Gezondheid van kinderen

IJzergebrek bij Kinderen

Memorial Suadiye Medical Center Department of Pediatrics  Dr. gaf informatie over demir IJzergebrek en behandeling bij kinderen informatie.

Economische problemen veroorzaken bloedarmoede

Bloedarmoede door ijzertekort is de meest voorkomende bloedziekte in de kindertijd en de kindertijd. Hoewel het in elke sociaaleconomische toestand wordt gezien, neemt bloedarmoede toe naarmate het niveau daalt. Vele studies hebben aangetoond dat ijzertekort is heel gebruikelijk in Turkije. Naast economische problemen draagt ​​ook een verkeerde diagnose bij.

Geef je baby aanvullend voedsel dat ijzer bevat vanaf de 6 maand

IJzergebrek heeft een nauwe relatie met groei, ontwikkeling en voeding. Omdat 10% van het ijzer wordt opgenomen in het dieet, is het noodzakelijk om dagelijks 8-15 mg ijzer in te nemen. Bij een gezonde en tijdige baby is ijzer in de winkels voldoende voor bloedproductie in de eerste 5-6 maanden. Bij een laag geboortegewicht en premature baby’s zijn ijzerdepots uitgeput en wordt ijzer in het dieet belangrijk. Melk is het belangrijkste voedsel van de pasgeborene en de baby. Helaas is de hoeveelheid ijzer in moedermelk en koemelk onvoldoende. Het belangrijkste voordeel van moedermelk is de opname van 49% van het ijzer dat het bevat. Slechts 10% ijzer in koemelk wordt opgenomen. Zelfs met moedermelk moet echter vanaf de 6e maand worden begonnen met extra voedingsmiddelen die ijzer bevatten.

Als uw kind ijs of aarde eet, hebt u ijzertekort

IJzergebrek komt vaak voor in 6-24 maanden omdat de meeste kinderen veel melk consumeren in de eerste 2 jaar oud. Overmatige inname van voedsel dat de ijzerabsorptie remt, veroorzaakt ook een tekort. Wanneer bloedarmoede optreedt bij oudere kinderen, moet ook rekening worden gehouden met bloedverlies, anders dan onvoldoende ijzeropname. Bij ijzertekortgroei, motorische ontwikkeling, gedrag en cognitieve functies, veranderingen in het immuunsysteem, huid en slijmvliezen. Bleekheid, zwakte, anorexia, rusteloosheid, frequente infecties zijn veel voorkomende bevindingen. Patiënten met ijzertekort kunnen verschillende stoffen eten, zoals ijs of aarde. In de kindertijd, waarin snelle hersengroei en psychomotorische vaardigheden worden verworven, kan ijzertekort een permanente daling van het intelligentieniveau veroorzaken.

Het probleem van ijzergebrek kan worden verholpen met de juiste behandeling

Bij ijzertekort wordt eerst het opslagijzer, vervolgens het bloedijzer verlaagd en vervolgens bloedarmoede toegevoegd. IJzertekort in Turkije moet thalassemie (Mediterrane anemie) moet worden gescheiden van de wagen. Deze bloedarmoede, meestal 2-3%, bereikt 10-15% in de zuidelijke regio’s.Familiescreening is belangrijk omdat het een genetische ziekte is. Bij ijzertekort is adequate ijzerrespons zowel diagnostisch als belangrijk bij de behandeling. Constipatie en buikpijn zijn de meest voorkomende bijwerkingen tijdens ijzertherapie. De dagelijkse behandelingsdosis is 6 mg / kg ijzer oraal in te nemen. De ijzerbehandeling moet worden verdeeld in 2-3 doses per dag tussen de maaltijden. Wanneer het op deze manier wordt toegediend, is de absorptie beter en worden bijwerkingen van het maagdarmstelsel geminimaliseerd. In zeldzame gevallen van ernstige ijzerabsorptie kan ook ijzerinjectie worden toegediend.

Het effect van voedsel op ijzerabsorptie

Bij een gezonde follow-up van kinderen is het nuttig om elke 6 maanden oude baby ijzersupplementen te geven in de vorm van 1 mg / kg dag. Bovendien moeten ijzerrijk vlees, eieren, fruit, lever, groene bladgroenten, gedroogd fruit en lepelvoedsel aan het dieet worden toegevoegd volgens de maand van de baby. Citroen, mandarijn en sinaasappel worden in grote hoeveelheden gegeven terwijl ze de ijzerabsorptie vergemakkelijken; mag geen thee worden gegeven die de absorptie van ijzer vermindert. Zelfs als het dieet goed is, moet een volledige bloedbeeld worden uitgevoerd voor elke baby in het eerste jaar en het niveau van bloedarmoede moet worden onderzocht. De huidskleur van de baby biedt mogelijk niet altijd volledige informatie over bloedarmoede. Er zijn veel kinderen die bleek lijken maar geen bloedarmoede hebben. Zuigelingen met bloedarmoede en ijzertekort moeten gedurende 6 maanden worden behandeld om hun ijzervoorraden te vullen. Het is nuttig om een ​​bloedtelling uit te voeren op de leeftijd van 3 en 6 jaar.

Koemelk mag niet worden doorgegeven vóór de leeftijd van 1

In de eerste 6 maanden, bij voorkeur moedermelk of moedermelk, moet de formule met ijzer worden ingenomen. Het is onhandig om vóór de leeftijd van één koemelk in te voeren. Na een jaar mag de dagelijkse melkinname niet meer dan 500 cc bedragen. Baby’s die vroegtijdig en onvoldoende ijzer krijgen, moeten dagelijks 2-4 mg / kg ijzer krijgen.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button