​om een ​​nummer af te spelen, kan het worden geopend in elke app die je instelt, inclusief Spotify. Dit betekent dat je niet langer hoeft te specificeren in welke app je het nummer wilt afspelen. Siri gebruikt gewoon de app die je als standaard hebt ingesteld.

Ondersteuning voor PS5- en Xbox Series X | S-controller in iOS 14.5

iOS 14.5 en de beste nieuwe functies voor je iPhone

Hoewel zowel de PS5 als de Xbox Series X schaars zijn, kun je nog steeds gemakkelijk een van de nieuwe controllers in handen krijgen. Als je er een hebt, een PlayStation 5 DualSense- of Xbox Series X | S-controller, kun je deze koppelen met je iPhone in iOS 14.5.

Ondersteuning voor Apple Fitness Plus AirPlay 2 in iOS 14.5

iOS 14.5 en de beste nieuwe functies voor je iPhone

iOS 14.5 maakt AirPlay 2-ondersteuning voor Apple Fitness Plus mogelijk, wat betekent dat u uw trainingen naar elk AirPlay 2-compatibel beeldscherm kunt casten.

Houd er rekening mee dat Apple Watch-statistieken niet op het grotere scherm verschijnen. U moet deze gegevenspunten op uw iPhone of iPad bekijken.

Ondersteuning voor Dual-SIM 5G in iOS 14.5iOS 14.5 en de beste nieuwe functies voor je iPhone

Dual-SIM iPhone-gebruikers kunnen 5G wereldwijd gebruiken op iOS 14.5 met de iPhone 12-serie. Dual-SIM betekent dat u twee afzonderlijke servicelijnen op één apparaat kunt hebben. Dit is geweldig voor mensen die hun werk en persoonlijke lijnen gescheiden houden, of voor internationale reizen.

Wanneer iOS 14.5 landt, hebben beide simkaarten toegang tot volledige 5G-snelheden.

Outlook 14.5

Er is nog veel meer dat we hier niet hebben besproken, maar deze update zal tal van tweaks en nieuwe toevoegingen bevatten. Apple is van plan om van deze release een grote te maken en we zijn verheugd dat deze op onze iPhones en iPads verschijnt.

Als je niet wilt wachten op de voltooide versie van iOS 14.5, kun je nu de openbare bèta krijgen, op voorwaarde dat je je aanmeldt voor het bètaprogramma van Apple. Het is gemakkelijk – ga gewoon naar de Apple-bètapagina in een browser op het apparaat waarop u de bèta wilt installeren. Van daaruit registreert u uw iPhone voor het programma en gebruikt u uw Apple ID om u aan te melden. Vervolgens volgt u de instructies op het scherm om een ​​bètaprofiel te downloaden en op uw telefoon te installeren.

Een normaal woord van waarschuwing: hoewel de iOS 14.5-bèta redelijk stabiel is, is het nog steeds een bèta, wat betekent dat er problemen kunnen optreden. Als u overdag sterk afhankelijk bent van uw telefoon, wilt u deze misschien niet onderwerpen aan de grillen van bètasoftware. Als dat het geval is, wacht dan tot de voltooide versie van iOS 14.5 uitkomt.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button