Gezondheid van kinderen

Houd uw Baby de Eerste 2 Jaar uit de Buurt van Televisie

In de afgelopen jaren, vooral de jonge kinderen op lange termijn kijken naar de mogelijke negatieve effecten op de sociale ontwikkeling van het debat over de ontwikkeling van televisieschermen voor baby’s van 0-2 jaar oud zeiden. Televisie, met tekenfilms en advertenties voor kinderen; is een onmisbaar onderdeel van ons leven geworden met series, films en programma’s voor volwassenen. In de afgelopen jaren, met name voor jonge kinderen die lange tijd tv kijken, met mogelijke negatieve effecten op de sociale ontwikkeling van het debat over de ontwikkeling van televisieschermen voor baby’s van 0-2 jaar oud, die schadelijk zouden zijn. Memorial Hospital, Afdeling Kindergezondheid en Ziekten Melda Alantar gaf informatie over de schadelijke effecten van televisie- en taalontwikkeling bij de ontwikkeling van baby’s in de leeftijd van 0-2 jaar.

Laat uw kind de eerste 2 jaar geen televisie kijken

Onderzoek toont aan dat de cognitieve ontwikkeling van kinderen die televisie kijken vóór de leeftijd van 2 jaar negatief wordt beïnvloed en de taalontwikkeling wordt vertraagd. Tijdens deze periode met overmatig televisiekijken; Er zijn veel onderzoeken die het verband aantonen tussen aandachtstekort, hyperactiviteitsstoornis en autisme. Om deze reden benadrukt de American Academy of Pediatrics dat kinderen van 0-2 jaar uit voorzorg uit de buurt van televisieschermen moeten blijven.

Taalontwikkeling is een proces dat begint met de geboorte en zich door het leven voortzet. Kinderen vanaf de dag dat ze werden geboren; ze beginnen de geluiden om hen heen waar te nemen, geluiden te maken en de basisstructuur van de moedertaal te verwerven.

De taalontwikkeling van de baby is als volgt:

 • In de eerste maand maakt de baby natuurlijke geluiden zoals huilen, hoesten, niezen. Aan het einde van de eerste maand begint hun huilen te differentiëren volgens verschillende situaties.
 • In de tweede en derde maand lacht de baby en begint medeklinkers te produceren zoals “k” en “g ve en beroemde letters zoals” a “,” e “,” o ..
 • Een toename van het aantal medeklinker- en medeklinkergeluiden wordt waargenomen tussen de 4e en 6e maand; bijvoorbeeld ba, da, ma et al.
 • Tussen 7 en 10 maanden worden lettergreepherhalingen zoals ma-ma waargenomen. De baby produceert reeksen die lijken op spraak van volwassenen maar die niet worden begrepen. Vanaf de elfde maand begint hij monosyllabische woorden te plaatsen tussen de niet-herkende geluidssequenties. De eerste begint betekenisvolle woorden uit te spreken.
 • Gebruikt de woorden voor doeleinden tussen 12 en 18 maanden. Er is een vocabulaire van 3-50 woorden. Toont objecten en lichaamsdelen.
 • Tussen 18 en 24 maanden volgt hij eenvoudige instructies en benoemt hij objecten en afbeeldingen. De woordenschat bevat 50-70 woorden.
 • Het is een periode waarin een tweejarig kind begint te lopen, te praten en zichzelf te realiseren. De snelle ontwikkeling in het tweede levensjaar maakt het kind op veel manieren onafhankelijk. Het verwerven van taalvaardigheden met motorische vaardigheden heeft een grote invloed op de onafhankelijkheid van het kind. Twee jaar oud kind rent, klampt zich vast aan de trap. Tijdens deze periode gebruikt hij 70 of meer woorden die hij kent en maakt eenvoudige zinnen bestaande uit twee woorden. Twee jaar is de leeftijd van ondervraging. In deze fase staat het kind erop hoe en waarom.

Wat kunt u doen om de taalontwikkeling van 0-2-jarigen te ondersteunen?

 • Praat met je baby door in zijn ogen te kijken en te glimlachen. Noem hem bij naam.
 • Hang kleurrijk speelgoed met verschillende geluiden op het bed waar de baby oogcontact kan maken. Laat hem de stemmen richten en de bewegingen volgen. Steun het speelgoed om uit te reiken en aan te raken na de vierde maand.
 • 3-4. Vanaf de maand van je baby voor de spiegel door je schoot te nemen. Noem hem bij zijn naam en herhaal de geluiden die hij maakt.
 • Neem je baby mee in zoveel mogelijk familie-interviews. Tijdens het eten leert hij veel woorden aan tafel door te luisteren naar de gesprekken van anderen.
 • Vanaf de 12e maand, door uw kind een middelgrote onbreekbare stalen spiegel te geven? Je kunt het spel in de vorm spelen.
 • Lees prentenboeken. Maak een kans om pagina’s om te slaan. Stel eenvoudige vragen over de verhalen die u leest. Door de foto te laten zien? Wat is dit ?? vroeg hij.
 • Sprookje, kinderliedjes, slaapliedje, klassieke muziek om te luisteren.
 • Zet uw radio aan en verander van programma. Muziek en nieuws laten uw baby verschillende tonen horen en reageren op wat hij hoort.
 • In plaats van met je kind te praten als babyzorg, praat je natuurlijk met hem.
 • Simuleer de geluiden die hij maakt. Maak zinnen met geluiden als ‘ba ba’ en ‘de ği die je baby zegt; “Ba-ba houdt van je”, “Zoals De-de kwam.
 • Zing liedjes met zachte stem wanneer je luiers verschoont. Over wat je doet in je dagelijkse leven, mensen in het leven van je baby; Je kunt proberen te zingen door liedjes te maken over zus, grootmoeder, enz.
 • Geef je baby vanaf de leeftijd van één de gelegenheid om zijn omgeving te verkennen.
 • Moedig hem aan om te reageren op de mensen om hem heen, de kinderen; zoals glimlachen, handen schudden. Zorg ervoor dat ze op speelplaatsen zijn waar ze tijd doorbrengen met hun leeftijdsgenoten.
 • Steun je baby vanaf de leeftijd van 1,5 jaar door te schilderen met fotopapier en verf.
 • Vanaf de leeftijd van 2 beginnen baby’s de gebeurtenissen te imiteren die ze waarnemen. Tijdens deze periode kunt u met uw kind spelletjes spelen over het dagelijks leven. Bijvoorbeeld het wassen van de baby, slapen, eten, etc.
 • Aarzel niet om de zorgen van uw kind over taalontwikkeling te delen met experts.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button