DierenHuis Dieren

Hoe Australische herders te fokken

Als u zich afvraagt ​​over hoe u Australian Shepherds kunt fokken , biedt dit artikel u alle benodigde informatie. Van de oorsprong van het ras tot de beste fokpraktijken en beheer van Aussie-nest.

De Australian Shepherd is een populair ras waar eigenaren en families gewoon van houden. Als een herdershondras is de Aussie een zeer atletische, energieke en gedreven soort hond,

Achtergrond van Australian Shepherd Breeding

De Australian Shepherd behoort traditioneel tot de westkust van de Verenigde Staten van Amerika. Het fokken van Australiërs, zoals ze in de volksmond bekend zijn, begon rond 1804.

Oorsprongstheorieën

Hoewel het achtervoegsel Shepherd duidelijk voortkomt uit zijn schapenhouderij, is het voorvoegsel Australisch enigszins dubbelzinnig. Niemand weet echt waar of hoe de Australian Shepherd eigenlijk vandaan kwam . Toch hebben we een paar theorieën om deze nomenclatuur te ondersteunen.

Uit Spanje

Eén theorie suggereert dat het ras zijn oorsprong vond in Spanje. Dit komt voort uit het feit dat de Australian Shepherd veel namen had voordat de ‘Australian’ eraan vast zat.

Het heette Spaanse herder , Mexicaanse herder , Oostenrijkse herder , en zelfs California Shepherd ! Dus deze theorie is gebaseerd op al haar eerdere namen en suggereert dat het ras oorspronkelijk uit Spanje of Baskisch kwam. De herders, die vroeger Australische herders fokten om hun schapen te hoeden, migreerden van Spanje naar de westkust, via Australië. Het is waarschijnlijk hier dat dit ras zijn huidige naam kreeg.

Van de westkust

Een andere theorie suggereert dat de honden afkomstig waren van de westkust zelf. Inderdaad, Australische herderfokkers moeten het potentieel van dit onvermoeibare hondenras hebben gerealiseerd. Zo begon de commerciële fokkerij van Australische herders, die werden opgeleid en naar ranchers in Californië en Colorado werden gestuurd.

De naam ‘Australisch’ was waarschijnlijk te wijten aan de geïmporteerde Australische schapen die ze hier in Californië hadden gehoed.

Gelijkenis met Australische rassen

Hoe Australische herders te fokken

Nog een andere theorie rond de naam werd gegeven vanwege hun gelijkenis met verschillende lokale Australische hondenrassen (bijvoorbeeld Australian Cattle Dog) . Anderen geloven ook dat dit komt door de waarschijnlijke kruising van een herdershond met een Australisch ras.

Wat de reden hierachter ook is, de Australian Shepherd Dog werd wijd en zijd populair, niet alleen vanwege zijn knuffelige, blije hond-uiterlijk, maar ook vanwege zijn onberispelijke schapenhoedend vermogen.

Populariteit van Australische herders

Het fokken van Australische herders is vooral populair in Connecticut, waar het de nummer één en meest favoriete hondenras is. Het ras trekt ook elders in het land langzaam de aandacht.

Gezinnen die op ranches of boerderijen wonen, zijn vooral dol op dit ras vanwege de schapenhouderij. De Australian Shepherd past zich goed aan hogere hoogten aan , waardoor het een favoriet ras is voor mensen die in koudere gebieden wonen. De glanzende lange vacht van de hond, charmante speelsheid en knuffelbaar uiterlijk maken het een uitstekend familielid.

Kleuren

De Australian Shepherd komt in vier geaccepteerde kleuren :

  1. zwart,
  2. blauw,
  3. rood en
  4. wit.

Deze kleuren zijn echter niet altijd solide. De Aussie heeft een ‘merle’, een genetisch onderscheid gezien. Het merle-gen is verantwoordelijk voor het maken van patronen met verschillende kleuren op het lichaam van de hond, wat een marmerachtig effect op de vacht van de hond geeft.

Het merle-gen kan ook het algehele uiterlijk van de hond beïnvloeden door de kleuren van hun ogen te veranderen. Gewoonlijk is dit marmereffect aanwezig op een of alle van de volgende lichaamsdelen:

  • gezicht,
  • nek,
  • poten,
  • onderbuik en
  • borst.

