Warning: Constant WP_MEMORY_LIMIT already defined in /home/plezier/public_html/wp-config.php on line 87
Hoe weet je wanneer een ei vers is? | Plezier.net
Goede ideeën

Hoe weet je wanneer een ei vers is?

Bijna over de hele wereld consumeren mensen veel eieren. Weet je hoe je onderscheid kunt maken tussen een vers ei en een bedorven ei?

Soms kunnen 3 of 4 gebroken eieren uit een pak van 12 of 24 komen. Hieronder zullen we een paar interessante feiten beschrijven, evenals hoe een verwend ei eruit ziet.

Het uiterlijk van de schaal is de belangrijkste factor

De schaal beschermt de inhoud van deze bron van voedingsstoffen tegen infectieuze stoffen in de buitenwereld. Inderdaad, onder bepaalde omgevingsomstandigheden zijn er enkele microben die de schaal kunnen binnendringen en zich kunnen ontwikkelen in de dooier van het ei.

Het is dus belangrijk om het fysieke uiterlijk, de samenstelling en de textuur van de schaal van een ei te regelen.

  • De schaal van een gezond ei was hard. Er zitten geen vlekken of vlekken op.
  • Als je een klein gaatje ziet of er een barst op ziet is het het beste om dat ei niet te kopen of als je het hebt gekocht zonder het te merken.
  • Kleine microben komen vaker in zachte schalen terecht. Bovendien gaan eieren met zachte schalen sneller achteruit.

Insides en witte delen van het ei

Hoe weet je wanneer een ei vers is?

Een van de tekenen die u zullen helpen begrijpen hoe vers een ei is is de staat van het interieur. Er zijn flexibele, witachtige formaties in het ei die de dooier in het midden van het ei houden.

Wanneer je een ei breekt en opent, verwijder je de schaal. Als de kleverige vloeistof erin ontbreekt en je kunt het gemakkelijk zien, betekent dit dat je ei vers is. Hoe meer de delen in de buurt van wit zijn, hoe verser uw ei is.

Onderzoek naar het wit van het ei is ook een belangrijke factor. Als het eiwit van het ei gemakkelijk verspreidt , betekent dit dat het ei niet vers is.

Om de versheid van het ei te controleren door naar de witte delen te kijken, is het echter noodzakelijk om het te breken. In de supermarkt moeten consumenten kunnen begrijpen of ze zijn gebroken zonder hun eieren te breken.

Eierdooier is een goede indicator

Een andere factor om op te letten is de eierdooier . De dooier van het ei mag niet worden verspreid en moet stabiel blijven met de andere vloeistof. Draai het ei om te zien of de dooier van het ei aan het eiwit blijft vastzitten.

Als het breekt van wit in de minste beweging tijdens het draaien van de dooier, is je ei gebroken. Evenzo moet de dooier van het ei er schoon, compact en compleet uitzien.

Elke ongewoonheid die kan wijzen op kiemen of achteruitgang in de dooier of het wit van het ei geeft aan dat dit essentiële voedsel niet vers genoeg is.

Andere tekenen dat het ei niet vers is

Hoe weet je wanneer een ei vers is?

Het meest voor de hand liggende symptoom dat aangeeft of het ei vers is, is mogelijk de geur . Als er een walgelijke, rotte voedselgeur uit het ei komt, moet u het onmiddellijk weggooien omdat dit aangeeft dat het ei achteruitgaat.

Cup-test

Het enige dat u hoeft te testen als een ei vers is, is een gemiddeld glas. Vul het glas met water zodat het niet overloopt. Gooi het ei vervolgens in het water. Simpel gezegd, als je ei op de bodem van het water instort, geeft dit aan dat het nog vers is.

  • Aan de andere kant, als een ei niet vers is, zal het op het oppervlak van het water blijven en in het water drijven. Het is mogelijk niet geschikt voor voedsel. Het eten van slechte eieren kan iemands gezondheid in gevaar brengen.

Welke schade kan het ei aan het lichaam toebrengen?

Hoe weet je wanneer een ei vers is?

Een eischandaal vond plaats in Nederland in augustus 2017. Het schandaal werd veroorzaakt door kippen die grotendeels besmet waren met een insecten insecten moordenaar genaamd Fipronil. Dankzij de maatregelen die mensen hebben genomen, zijn er echter geen eicellen naar Europese landen zoals Spanje gestuurd.

Een gevaarlijkere bedreiging voor de menselijke gezondheid, evenals insecticiden, zijn de salmonellabacteriën die zijn gered uit corrupte eieren. Deze infectie wordt veroorzaakt door een zeer gevaarlijke ziekteverwekker die gemakkelijk kan binnendringen en zich kan vermenigvuldigen vanuit de schaal van het ei.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button