Eten en DrinkenRecepten

Hoe wordt kalkoenvlees gekookt?

Hoe wordt kalkoenvlees gekookt? Hoe maak je een praktisch kalkoenrecept in de oven, wat zijn de tips?

Een van de heerlijke recepten van overvolle tafels in de winter, is een van de voedingsmiddelen die licht verteerbaar zijn en zeer gunstig voor de gezondheid van het lichaam. De heerlijke smaak van kalkoen is de laatste jaren bijna een rivaal geworden van kip. Dus, hoe kalkoenvlees koken en praktisch in de oven koken? Het recept staat in ons nieuws …

Kalkoenvlees, dat rijk is aan vetarm, eiwit en mineralen, voorkomt ook hartaandoeningen. Kalkoenvlees, waarvan het vetpercentage bijna de helft is in vergelijking met rood vlees, is een van de meest ideale recepten die u kunt bereiden voor uw overvolle gasten. U moet zeker kalkoenvlees proberen, dat zowel voedzaam als heerlijk is. Dus hoe wordt de kalkoen die iedereen opgroeit thuis gekookt? U vindt het antwoord in de details van ons nieuws.

PRAKTISCH EN GEMAKKELIJK GEBAKKEN KALKOEN TURKSE RECEPT :

MATERIALEN

1 hele kalkoen
Half theeglas olijfolie
4 eetlepels boter
4 glazen warm water
3 eetlepels kippenbouillon
2 eetlepels gedroogde peterselie
1 grote ui
Zout peper

Hoe wordt kalkoenvlees gekookt?

FABRICATIE

Zet de oven op 175 ° C om het kalkoenvlees goed te laten koken. Was vervolgens de hele kalkoen grondig in veel water.

Leg de kalkoen in een diepe bakplaat nadat deze is schoongemaakt. Leg vervolgens kleine stukjes boter tussen de borst en de huid.

Schil de hele ui en doe deze in de kalkoen. U kunt ook groenten zoals aardappelen en wortelen toevoegen.

Meng in een aparte diepe kom het warme water, de kippenbouillon en de gedroogde peterselie. Sprenkel zout, zwarte peper en olijfolie over de kalkoen heen.

Dek af met aluminiumfolie en laat ongeveer 3,5 uur bakken. Neem dan de folie erop en zet het in de oven om te koken.

Laat het bruin worden door 45 tot 60 minuten te controleren. Je kunt de gekookte kalkoen serveren.

Eet smakelijk…

Hoe wordt kalkoenvlees gekookt?

WAT ZIJN DE TIPS VOOR HET KOKEN VAN KALKOEN VLEES?

– Voordat u kalkoenvlees gaat koken, brengt u het op smaak met olijfolie, azijn of citroensap, zout, peper en wat kruiden zodat het heerlijk is.

– Snijd het kalkoenvlees van de buik met een scherp mes en plaats het  rozemarijn en laurierblaadjes om het op smaak te brengen. Als je wortels, ui, knoflook en knolselderij (pompoen of bloemkool) op de bakplaat legt voordat je het in de oven plaatst, kun je een andere smaak aan het kalkoenvlees toevoegen.

Om ervoor te zorgen dat de kalkoen bruin wordt en een speciale smaak krijgt, mag u nooit de schil verwijderen en ongeveer 15 minuten voor het koken 4 eetlepels honing op de kalkoen bestrijken.

Zorg er voor de kwaliteit van het kalkoenvlees voor dat er ongeveer 7 cm ruimte is rond de bak waarin het gekookt zal worden.

We raden u aan om uw kalkoen, die u lange tijd op 160 graden kookt, 3 uur te koken als hij ongeveer 5 kg weegt, 4 uur als hij ongeveer 5 kg weegt en 5 uur als hij ongeveer 13 kg weegt.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button