Kinderen en Ouderschap

Hoe u Met uw Kind Kunt Praten Over Coronavirus zonder Angst Bij Te Brengen

Terwijl het COVID-19-coronavirus de vleugels van zijn raaf over de hele wereld blijft overspannen, verspreidt het nieuws dat ermee verband houdt zich zelfs snel – van de voorpagina van kranten tot de laatste stoel van de schoolbus tot de speelplaats van uw samenleving . Uw kind heeft nu misschien het gevoel dat er iets vreselijk mis is, vooral als u ooit naar kantoor bent gegaan en nu de hele dag thuis bent. Om te voorkomen dat verkeerde informatie angst veroorzaakt, heeft uw kind betrouwbare informatie van u en van u nodig.

1. Zoek eerst uit wat (en hoeveel) uw kind weet.

Breng het onderwerp Coronavirus ter sprake bij uw kind om te begrijpen of hij hiervan op de hoogte is. Zo ja, zoek dan uit wat (en hoeveel) hij weet. Luister geduldig naar uw kind terwijl hij u alles vertelt wat hij heeft gehoord. Corrigeer hem als hij verkeerd is geïnformeerd, je wilt hem betrouwbare informatie geven. Hoe meer feiten hij weet, hoe zekerder hij zal zijn. Geef hem voldoende tijd om de informatie te verwerken en vragen te stellen. Probeer hem zo eerlijk mogelijk te beantwoorden als passend is voor zijn leeftijd.

Hoe u Met uw Kind Kunt Praten Over Coronavirus zonder Angst Bij Te Brengen

2. Zoek het probleem uit dat hem dwars zit (en pak het aan).

Als je een schoolgaand kind bent, zal zijn grootste zorg zijn dat hij zijn vrienden niet zal ontmoeten of een tijdje niet te veel naar buiten kan gaan. Als uw kind wat ouder is, maakt hij zich misschien zorgen dat hij besmet kan raken. Iedereen zien maskers dragen, scholen sluiten, niet kunnen spelen in de speeltuin of parken – alles wat ongebruikelijk is, kan uw kind bang maken. Hij heeft de verzekering van zijn ouders nodig dat alles in orde komt. Praat met uw kind over COVID-19, leg hem de symptomen ervan uit en help hem te begrijpen dat het zelden door kinderen wordt opgelopen.

Laat hem weten dat hij je heeft en dat hij altijd naar je toe kan komen om zijn angsten te delen of om iets waarover hij wil praten; pak zijn zorgen kalm aan!

3. Bied leeftijdgeschikte informatie aan.

Als uw kind nog niet van het coronavirus heeft gehoord of te jong is om het te begrijpen, breng het dan niet ter sprake. Vraag hem om goede hygiëne te beoefenen zonder hem nieuwe informatie te geven. Maar als hij het van zijn vrienden weet, laat hem er dan over praten en vragen stellen. Zoals eerder vermeld, wees eerlijk en duidelijk in uw antwoorden, maar deel niet te veel informatie, u wilt uw kind niet overweldigen.

4. Laat uw kind weten wat hij kan doen om veilig te blijven.

Een van de beste manieren om uw kind te troosten, is door hem voor te lichten over de veiligheidsmaatregelen. Leer uw kind goede hygiënepraktijken, zoals zijn handen wassen. Laat uw kind weten dat, aangezien het coronavirus voornamelijk wordt overgedragen door het aanraken van oppervlakken of hoesten, hij zijn handen grondig moet wassen met water en zeep en moet hoesten of niezen in een tissue of elleboog. Herinner hem eraan dat hij zijn handen 20 seconden moet wassen, voor en na het eten, na niezen of hoesten, na gebruik van de badkamer of na van buiten te zijn gekomen.

Hoe u Met uw Kind Kunt Praten Over Coronavirus zonder Angst Bij Te Brengen

5. Zeg ‘Nee’ als je iets niet weet.

Het is prima als je geen antwoord hebt op alle vragen van je kind, dan kun je dat zeggen. Het COVID-19-coronavirus is zo ongekend als ongewenst, en wetenschappers en artsen proberen er dag en nacht een remedie voor te bedenken. Het is een tijd van onzekerheid en niemand heeft antwoorden. Laat uw kind weten dat u geen antwoord heeft op zijn vraag; probeer er zelfs samen over te leren en de onaangename details voor hem verborgen te houden!

6. Praat over de positieve dingen die worden gedaan om mensen te beschermen.

Praat over COVID-19 met uw kind in een positief daglicht. Uw kind voelt zich op zijn gemak als hij weet dat artsen en ziekenhuizen bereid zijn om met geïnfecteerde mensen om te gaan (en te behandelen). Als je kind wat ouder is, kun je hem vertellen dat wetenschappers er zelfs een vaccin voor proberen te ontwikkelen.

7. Houd uw kind op de hoogte.

Stel uw kind gerust dat u hem over het onderwerp op de hoogte zult houden. Door dit te doen, laat je hem weten dat hij naar je toe kan komen als hij iets nieuws leert en het zonder zorgen met je deelt. Hij zal blij zijn met de gedachte dat zijn vader en moeder eerlijk zijn, en vindt hem oud genoeg om belangrijke informatie met hem te delen.

Hoe u Met uw Kind Kunt Praten Over Coronavirus zonder Angst Bij Te Brengen

Bescherm uw kind in deze fase van een noodsituatie door hem op de hoogte te houden. Praat op een kindvriendelijke toon en vermijd het geven van meer dan noodzakelijke details. Gooi er wat knuffels in om je kleintje comfortabel en gerustgesteld te laten voelen. En vergeet niet, maak goed gebruik van al die tijd die je samen gaat doorbrengen!

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button