Cadeaus

Hoe Mason Jars in 8 eenvoudige Stappen te Kleuren

Metselaarspotten zijn het hoofdbestanddeel van ontwerpers vanwege hun veelzijdigheid. Of u nu metselaarpotten gebruikt voor huisdecor of als centerpieces voor een rustieke bruiloft , ze zien er nog mooier uit wanneer ze met kleur zijn gekleurd.

Getinte metselaarpotten doen denken aan de vintage blauwe metselaarpotten die zo begeerd zijn door ambachtslieden, voor een fractie van de kosten. Je hoeft het ook niet bij blauw te houden. DIY gekleurde metselaarpotten kunnen worden gemaakt in een regenboog van kleuren, zodat u elk kleurenschema perfect kunt aanvullen. Als je je afvraagt ​​hoe je een stenen pot kunt kleuren, lees dan verder voor een eenvoudige zelfstudie met stapsgewijze instructies.

Materialen

Hoe Mason Jars in 8 eenvoudige Stappen te Kleuren
De belangrijkste items die u moet verzamelen zijn uw stenen potten, kleurstoffen voor levensmiddelen en lijmverzegelaar. Zorg ervoor dat uw lijm is gelabeld als “glans” en niet als “mat”, anders komt het eindproduct saai en troebel. De rest van het materiaal moet gemakkelijk rond je huis te vinden zijn.

  • Metselaarspotten
  • Lijm
  • Kleurstoffen voor levensmiddelen
  • Ramekins
  • Krant
  • Cookie sheet
  • Pan

Hoe Mason Jars te kleuren

Stap 1. Voeg lijm toe aan een ramekin

Hoe Mason Jars in 8 eenvoudige Stappen te Kleuren
Giet een paar eetlepels lijm in individuele ramekins.

Stap 2. Kleurstof toevoegen

Hoe Mason Jars in 8 eenvoudige Stappen te Kleuren
Voeg 2 tot 3 druppels kleurstof en ongeveer een eetlepel water toe aan elke ramekin. Minder water geeft je een diepere, rijkere kleur, terwijl meer water je een subtielere tint geeft. Roer het mengsel tot je een consistente kleur hebt.

Stap 3. Voeg de geverfde lijm toe aan je metselaarpot

Hoe Mason Jars in 8 eenvoudige Stappen te Kleuren
Je kunt ook creatief worden en verschillende kleuren van meerdere ramekins toevoegen voor een gemarmerd effect.

Stap 4. Bekleed de stenen pot

Hoe Mason Jars in 8 eenvoudige Stappen te Kleuren
Draai de pot voorzichtig rond en zorg ervoor dat deze gelijkmatig is bedekt met het geverfde lijmmengsel.

Stap 5. Gooi overtollige lijm weg

Hoe Mason Jars in 8 eenvoudige Stappen te Kleuren
Draai de pot ondersteboven en giet de overtollige lijm in een kom (of terug in de ramekin voor gebruik in de volgende pot).

Stap 6. Laat lijm drogen

Hoe Mason Jars in 8 eenvoudige Stappen te Kleuren
Laat de pot ongeveer 30 minuten ondersteboven op de krant drogen. Controleer het regelmatig en veeg overtollige verf weg die zich op de bovenlip kan verzamelen. Als alternatief kunt u het op een “droogrek” van ijslollystokjes plaatsen om de lijm te laten afdruipen.

Stap 7. Verwarm uw oven voor en bak de pot

Hoe Mason Jars in 8 eenvoudige Stappen te Kleuren
Zet de oven op “warm” (ongeveer 175 ° F). Leg het ondersteboven op een bakplaat met waslaag en verwarm 10 minuten in de oven. Draai de pot om en laat hem nog 20 tot 30 minuten drogen. Als de pot klaar is, moet deze helder zijn zonder strepen. Als de pot nog steeds strepen vertoont, plaatst u deze in stappen van 10 minuten in de oven totdat ze verdwijnen.

Stap 8. Koel en versier!

Hoe Mason Jars in 8 eenvoudige Stappen te Kleuren
Eenmaal cool, voeg je decoraties naar keuze toe! Gebruik ze om het perfecte salontafelontwerp te maken, een blauw getinte metselaarkruik met goudkleurige bloemen zal de kamer luchtig en helder doen lijken.

Ideeën voor het decoreren van een glazen pot

Nu je mooie vintage uitziende metselaarpotten hebt, kun je je creativiteit kanaliseren in een aantal toepassingen. Deze prachtige gekleurde metselaarpotten kunnen worden gebruikt als bloemenvazen, als een terrarium om planten te kweken of als cadeau worden gegeven. U kunt een feestelijke sfeer toevoegen aan elk etentje door metselaarpotdecoraties met theelichtjes te plaatsen voor uw eettafeldecor .

Houd er rekening mee dat als u een glazen pot eenmaal kleurt, deze niet meer kan worden gebruikt als drinkgerei of om etenswaren op te slaan. Het mag alleen worden gebruikt voor decoratieve doeleinden. Als u mooie en gepersonaliseerde metselaarpotten wilt die als glazen en mokken functioneren, is onze metselaarpot drinkware perfect voor warme of koude dranken (en zijn uitstekende geschenken).

Deze eenvoudige en prachtige decoratieve metselaarpotten zullen elke kamer opfleuren – en zien er vooral mooi uit in een rustieke omgeving. Als je deze als cadeau wilt geven, kun je de nek omwikkelen met touw, kruiden of bloemen toevoegen en combineren met een gepersonaliseerde onderzetter set om hun schoonheid beter weer te geven! Probeer voor andere ambachten met metselaarpotten een kaars met een metselaarpot of een doe-het-zelf sneeuwbol .

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button