Dieet

Hoeveel water moeten we per dag drinken?

Hoeveel water moeten we per dag drinken? Het belang van water voor het menselijk lichaam

We weten dat drinkwater essentieel is voor een gezond leven. Dus wat zijn de functies van water in ons lichaam? Hoeveel water moeten we drinken? Dyt. Sena Karahan heeft een column opgesteld over de positieve effecten van drinkwater op het menselijk lichaam en hoeveel water we per dag moeten drinken.

Hoewel we dagenlang zonder voedsel kunnen overleven, kunnen we maar een paar dagen zonder water leven. Vervulling van fysiologische functies, behoud van cel- en weefselstructuren, regulering van de lichaamstemperatuur, opname, vertering, transport van voedingsstoffen en verwijdering van stofwisselingsresten vinden allemaal plaats met water. In het menselijk lichaam worden alle elementen behalve bot, huid, bindweefsel en lipiden gevonden in oplossing in water. Om deze reden is het essentieel om in de waterbehoefte te voorzien om het lichaam goed te laten functioneren. Als er niet genoeg water wordt gedronken, kunnen overdag problemen als zwakte, aandachtstekort, hoofdpijn en obstipatie optreden, terwijl bij langdurige insufficiëntie ernstige problemen kunnen optreden zoals spierkrampen en nierfunctiestoornissen. Om deze reden is het erg belangrijk om er een gewoonte van te maken regelmatig en voldoende water te drinken.

Hoeveel water moeten we per dag drinken?

HOEVEEL WATER MOETEN WE PER DAG DRINKEN?

De behoefte aan water verandert afhankelijk van het klimaat, de lichamelijke activiteit, de arbeidsomstandigheden, ziekten, voeding en de hormonale balans van het lichaam. Hoe meer u gedurende de dag actief bent, hoe hoger de omgevingstemperatuur waarin u zich bevindt, des te meer neemt uw waterbehoefte toe.

De reden waarom het waterverbruik varieert met het dieet, is dat we niet alleen in onze waterbehoefte voorzien door water te drinken.

1- Hoeveel consumeert u voedingsmiddelen met een hoog vloeistofgehalte?

Hoeveel water moeten we per dag drinken?

M.Oogjes en groenten zijn voedingsmiddelen met een hoog watergehalte. Er is ook enige vloeistofwinst bij soepen, stoofschotels, granen en peulvruchten met wateropname, frisdranken en andere dranken.

2-Welke van de koolhydraat-, eiwit- en vetgroepen consumeert u meer via uw dieet?

Een andere watervoorraad van ons lichaam is metabolisch water. Er komt wat water vrij als gevolg van de afbraak van het voedsel dat we eten. Water wordt meestal gevormd door de afbraak van vetten, gevolgd door koolhydraten en vervolgens eiwitten. Met andere woorden, veel koolhydraten en vet in uw dieet in vergelijking met eiwitten verhoogt de hoeveelheid metabool water.

Hoeveel water moeten we per dag drinken?

Het is vermeldenswaard dat; Geen van deze bronnen die ik heb genoemd, kan het zuivere water dat we drinken als functie vervangen, en ze zijn ook niet voldoende om te voorzien in de hoeveelheid water die we nodig hebben. Om het waterverlies dat overdag wordt ervaren door ademhaling, verdamping, zweten en urine op te vangen en om in de waterbehoefte te voorzien;

Drink 8-10 glazen water per dag en verdeel dit over de dag.

Hoeveel water moeten we per dag drinken?

Verhoog uw inname van vers fruit en groenten. Probeer elke dag 2 porties fruit en 3 porties groenten te consumeren.

Let goed op: als uw urinekleur donker is en de hoeveelheid laag is, verhoog dan uw waterverbruik.

Vermijd overmatig en onbewust watergebruik, denkend dat hoe meer u drinkt, hoe meer winst u maakt. Bedenk dat zelfs grote hoeveelheden water gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Controleer ook
Close
Back to top button