Hoewel het het uiterlijk van de Australiër verbetert, heeft het merle-gen aan het einde van de dag ook genetische gevolgen. Een fokker moet zich goed bewust zijn van hoe gevaarlijk merle-honden kunnen zijn en hoe ze mooi kunnen doen, niet ziek bij het fokken van Australian Shepherds. De -regel is eenvoudig – BRENG NOOIT TWEE MERLE HONDEN SAMEN!

De AKC accepteert Australische herders die zwart of grijs zijn met blauwe merle of crème of leverkleur, met rode merle. Zwarte of rode Australische herders hebben meestal koperen merle-markeringen.

Miniature Aussie

Nu, als je dacht dat de Australian Shepherd een schattig uitziende hond was, wacht dan tot je de Miniature Australian Shepherd ziet. Het wordt over het algemeen de Miniature American Shepherd genoemd.

De Australische herderfokkers in Noord-Amerika creëerden de miniatuur Aussie, door verschillende kleine Australische herders te fokken. Ze zijn de perfecte combinatie van robuust en toch knuffelig en groeien tot 18 inch . Hun grootte en uiterlijk maken ze perfect voor kleine huizen en boerderijen. Ook zij hebben de charmante merle, in zwart, blauw of rood, net als hun tegenhangers van standaardformaat.

Hoewel ze niet zo actief zijn als de Australische herders van standaardformaat, vereisen miniatuuraussies wel regelmatige lichaamsbeweging. Wanneer ze te lang zonder activiteit binnenshuis worden opgesloten, worden ze vaak pittig en angstig . Ze zijn verder warm en erg vriendelijk.

Temperament of Australian Shepherds

Australian Shepherds zijn zeer intelligente en trainbare honden . Ze zijn sociaal en houden van mensen. Ze zijn vriendelijk en kunnen zeer comfortabel bij gezinnen wonen. Oorspronkelijk werkende honden, die de lokale bevolking helpen schapen te hoeden, is de Aussie een actief en enthousiast ras dat ook op grotere hoogten kan overleven.

Omdat ze een samensmelting zijn van verschillende unieke kenmerken, zorgt de Australian Shepherd voor een veelzijdig huisdier. Het kan net zo gemakkelijk op een ranch leven als in de Alpen en bij stedelijke families.

Zeer actief

Als een hond die vee zou kunnen hoeden en zou overleven op lage zuurstofniveaus , is het geen verrassing dat de Australian Shepherds een superactief hondenras zijn. Think canine Flash ! Ze zullen altijd worden gevonden onrustig rondrennen of rondrennen maar nooit stil zitten. Ze zijn als zodanig absoluut geen ideaal ras om naar kleine of rommelige huizen te brengen.

Het is cruciaal dat je ze te allen tijde mentaal en fysiek betrekt – hetzij door nieuwe trucs of games of door ze te laten werken. Een verre neef is de Border Collie (bekend als het smarted-ras). Ze zorgen ook voor waakzame waakhonden, want zodra ze zich aanpassen aan je huishouden, worden ze er zeer beschermend van. Als je ze goed behandelt, zullen ze extreem toegewijd en loyaal zijn aan hun eigenaars en hun leven neerleggen voor het welzijn van het huis. Ja, ze zijn zo goed!

Gebrek aan oefening en training kan ze echter erg angstig maken. Aussie is geen blaffend ras – ze zullen blaffen om te waarschuwen, maar niet obsessief blaffen. Kortom, ze kunnen niet gewoon rondslingeren en niets doen. Dus als je ze te lang zonder activiteit houdt, zullen ze agressief gedrag vertonen, zoals blaffen, kauwen of aan dingen knagen. Als u dergelijk gedrag van een Australische herder ziet, is dit waarschijnlijk uw schuld.

Werkhond

De Australian Shepherd geassocieerd met vee hoeden en dus het ras instinctief heeft hoeden reflexen. Onthoud echter dat niet elke herdershond, gemaakt voor het hoeden, er een expert in is.

Zelfs Australische herders hebben intensieve training nodig als ze als werkhonden moeten functioneren. De reden achter het kiezen van hen voor deze taak is echter dat ze afkomstig zijn van een ras dat oorspronkelijk vee hoedde. Dientengevolge hebben ze de neiging om innerlijke reflexen in zich te hebben.

