Warning: Constant WP_MEMORY_LIMIT already defined in /home/plezier/public_html/wp-config.php on line 87
Hoe maak je heerlijke gin en tonic wafels | Plezier.net
Eten en DrinkenGezonde receptenGezonde receptenOntbijtrecepten

Hoe maak je heerlijke gin en tonic wafels

Oké, dus elk jaar, vooral wanneer ik familie en vrienden bezoek, maak ik graag mijn beroemde heerlijke gin-tonic-wafels. Ja, je leest het goed … gin-tonic-wafels. Op de een of andere manier is het mijn kenmerkende gerecht geworden dat ik de neiging heb om te rocken bij de meeste diners, ontbijt / brunch of speciale gelegenheid. Ik moet toegeven dat het absoluut vraatzuchtig is en zeker een traktatie die ik niet zo leuk vind om te delen.

Omdat het die tijd van het jaar is waarin iedereen samenkomt, wilde ik mijn recept delen dat een perfecte aanvulling is op elke samenkomst, vooral als je iets anders wilt proberen.

Zeer eenvoudig en ongelooflijk snel! Pluizige bakplaatwafels zijn heel gemakkelijk te maken en je moet niet langer dan 12 minuten besteden om een ​​bord vol te maken! De voorbereidingstijd moet letterlijk ook niet meer dan 5 minuten! Het moeilijkste deel… wacht 20 minuten totdat je deeg rijst.

Ik ben begonnen met het gebruiken van een Ierse, Shortcross Gin, die ik tijdens onze geweldige reis naar Dublin heb ontdekt – het heeft een zeer schone en frisse smaak die perfect past bij mijn recept.

Benodigdheden:

1 x klein pakket actieve gist (ongeveer 8-10 gram) of 1/4 ounce. 3 x kleine theekopjes volle of halfvolle melk 1 x royale theelepel bruine suiker 4 x kleine kopjes gezeefde gewone bloem 4 x eieren 1/2 x kopje gesmolten (gezouten) boter 1 x theelepel vanille-extract 1/2 x theelepel kaneel 1 x snufje nootmuskaat 2 x shotgin jenever 1/5 x kopje tonic 1/2 x citroen

Nadat je de 5 minuten hebt genomen om je ingrediënten te verzamelen, pak je een grote mengkom en klop je bruine suiker, gist, bloem, kruiden samen.
Nadat je de droge ingrediënten hebt gemengd, pak je je eieren en klop je ze in een aparte kom naast je actieve gistpakket.
Smelt je gezouten boter in een pan (of magnetron)
Giet alle ‘natte’ ingrediënten (boter, eieren enz.) In de droge mix.
Voeg je vanille-extract, je shots van gin-tonic toe
Zodra het mengsel is gerezen, bent u klaar om uw wafels te grillen, wacht u tot het deeg ongeveer 30 minuten rijst
Zodra het mengsel is gestegen, ben je klaar om je wafels te grillen.

Hoe maak je heerlijke gin en tonic wafels

Bakplaatstijd … Grijp jezelf een bakplaat of pannenkoekenmaker en plaats een gewenste hoeveelheid voor een pluizige wafel Zet het vuur hoog, zodat de buitenkant van de wafel sneller kookt dan het midden. We willen allemaal een kleverig centrum! Wacht een paar minuten totdat de basis goudbruin is en draai de wafel nog een minuut langer om. Dit zorgt ervoor dat je wafel van binnen deegachtig is, terwijl hij aan de buitenkant goudbruin is sprenkel een beetje citroen gemengd met basterdsuiker op de pannenkoeken zelf Werk af met wat verse bessen, siroop, room of zelfs een heerlijke gin-tonic!

Smakelijk

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button