Warning: Constant WP_MEMORY_LIMIT already defined in /home/plezier/public_html/wp-config.php on line 87
Hoe Garen Voor Kinderdingen Te Kiezen | Plezier.net
BorduurwerkBreien en haken

Hoe Garen Voor Kinderdingen Te Kiezen

Breien is een moeilijke en tijdrovende taak, dus het is jammer als het gebreide ding na het dragen snel zijn uiterlijk verliest door slecht geselecteerd garen. Maar de keuzekwestie wordt acuter als het gaat om het kiezen van garen voor het breien van kinderdingen, omdat de producten niet alleen goed moeten zitten en lang moeten worden gedragen, maar ook veilig moeten zijn voor de baby. Bovendien is de tere huid van de baby erg gevoelig en kunnen ruwe garens deze beschadigen, om nog maar te zwijgen van het ongemak bij het dragen. Zelfs als het materiaal zacht genoeg is om niet te beschadigen, maar toch “krassend” is, zal het kind zoiets niet dragen. Tegelijkertijd is het simpelweg kiezen van zacht garen voor het breien van kinderdingen geen optie, omdat het risico bestaat dat kleding gemaakt van garen niet langer dan twee of drie wasbeurten meegaat, omdat het zijn vorm, kleur heeft verloren of van maat is veranderd.

Dus, welk garen te kiezen voor kinderdingen?

Kenmerken van de keuze van garen voor kinderdingen

Niet elk door de fabrikant aanbevolen garen voor het breien van dingen voor kinderen voldoet aan de kwaliteitsnormen. Bij het kiezen van garen moet u zich vooral concentreren op de samenstelling van het garen. Bovendien moet het hypoallergeen zijn: informatie hierover wordt door de fabrikant aangegeven op het productetiket. Hygroscopiciteit is een ander kenmerk waar u op moet letten. Het hangt ervan af hoeveel de huid kleding van dit materiaal zal “ademen”. Het meest “ademende” breigaren is gemaakt van natuurlijke vezels. Deze omvatten katoen, rayon, zijde, wol.

Hoe Garen Voor Kinderdingen Te Kiezen

Wol

Als u voor wolgaren kiest, is het belangrijk dat het een speciale hypoallergene behandeling ondergaat. Het is beter om de voorkeur te geven aan alpaca of merinowol, omdat het zacht is en dankzij dit, dingen ervan prikken niet, bovendien kun je de dikte van de draad kiezen. Een nadeel van wol is de vorming van spoelen. Wollen garenartikelen gaan echter langer mee als er synthetische vezels aan het garen worden toegevoegd.

Katoen

Katoen wordt meestal gebruikt voor zomerkleding en accessoires. In de zomer voelen de kinderen zich er prima in. Bij het kiezen van katoenen garen voor kinderdingen moet je voorzichtig zijn – 100% katoen kan hard zijn voor kinderen, dus ofwel moet het garen van hoge kwaliteit zijn, van een betrouwbare fabrikant, of met toevoeging van acryl, wat het zacht zal maken. Er moet ook aan worden herinnerd dat kleding gemaakt van 100% katoen een beetje kan blijven zitten na het wassen. Om dit te voorkomen, let op de kwaliteit van de draden: de draad mag niet gedraaid zijn, maar moet lijken op een weefsel met een touwtje. Producten van garen vervormen niet als u gemarmerd katoen selecteert. Dit is natuurlijk katoen dat een “mercerisatie” heeft ondergaan – een speciale verwerkingstechnologie waarbij het “vlies” wordt verwijderd en de vezels minder pluizig en gladder worden. Daarom lijkt het alsof het een lichte glans heeft. Door de “gepolijste” draden is gemarmerd katoen duurzamer.

Zijde

Als het op zijde aankomt, gebruiken ze meestal een combinatie van draden om kinderdingen te breien: zijde-katoen, zijde-wol, zijde-synthetische draad. Dingen gemaakt van dergelijk garen houden de warmte goed vast, rollen niet en vervormen niet. Bovendien zijn ze sterk en nemen ze goed vocht op.

Synthetisch garen – kwaliteit acryl

Naast garens gemaakt van natuurlijke vezels is acrylgaren ook geschikt voor kinderartikelen. Ze is erg zacht en voelt prettig aan. Kies je voor het juiste acrylgaren, dan overtreft het in sommige gevallen zelfs de wol qua slijtvastheid. Het enige, het is uiterst belangrijk dat dit een kwaliteitsproduct is. Als u goedkoop acrylgaren neemt, de fabrikant die materialen van lage kwaliteit heeft gebruikt bij de vervaardiging, zal de huid van een kind in gebreide kleding niet ademen.

Een ander probleem dat u kunt tegenkomen, is vervorming. Als u kiest voor garen gemaakt van acryl of met toevoeging van acrylgaren, zodat dingen niet uitrekken na het wassen, moeten ze heel stevig worden gebreid.

Verzorgen van babyartikelen van garen

Verlies de kenmerken van zorg voor gebreide kleding niet uit het oog. Gebruik voor het wassen shampoo of speciale producten voor delicate items. In elk waspoeder, zelfs voor kinderdingen, zit natriumcarbonaat, wat leidt tot het verschijnen van spoelen en vervellen. Was niet alleen kinderkleding, maar ook kleding van garen met speciale middelen, en dan zullen je gebreide dingen hun vorm niet verliezen en niet verliezen.

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button