Deze reflexen kunnen worden gezien in de vorm van hun natuurlijke vermogen om de beweging van andere dieren in een kudde te beheersen. Dus met een beetje training zul je ze zien knijpen of rond deze grotere kuddedieren cirkelen en proberen ze in een bepaalde richting te leiden.

Hoge intelligentie

De Australian Shepherd zorgt voor een uitstekende metgezel, hetzij als voogd of speelkameraadje. Als hondenras is de Australian Shepherd een naaste neef van de Border Collie – het meest intelligente hondenras dat er is. Dus genetisch hebben ze goede intelligentie.

Ze zijn gemakkelijk te trainen en zeer actief. Ze zullen graag bepaalde ochtendklusjes doen, zoals de krant elke ochtend gemakkelijk uit de poort halen.

Hun alertheid en slimheid maken ze uitstekende werkhonden in meerdere specialiteiten: herdershonden , reddingshonden , boerderijhonden  en therapiehonden ook . Ze kunnen zelfs uitblinken in detectie en kunnen ook wonderen doen voor mensen met een handicap.

Voor degenen die Australian Shepherds fokken of als huisdier hebben, is het belangrijk om hun intelligentie maximaal te benutten. Bouw ze doolhoven en games en besteed tijd en moeite aan het trainen van hen om bekende geluiden te identificeren. Australian Shepherds zijn vaak goed in het onderscheiden van bekende en onbekende geluiden.

Gezondheidsproblemen tijdens het fokken van Australische herders

Australian Shepherds leven gemiddeld 12-13 jaar. Ze zijn niet alleen een van de slimste maar ook een van de gezondste hondenrassen die er zijn.

Een volwassen Aussie weegt gemakkelijk overal tot 30 kilogram, groeit ongeveer 2 ft groot. Hoewel ze bepaalde gezondheidsproblemen hebben, meestal gerelateerd aan het merle-gen dat hen hun kenmerkende gemarmerde vacht geeft, zijn ze over het algemeen gezonde en actieve honden.

Heup- en elleboogdysplasie

Dit is een zeer pijnlijke aandoening die veel hondenrassen treft, vooral de grotere. Andere herdershonden zoals de Duitse herder vallen ook ten prooi aan deze ondraaglijke toestand. Dysplasie kan een of alle vier poten van een hond beïnvloeden.

Heup- en elleboogdysplasie verwijst naar het onvermogen van de botgewrichten om veilig in het dijbeen of het dijbeen te passen . Het bekkengewricht van het heupbeen is licht hellend, waardoor de benen kloppen van pijn. Heupdysplasie kan ernstigere en blijvende schade veroorzaken, zoals kreupelheid bij honden. Het is de hondenversie van artritis.

Vaker wel dan niet, wordt deze aandoening veroorzaakt door omgevings- en genetische factoren. Veel dierenartsen adviseren gewichtsverlies en lichaamsbeweging voor honden voordat ze medicijnen voor deze aandoening voorschrijven.

Collie Eye Anomaly

De Collie Eye Anomaly beïnvloedt rechtstreeks de ogen, beschadigt het netvlies, de sclera en de choroïde . Het kan zelfs permanente blindheid of staar veroorzaken bij honden. De oorzaak van Collie Eye Anomaly zit in de genen, wat leidt tot onjuiste oogontwikkeling.

CEA is een zeer ongemakkelijke ziekte die een hond kan overkomen. Nog een ander gezondheidsprobleem dat grotendeels herdershonden treft, CEA, omdat het in de volksmond bekend is, kan gevolgen op de lange termijn hebben.

Om je Aussie-buddy te redden van deze ernstige ziekte, moet je gewoon uitkijken naar de veelzeggende tekenen van CEA. Als je een plekje in de ogen van de hond ziet of gedragsveranderingen opmerkt, zoals tegen muren botsen of zijn / haar voerbak mist, breng je Australian Shepherd onmiddellijk naar de dierenarts.

MDR1-genmutatie

Waarschijnlijk het dodelijkste gezondheidsprobleem voor alle fokkers van Collie en Australian Shepherd die er zijn – de MDR1-genmutatie is een afkorting voor multi-medicijnresistentiegen . Deze mutatie beïnvloedt het eiwit in het lichaam van een hond.

