Goede ideeën

Hoe Zuiver Je je Lichaam Met Mate?

Mate is een thee uniek voor Argentinië en Uruguay, maar wordt nu wereldwijd geconsumeerd vanwege de gezondheidsvoordelen. Het wordt bereid door geplette bladeren van de Yerba mate in een container te doen (oorspronkelijk in een kom van pompoen) en er heet water over te gieten.

Zoals het is, kun je drinken door suiker of citroen of sinaasappelschil toe te voegen. In wezen is deze plant erg nuttig voor je lichaam, en nu zullen we je vertellen waarom.

Kenmerken van de mat

Allereerst willen we het hebben over de twee kenmerken van de mat: het is zuiverend en verfrissend. Dit komt omdat het, naast het water dat je met deze thee drinkt, een geweldig diureticum is. Het vermindert ook slechte cholesterol bekend als LDL , en verhoogt goede cholesterol bekend als HDL, dankzij zijn antioxiderende eigenschappen.

Onderzoek toont aan dat matte het werk van enzymen activeert, waardoor uw lichaam wordt beschermd tegen cardiovasculaire aanvallen. Het bevat ook xanthine, wat erg handig is voor je algehele gezondheid. Het wordt gebruikt om het water te reinigen van bacteriën en parasieten op plaatsen waar schoon water niet beschikbaar is.

Hoe Zuiver Je je Lichaam Met Mate?

Gedronken in veel Zuid-Amerikaanse landen verhoogt deze traditionele drank de aandachtsspanne en mentale activiteit. Het heeft een antidepressivum, is niet verslavend, bevat minder cafeïne dan koffie, thee en cacao. Het versnelt de urineproductie, waardoor u gifstoffen sneller in uw lichaam kunt verwijderen.

Mensen met slaapproblemen, acute nieraandoeningen of mensen met angst- / spanningsproblemen mogen Yerba mate niet drinken. Uit een studie blijkt echter dat de problemen van de keel worden veroorzaakt door de temperatuur van het water, niet door het huis. Er is ook gezien dat drinkende partner nuchter zuur verhoogt tijdens het vasten.

Wat zijn matertypen?

Hoewel iedereen zegt dat de traditionele mat een bittere smaak heeft en het water moet hebben gekookt voordat de thee wordt bereid, zijn er veel verschillende methoden om matenthee te bereiden:

  • Bitter: Zoals we net zeiden, is dit de meest klassieke vorm van drinken en drinken bijna alle Argentijnen, Uruguay, Noord-Brazilië, Bolivia en Paraguay op deze manier vrienden. En het staat bekend als “Cimarrón” of “wild” vanwege de paarden van de herders die deze thee het eerst drinken.
  • Sweet: Degenen die afhankelijk zijn van traditie zeggen dat dit geen echte partner is. Suiker, stevia of zoetstof worden aan de gerst toegevoegd. Veel vrouwen en kinderen in Buenos Aires drinken op deze manier. Immigratie speelt een belangrijke rol in de opkomst van deze soort omdat Spaanse en Italiaanse immigranten hun eigen touch wilden toevoegen aan de lokale drank.
  • Melkachtig: In plaats van water toe te voegen, worden melk en suiker toegevoegd. De melk moet warm zijn.
  • Met planten: Deze worden vaak “Yuyos” genoemd. Planten zoals kamille, eucalyptus, munt, boldo, linden worden toegevoegd aan of bovenop de yerba mate-thee tijdens het brouwen, om ze een andere smaak te geven of om te profiteren van de medicinale eigenschappen.

Hoe Zuiver Je je Lichaam Met Mate?

  • Als thee: Yerba mate wordt niet bereid in de vorm van thee, maar met een theezakje. Het heeft de voorkeur onder jongeren en kinderen. Indien gewenst kunnen bekers ook worden gebruikt.
  • Tereré: Het is specifiek voor de regio Mesapotamia in Argentinië, waar Paraguay en Guarani wonen. Sappen zoals druivensap of sinaasappelsap in plaats van water voegen ook planten toe en zelfs schijfjes citroen, meestal pepermunt of citroengras. Het wordt bereid in een kan en op de mat gegoten.
  • Gekookte maat: De zak wordt als thee in de theezakjes geplaatst. Het wordt bereid als normale thee, maar het heeft een mate-smaak. Het is gebruikelijk in Argentinië en Uruguay.

Hoe kan ik mijn lichaam zuiveren door een partner te drinken?

U moet de bereidingsvorm kiezen die het beste bij u past en deze dagelijks opdrinken. Experts zeggen dat als je de mat ’s morgens drinkt, de effecten ervan zullen toenemen en gunstiger zullen zijn voor je lichaam.

Veel mensen drinken vrienden voor het ontbijt, samen met koekjes, brood of gebak. Degenen die een eerste maaltijd hebben met melkkoffie, muffins of koekjes drinken hun mat voor het ontbijt. Als je de smaak van de mat niet lekker vindt, kun je op warme zomerdagen een zoetstof toevoegen of met sap zoals tereré bereiden.

Hoe Zuiver Je je Lichaam Met Mate?

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button