Smartphones

Hoe weet u of iemand uw nummer heeft geblokkeerd?

Het is een vreselijk gevoel: je ontmoet iemand die nieuw is, het klikt heel goed en je sms’t wel tien keer per dag heen en weer. Maar dan worden de reacties steeds minder. Daarna lopen ze helemaal af. En het enige wat je kunt doen is je afvragen: “Hebben ze me geblokkeerd?”

Het antwoord is: “misschien.” Als u op zoek bent naar een definitieve manier om erachter te komen of iemand uw telefoonnummer heeft geblokkeerd, is het slechte nieuws dat er geen is. Het goede nieuws (nou ja, hoeveel nieuws over deze situatie ook goed kan zijn) is dat er een paar methoden van vallen en opstaan ​​zijn die je kunt gebruiken om een ​​redelijk goede gok te wagen.

Als u bang bent dat iemand uw nummer heeft geblokkeerd, zijn hier drie eenvoudige manieren om dat voorstel te testen. En dit zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar als iemand je blokkeerde: laat hen met rust uit liefde voor alles wat goed en heilig is. Ik beloof je dat alles wat je doet om hun privacy te schenden de situatie alleen maar erger zal maken.

Kijk hoe snel u bij uw voicemail komt

Als u iemand belt die uw nummer heeft geblokkeerd, krijgt u daar geen melding van. Het beltoon- / voicemailpatroon zal zich echter niet normaal gedragen. Wanneer u een niet-geblokkeerd nummer belt, krijgt u ergens tussen de drie en een dozijn belsignalen en vervolgens een voicemailprompt. Als alternatief, als de telefoon van de persoon is uitgeschakeld of als hij of zij al in gesprek is, ga je rechtstreeks naar de voicemail.

Een geblokkeerd nummer werkt iets anders. U krijgt één beltoon en gaat vervolgens rechtstreeks naar de voicemail. U bent vrij om een ​​voicemail achter te laten, hoewel deze niet rechtstreeks naar de inbox van de ontvanger gaat. In plaats daarvan is er een aparte locatie voor voicemails van geblokkeerde nummers. (Hoe u er toegang toe krijgt, hangt af van wat voor soort telefoon u heeft, en het is niet echt relevant voor dit artikel.)

Kort gezegd: als u veel belsignalen krijgt of direct naar uw voicemail gaat, wordt u waarschijnlijk niet geblokkeerd. Als u één beltoon krijgt gevolgd door een voicemailprompt, is dat waarschijnlijk zo.

Nog iets om op te letten: een vooraf opgenomen bericht waarin staat dat het nummer “niet beschikbaar” is. Het exacte bericht is afhankelijk van de draadloze netwerkaanbieder van de ontvanger, maar als een nummer niet beschikbaar is, vooral als andere telefoons het kunnen bereiken, wordt uw nummer vrijwel zeker geblokkeerd.

Probeer een sms te sturen

Sms-berichten kunnen aanwijzingen geven over het al dan niet blokkeren van een persoon, hoewel het een betrouwbaardere methode is voor iOS dan voor Android. Op iOS ontvang je, nadat je een sms hebt verzonden, meestal een van de twee meldingen direct onder je bericht: ‘Bezorgd’ of ‘Gelezen’. Het eerste betekent dat uw sms-bericht is doorgekomen, maar dat de ontvanger het nog niet heeft gelezen. Dit laatste spreekt voor zich.

Als een persoon u echter heeft geblokkeerd, ziet u geen van beide meldingen. In plaats daarvan is er gewoon een lege ruimte onder uw tekst.

Het is vermeldenswaard dat geblokkeerd worden niet de enige reden is waarom u mogelijk geen melding ziet. Als een gebruiker zijn of haar telefoon in de modus Niet storen heeft staan, krijgt u geen melding totdat hij of zij die optie uitschakelt. Als het echter een paar dagen geleden is en u nog steeds niets ziet, kunt u overwegen de meest waarschijnlijke verklaring te blokkeren.

Als u en / of de beoogde ontvanger Android-telefoons heeft, is het proces echter veel minder eenvoudig. Sommige Android-telefoons hebben deze functionaliteit; sommigen niet. Sommige berichtontvangsten werken perfect met iOS; sommigen niet. Als je een Android-telefoon hebt, kun je het beste gewoon een sms sturen en hopen dat je antwoord krijgt.

Bel vanaf een andere telefoon

Soms is de eenvoudigste oplossing echt de beste. Als je denkt dat je bent geblokkeerd, probeer dan het nummer van de persoon te bellen vanaf een andere telefoon. Gebruik je werktelefoon, leen de telefoon van een vriend; het maakt eigenlijk niet uit. Het punt is dat als u iemand niet op uw telefoon kunt bereiken, maar wel op een andere telefoon, de kans groot is dat u bent geblokkeerd.

Probeer deze volgorde: Kies een tijdstip waarop de persoon die u belt waarschijnlijk vrij zal zijn. Bel op je telefoon. Kijken wat er gebeurt. Bel dan onmiddellijk daarna een andere telefoon. Onthoud: u hoeft de persoon niet echt te bereiken; u hoeft alleen maar te zien hoe lang het duurt om naar de voicemail te gaan.

In het beste geval: u kunt met de persoon praten en ontdekken waarom hij uw oproepen niet wil aannemen. (Als ze je meteen ophangen, is dat ook veelzeggend.) In het ergste geval: je zult voor altijd leven met het mysterie of je al dan niet geblokkeerd bent.

En toch is het niet het ergste mysterie ter wereld, als je er helemaal op af komt. Of iemand nu uw oproepen voor onbepaalde tijd screent of u volledig heeft geblokkeerd, het eindresultaat is hetzelfde: ze willen niet met u praten. Het is meestal het beste om dat te respecteren en misschien over een paar maanden opnieuw te proberen om te zien of de zaken zijn gekalmeerd.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button