Honden met deze mutatie hebben een afkeer van de meeste medicijnen. Dit eiwit – het P-glycoproteïne – is een soort vloeistof die verantwoordelijk is voor het spoelen van medicijnen uit de hersenen van een hond. Het maakt het nutteloos en veroorzaakt een opeenhoping van medicijnresten in de hersenen. Het gevolg is dat de hond epileptische aanvallen krijgt en uiteindelijk kan sterven aan ataxie, het hondenequivalent van een beroerte.

In eenvoudiger woorden maakt MDR1-genmutatie de honden allergisch voor bepaalde generieke geneesmiddelen. Ze doen meer kwaad dan goed in het lichaam van een hond en doden ze uiteindelijk.

Epilepsie

Rassen zoals Australian Shepherds hebben een hogere gevoeligheid voor epilepsie en epileptische aanvallen dan de meeste andere hondenrassen . Epilepsie en epileptische aanvallen bij honden zijn min of meer zoals die bij mensen worden gezien. De hond zal de controle over zijn / haar lichaam verliezen en uiteindelijk het bewustzijn verliezen, hun lichaam zal stijf worden en urine-incontinentie kan ook worden gezien. Hun ogen zullen oprollen en tongen zullen hangen.

Zulke ziekte zit in hun genen en het is waarschijnlijk dat als een ouder epileptische aanvallen heeft, het kind deze ook zal hebben. Veel factoren kunnen epilepsie veroorzaken bij een Australian Shepherd, variërend van hersentumoren tot slecht gecontroleerde diabetes.

Geef je Aussie tijdens een aanval een comfortabele deken en een gezellige omgeving. Houd andere honden uit de buurt, geef ze hun ruimte en schakel harde geluiden uit.

Oogproblemen

Hoe Australische herders te fokken

Australian Shepherds hebben een genetische aanleg voor oogproblemen vanwege hun merle-gen. De merle kleur en het bijbehorende gen veranderen hun ogen, veranderen hun kleuren. Misschien zie je zelfs een Australian Shepherd Dog met twee verschillende kleuren ogen! Dat is de invloed van de merle op de ogen.

Het is dan vrij duidelijk dat deze genetische neiging tot oogproblemen ook tot andere complicaties voor hen zal leiden. De Australian Shepherd is een van de weinige rassen die veel last hebben van staar en distichiasis – een aandoening waarbij de wimpers abnormaal lang groeien en een belemmerd zicht veroorzaken.

Corneale dystrofie en ooglidafwijkingen komen ook vrij vaak voor bij Australian Shepherds.

Andere gezondheidsproblemen

Australische herders zijn kwetsbaar voor het merle-gen. Een nest geboren uit twee merle-ouders kan tekenen vertonen van Double Merle – een genetisch defect dat verlies van gezichtsvermogen en gehoor bij de nakomelingen kan veroorzaken. Ironisch genoeg veroorzaakt een dubbele merle ook de afwezigheid van het gemarmerde effect, waardoor effen gekleurde pups ontstaan.

Australische herders zijn ook zeer gevoelig voor hypothyreoïdie en lijden toevallig aan een aandoening genaamd nasale zonnedermatitis .

De Australian Shepherd is een ras dat zeer gemakkelijk is om te fokken en mee te werken. Ze zijn gezond, actief, intelligent en vormen geen problemen voor fokkers of families.

Onze gids over het fokken van Aussies op een ethische manier!
Hoe Australische herders te fokken

Hoe Australische herders te fokken

Er zijn een paar problemen met hun genetische samenstelling die op de lange termijn problemen kunnen veroorzaken. Maar al met al is het een briljante hond om te fokken en te bezitten, zelfs als hij niet helemaal perfect is. Als een Australische herderfokker zijn er bepaalde dingen waarmee u rekening moet houden voordat u met het fokproces begint. Zwangerschappen hebben de neiging zich soepel te ontwikkelen.

Nestgrootte

De gemiddelde nestgrootte van gezonde Australian Shepherds is tussen 7 en 8 puppy’s . Als zeldzaam verschijnsel kunnen grotere Aussies zelfs tot wel 10 puppy’s in één nest dragen. Een miniatuur of een speelgoed Australian Shepherd kan echter slechts 2 of 3 puppy’s tegelijk bevallen.

