Warning: Constant WP_MEMORY_LIMIT already defined in /home/plezier/public_html/wp-config.php on line 87
Hoe Kralen Voor Borduurwerk Kiezen? Handige handleiding voor Beginners | Plezier.net
BorduurwerkBreien en haken

Hoe Kralen Voor Borduurwerk Kiezen? Handige handleiding voor Beginners

Je hebt besloten om kralenwerk, borduurwerk of een andere vorm van creativiteit te doen, maar weet niet hoe je een kraal moet kiezen die van hoge kwaliteit is of die geschikt is voor jouw idee? Dan zijn de tips uit dit artikel nuttig voor jou.

Afmetingen

Om te beginnen moet elke naaister weten dat de kralen verschillende kleuren of verschillende maten kunnen hebben.

  1. De kleinste wordt beschouwd als nr. 15, waarvan de diameter slechts 1,5 mm is.
  2. De meest populaire maat is nr. 11, de diameter is 2,2 mm. Van kralen nr. 11 wordt het grootste deel van de producten gemaakt.
  3. Massieve sieraden worden meestal gemaakt van producten met de markeringen nr. 6 en nr. 8.

Producten nr. 6 hebben een diameter van 3 mm en nr. 8-4 mm.

Naast de grootte en kleuren van de kralen kunnen ze worden geclassificeerd op consistentie en mat, omdat ze mat, transparant, van binnen verguld of gegalvaniseerd kunnen zijn.

Fabrikanten en kwaliteit

Tegenwoordig zijn er in de wereld veel fabrikanten waarvan de productkwaliteit kan worden onderverdeeld in 3 soorten.

De eerste categorie omvat Chinese, Taiwanese en in eigen land vervaardigde kralen. Dit materiaal is van slechte kwaliteit, maar dit nadeel wordt gecompenseerd door lage kosten. Het kan worden onderscheiden door parameters zoals ruwheid van het oppervlak, broosheid, evenals schending van vormen. Het wordt aanbevolen dat beginners met dergelijke kralen werken.

De tweede categorie is kralen gemaakt in Tsjechië. De belangrijkste voordelen: perfecte vorm, duurzaamheid, laag huwelijkspercentage. Dit type wordt qua prijs en kwaliteit als het meest gunstig beschouwd.

Als u geïnteresseerd bent in de vraag hoe u kralen voor borduurwerk van hoge kwaliteit kiest, is het raadzaam om de voorkeur te geven aan Japanse kralen, die zich onderscheiden door hoge sterkte- en kwaliteitsparameters. Het wordt geproduceerd door toonaangevende bedrijven op dit gebied. De kralen van deze fabrikanten zijn perfect van vorm, hebben grote openingen voor de draad, maar er moet aan worden herinnerd dat het veel kost.

Vorm

Zoals u weet, is de vorm van kralen erg belangrijk voor naaldvrouwen bij het borduren of kralen. Vormen zijn onderverdeeld in verschillende soorten, een van de meest populaire zijn kubusvormig, rond, in de vorm van een druppel, bloemblad, bugels, in de vorm van tegels, cilindrisch, driehoekig.

De belangrijkste soorten vormen:

De klassieke vorm van de kralen.

Hoe Kralen Voor Borduurwerk Kiezen? Handige handleiding voor Beginners

De vorm lijkt op een noot. De aanwezigheid van gezichten heeft geen invloed op de kwaliteit van het weven.

Hoe Kralen Voor Borduurwerk Kiezen? Handige handleiding voor Beginners

Producten met langwerpige vorm. Het lijkt op een buis.

Hoe Kralen Voor Borduurwerk Kiezen? Handige handleiding voor Beginners

Lijkt op gewone kralen, maar met bijgesneden randen. Dergelijk materiaal kan het beste alleen worden gekozen door ervaren vakmensen.

Hoe Kralen Voor Borduurwerk Kiezen? Handige handleiding voor Beginners

Kwaliteitscontrole

Als u na een aankoop twijfelt aan de kwaliteit van het gekochte materiaal, wordt aanbevolen om een ​​reeks eenvoudige tests uit te voeren die u zullen helpen beslissen over de keuze van kralen.

  1. Je moet een container, kralen en mayonaise meenemen. Bestrijk de kralen met mayonaise, doe ze in een bakje en laat een paar dagen op een donkere plaats staan. Na enige tijd moet je de kralen met de rest vergelijken. Als ze respectievelijk zijn vervaagd en afgepeld van de bovenste verflaag, zal dergelijk materiaal niet verschillen in duurzaamheid.
  2. De tweede manier is meer operationeel: laat de kralen gewoon in een bak met zeepsop vallen en spoel ze vervolgens goed uit. Als de kralen respectievelijk hun glans verloren, is de kwaliteit niet erg hoog.
  3. Je kunt het oppervlak ook controleren door het te vijlen met een gewone nagelvijl. Als de verf gemakkelijk van het oppervlak wordt afgewassen, zullen dergelijke kralen snel hun uiterlijk verliezen.

Dit is slechts een klein deel van de experimenten, maar ze zullen u helpen snel te begrijpen welke kralen de voorkeur verdienen en welke niet eens mogen worden bekeken. Daarna hoeft u alleen maar uw favoriete borduurpatroon te kiezen, verder te gaan en van het werk te genieten.

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button