Warning: Constant WP_MEMORY_LIMIT already defined in /home/plezier/public_html/wp-config.php on line 87
Hoe Kant Naaien? Deskundig Advies | Plezier.net
BorduurwerkBreien en haken

Hoe Kant Naaien? Deskundig Advies

Ondanks alle verfijning en originaliteit, wordt opengewerkt naaien en kant als een materiaal beschouwd, waarvan de verwerking veel problemen veroorzaakt. Desalniettemin zien producten bij de vervaardiging waarvan opengewerkt kant wordt gebruikt er gewoon geweldig uit. Lingerie, luchtige blouses, trouwjurken – dit trekt altijd de aandacht. Maar alleen het product naaien met deze prachtige decoratie is niet genoeg, je moet nog steeds weten hoe je het kant correct moet naaien, zodat de look perfect en stijlvol is.

Naai kant aan

Dus beginnen we een workshop over het naaien van kant tot stoffen. Hiervoor hebben we zelf een naald, draad, schaar en veter nodig.

Voordat u gaat borduren, is het raadzaam om de veter te wassen, omdat deze kan gaan zitten, waardoor de stof strakker wordt. Na het wassen het ondersteboven op een zachte ondergrond uitsmeren en strijken – zo blijft het reliëf van het kantpatroon volledig behouden. Als u alleen kant aan de stof wilt naaien zonder assemblages te maken, plaatst u de rand van de lapkant over de rand van de stof en bast u deze vast. Vervolgens moet u het naaien met een naaimachine “zigzag”, maar u kunt ook gewone steken gebruiken. Het is wenselijk om de draden hetzelfde te selecteren als de kleur van de veter. U kunt ook op dezelfde manier naaien, maar alleen op hetzelfde moment komt de verschoven rand van de stof bovenop – dan moet de kleur van de draden overeenkomen met de kleur van de stof.

Als het vouwen of samenstellingen van kant zou moeten hebben, is het beter om eerst een typemachine met een brede steek rond de rand te naaien, op een draad te zetten, aan het product te naaien en vervolgens met een zigzagsteek te naaien.

Hoe kant stof op stof naaien met normale of boogplooien?

Het is niet moeilijk – je hoeft alleen materiaal te nemen met een herhalend patroon. Knijp samen met regelmatige tussenpozen (tegemoetkomend of normaal) en onmiddellijk bast op de rand van het product. In dit geval is het toegestaan ​​om kant niet alleen aan de rand te naaien, maar ook in het midden van het ding, dat vaak wordt gebruikt voor decoratie.

Naaikant kan in het midden van het product zitten – op het schouderstuk, met regelmatige tussenpozen over de hele lengte. Het naadtype kan naar eigen goeddunken worden gekozen – een eenvoudige lijn of “zigzag”.

Om te naaien (in de regel is er slechts één zijde verwerkt), is het beter om de hoofdstof erop te leggen. In deze situatie is het het beste om een ​​soort decoratieve lijn te gebruiken – in elke moderne typemachine is er een voldoende aantal geprogrammeerd. Draden kunnen worden geselecteerd op kleur in toon of contrast.

Soms wordt het nodig om veterelementen aan elkaar te naaien. Als u de gebruikelijke lijn gebruikt, zal de naad dik en lelijk zijn, het patroon wordt “afgesneden”. Om dit te voorkomen is het beter om kant met een marge te gebruiken om een ​​andere steekmethode te gebruiken. Knip het patroon voorzichtig uit met een scherpe schaar langs de contour, plaats het op het andere deel zodat het patroon op het ene stuk harmonieus in het andere past. Zet vast met naalden, let op langs de contour en dan kunt u de machine naaien met een “zigzag” naad.

Naai een rechte en gekrulde veter

Kanten inzetstukken zien er erg mooi en spectaculair uit. Als je zo’n inzetstuk van recht kant wilt naaien, veeg het dan omhoog met de voorkant en naai dichter bij de rand. Knip de stof van de verkeerde kant af, krul de randen om en naai een naad “over de rand”.

Het is beter om krullend kant niet met een typemachine te naaien, maar met uw handen. Bevestig het met de voorkant aan de stof en teken kleine steken langs de gebogen randen. Knip de stof aan de verkeerde kant af, zoom de randen af.

We hopen dat de informatie over het correct naaien van de veter nuttig voor u zal zijn. U kunt op onze site ook veel andere interessante en nuttige informatie vinden.

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button