De nestgrootte van elke hond rust op de schouders van beide ouders. Australian Shepherds zijn zeer actieve honden en hebben de neiging sterker en steviger te zijn. Een bewezen reu zal waarschijnlijk sperma van hoge kwaliteit hebben, dat meer dan één ei in één keer kan bevruchten, waardoor het aantal zwerfafval toeneemt.

Later zal het afhangen van hoe gezond de moeder is, om de baby’s in haar te kunnen ontwikkelen en ze te kunnen geboren zonder complicaties . Eventuele genetische geboortekanaaldefecten bij de moeder kunnen de nestgrootte aantasten.

Merle-to-Merle Breeding

Als Australische herderfokker is het belangrijk dat u de gruwelijke implicaties van begrijpt van het fokken van twee merle Aussies met een andere merle Aussie.

De Merle is een genetische gebeurtenis in een Australische herder, die verantwoordelijk is voor het verlenen van hun onderscheidende gemarmerde kleureffect. Wanneer er echter twee merlehonden bij elkaar komen, is de kans groot dat het resulterende nest een dubbel merle-gen heeft . Dergelijke pups worden meestal helemaal wit geboren en hebben onderontwikkelde interne organen of andere alarmerende gezondheidsrisico’s (bijv. Blind, doof en stom) .

Sommige Australian Shepherd fokkers hebben ook de neiging om alle witte Australian Shepherd pups te euthanasie, waardoor deze honden nu een zeldzaamheid zijn. Als fokker is het volledig aan jou om te bepalen wat je moet doen. Het is niet nodig om tot het uiterste te gaan, want je zou deze honden gewoon nooit kunnen fokken – castratie en ze castreren ! Verder vindt u mogelijk geen afnemers voor nakomelingen van twee merle Australian Shepherd-honden.

Voorbeeld van een Blue Merle Border Collie
Hoe Australische herders te fokken

Geboorteproblemen

Hoewel vrouwtjes van Australian Shepherd zelden tekenen hebben getoond van geboorteproblemen , kan een slechte baarmoeder of een zwakker geboortekanaal gevaarlijke problemen veroorzaken. De Australian Shepherd is één ras, waarbij de vader in plaats van de moeder reproductieve problemen heeft.

Van de mannelijke Australische herders is bekend dat ze last hebben van testiculaire problemen , wat betekent dat hun testikels onderontwikkeld of niet-ontwikkeld zijn. In sommige gevallen zullen mannelijke Aussies testikels behouden , die chirurgisch kunnen worden gecorrigeerd. In sommige Australian Shepherds dalen de testikels echter helemaal niet. Als een zaadbal niet verschijnt tegen de tijd dat de pup vier maanden oud is, is de kans groot dat ze helemaal niet komen opdagen.

Clientele

Elke Australische herderfokker wil weten wie zijn klanten zijn en voor wie hij zijn honden fokt.

Ideale mensen die een Australian Shepherd willen bezitten, zijn hondenliefhebbers, met grote tuinen of grotere huizen in de voorsteden waar de hond vrij kan rondlopen. Als dat niet het geval is, zijn stadsparen en gezinnen met een park in de buurt ook goede keuzes.

De meeste gezinnen die een Australian Shepherd willen adopteren, zullen ze willen omdat ze prachtige huisdieren zullen maken. Voor deze mensen moet je selectief je parende honden kiezen .

Als u zich richt op de puppy’s verkoopt aan herders of ranches , is uw werk voor u uitgesneden. Ondanks dat ze een herderras zijn, hebben Australische herders voldoende training en oefening nodig om vee te hoeden of de doeleinden van een werkende boerderij / ranchhond te dienen. Dus huur een professionele trainer in of doe er zelf de tijd en moeite voor om de intelligentie en capaciteiten van een jonge Aussie te gebruiken en constructief af te leiden.

Prijzen

Hoe Australische herders te fokken

Gemiddeld kost een Australian Shepherd-puppy ergens tussen de  600 en 1.000 euro. Grotere en volwassen honden kunnen een hogere prijs krijgen, afhankelijk van hoe goed gesocialiseerd, getraind en gehoorzaam ze zijn. Vrouwelijke honden kunnen hogere prijzen halen vanwege hun fokpotentieel.

Er is niet veel verschil tussen de verkoopprijs van een Aussie-puppy en die van een miniatuur Australian Shepherd. De miniaturen kunnen overal tussen  700 euro – 800 euro ophalen.

