Eten en Drinken

Hoe maak je de makkelijkste kweepeerjam?

Hoe maak je de makkelijkste kweepeerjam? Tips om thuis kweeperenjam te maken

Wilt u een heerlijke jam maken van Quince, een van de vruchten van het seizoen? Dit is het juiste moment om kweepeerjam te maken, een van de zeer praktische jam waar je geen genoeg van kunt krijgen. Als je de kweeperenconfituur wilt bereiden waarvan je het water in de mond doet lopen, zelfs als je de naam thuis op een gezonde manier hoort, moet je zeker ons recept bekijken.

De kweeperen, waarvan de oogst in september is begonnen, nemen in oktober plaats op de weefgetouwen. Een heerlijke smaak bereid je met de verse kweepeer die als eerste op de toonbank komt. Een van deze lekkernijen is kweeperenjam. Geniet ’s ochtends van de heerlijke smaak met kweeperenjam, waar ook stukjes in zitten, op warm brood. De kweeperenjam, die onmisbaar is voor de Turkse ontbijtcultuur, kan je zeker bij je thuis proberen. We delen het recept met u voor degenen die zich afvragen waar ze op moeten letten bij het maken van kweepeerjam en de tips voor het maken van kweepeerjam.

Hoe maak je de makkelijkste kweepeerjam?

RECEPT kweepeerJAM:

MATERIALEN

2 kilo kweepeer
1 kilo suiker
1 theelepel citroenzout
3 kruidnagels
1 theelepel boter
1 kaneelstokje

Hoe maak je de makkelijkste kweepeerjam?

FABRICATIE

Snijd de kweepeer na het wassen in blokjes. Leg in deze stap de kweepeerzaadjes opzij.

Doe dan de kweepeer in de pan en voeg voldoende water toe om hem onder te dompelen. Zet het vuur aan en kook tot de kweeperen zacht zijn. Voeg dan suiker, kweepeerzaad en citroenzout toe.

Nadat je het kaneelstokje en de kruidnagel aan de jam hebt toegevoegd die dikker wordt, wacht je tot het kookt. Je kunt het na 5 minuten consumeren.

Eet smakelijk…

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button