Goede ideeën

Hoe Schadelijk is Het om Koud Water te Drinken?

Er is vaak een misverstand dat het drinken van koud water – vooral na het eten – ernstige ziekten zoals kanker veroorzaakt . Dit komt omdat het koude water dat na het eten wordt gedronken de verteerde vetten stolt en de spijsvertering vertraagt. Veel mensen geloven dat dit proces de vorming van kankercellen beïnvloedt door problemen in de maag en darmen te veroorzaken.

Wat artsen zeggen

Hoe dan ook, sommige artsen raden aan om koud water te drinken na het sporten omdat het de lichaamstemperatuur reguleert. Andere artsen raden af ​​koud water te drinken omdat het het lichaam dwingt de energie die het gebruikt voor warmte te verhogen en dus uitdroging veroorzaakt.

Er zijn ook veel situaties waarin koud water verkeerd wordt gebruikt. Bijvoorbeeld, plaatsen we het lichaam in koud water in geval van hoge koorts, maar in feite is het gebruik van warm of licht warm water voldoende. Anderzijds kan het beschermingsmechanisme van het lichaam tremoren en verhoogde koorts veroorzaken. In dit geval kan het drinken van koud water negatieve resultaten opleveren .

Echt probleem

2 liter water per dag Je hebt vaak gehoord dat drinken wordt aanbevolen . Als het meer of minder dan dit percentage wordt verbruikt, kunnen we gevoelig zijn voor verschillende gezondheidsproblemen. Het is begrijpelijk met urine of er voldoende waterverbruik is omdat iedereen anders is dan elkaar.

Als de urine donker is, drink je niet genoeg water, als het licht is, betekent dit dat je genoeg water drinkt . Vergeet niet dat als je ’s ochtends wakker wordt en naar het toilet gaat, de eerste urine donker wordt. Een andere manier om informatie over hydratatie te krijgen is dorst. Als je lichaam dorst heeft, moet je het drinken, of het nu heet of koud is.

Factoren die de gezondheid beïnvloeden zijn de kwaliteit en kwantiteit van water. Het grootste deel van het water dat u drinkt, moet natuurlijk water zijn zonder kunstmatige zoetstoffen. Natuurlijk, verse munt, citroen plak enz. je kunt natuurlijke zoetstoffen toevoegen.

Wat zijn de voordelen van koud water drinken

Hoe Schadelijk is Het om Koud Water te Drinken?

Het voordeel van vloeistofverbruik is hydratatie, vooral het drinken van koud water biedt het lichaam enkele voordelen met zijn koude:

  • Het helpt om af te vallen : Het lichaam heeft altijd een constante temperatuur. Wanneer je koud water consumeert, daalt de warmte en verbrandt het lichaam calorieën om zichzelf te reguleren.
  • Verlaagt de lichaamstemperatuur: De lichaamstemperatuur stijgt na het sporten en het drinken van koud water zoals hierboven vermeld houdt de lichaamstemperatuur in evenwicht.
  • Zorgt voor snellere hydratatie: Na inspanning heeft het lichaam snel water nodig. Koud water wordt gemakkelijker opgenomen door de bloedbaan.

Het drinken van voldoende water is erg belangrijk om gezond te blijven, het maakt niet uit of het warm of koud is.

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button