U kunt zelfs betere prijzen krijgen als uw hond is getraind om te werken in bepaalde omstandigheden, zoals op een boerderij of in de bergen.

AKC VS ASCA

Vanwege het grotendeels vage erfgoed en de enorme vertakking van genetische bloedlijnen van Australian Shepherds, heeft de AKC de neiging om enigszins bevooroordeeld te zijn tegen Australian Shepherds. Dit is grotendeels het geloof in de gemeenschap van fokkers van Australian Shepherd.

Er zijn incidenten geweest van niet-AKC-fokkers die problemen hebben gehad met het registreren van hun Australian Shepherds in de prestigieuze American Kennel Club.

Anderzijds houdt de ASCA, Australian Shepherd Club of America zich veel meer bezig met het fokken van Australian Shepherds en het begrijpen van hun registraties.

De ASCA werd opgericht in 1957 en is veruit een van de grootste rasspecifieke hondenclubs in de Verenigde Staten van Amerika – dat zou veel moeten zeggen over de geloofwaardigheid van de club.

Australian Shepherds – Veelgestelde vragen

Hier volgen enkele veelgestelde vragen met betrekking tot het fokken van Australian Shepherd en beknopte antwoorden daarop.

Hoe Australische herders te fokken

Hoeveel oefening hebben Australian Shepherds nodig?

Hoe Australische herders te fokken

Australische herders hebben een aanzienlijke hoeveelheid dagelijkse lichaamsbeweging nodig en niet alleen fysieke. De Aussies zijn zeer intelligente honden die ook veel mentale stimuli nodig hebben om te functioneren en gelukkig te blijven.

Om een ​​Australian Shepherd te kunnen bezitten, moet je de tijd en energie hebben om ze bij te houden en de juiste aandacht aan hen te schenken. Als hij niet de vereiste oefening en aandacht krijgt, kan een opgesloten Australische herder agressief gedrag vertonen en aan dingen gaan knagen.

Kinderen zijn een uitstekende oefening voor Australian Shepherds, je moet ze ermee laten rondrennen of halen of hindernissen maken om te passeren. Een uur of twee van rigoureuze lichamelijke oefening elke dag is een must voor Australian Shepherds. Als je ze niet elke dag naar het park kunt brengen of problemen hebt om ermee te spelen, train ze dan om eenvoudige taken in huis uit te voeren om hun geest en energie bezig te houden.

Wat zijn de verzorgingsbehoeften van een Australische herder?

Hoe Australische herders te fokken

Australian Shepherds hebben een lange glanzende vacht die frequent wassen en af en toe knippen nodig heeft .

Een wekelijks haar dat borstelt en verzorgt in combinatie met baden houdt hun vacht glanzend en zijdeachtig. Dit moet ten minste eenmaal in de tien tot twaalf dagen worden gedaan om te voorkomen dat het omringende vuil, puin en dode huid zich ophopen op hun huid. Als je te lang zonder bad gaat, krijg je ook huidaandoeningen.

Tijdens het afscheidingsseizoen van Aussie verdubbelen de verzorgingseisen! Met hun afscheidende vacht is het belangrijk dat je deze blijft borstelen om matten en vuil te voorkomen. Maar als uw hond graag modderig wordt, dan is uw werk voor u klaar. Hun dubbele vacht kan het vuil helemaal naar binnen verbergen, waardoor je je hond om de andere dag een mooie wasbeurt moet geven. Hun dubbele vacht bestaat uit dikker en harder haar met een gladde zijdeachtige en zachte vacht eronder. De nek en staart zijn meestal smerig, dus je moet een tweerichtingsborstel voor honden bij de hand hebben.

Zijn Australian Shepherds beschermend?

Hoe Australische herders te fokken

Net als elk ander herdersras, worden ook Australische herders geboren met het natuurlijke instinct om te beschermen en te sturen . Ze hebben de mogelijkheid om naar de voeten van grotere kuddedieren te knijpen en ze in een bepaalde richting te sturen. Ze kunnen ook hetzelfde doen met kinderen.

Het beste deel van Australian Shepherds is dat ze beschermend genoeg zijn om ze uitstekende waakhonden te maken, maar ze zijn niet bezitterig . Ze bijten of blaffen niet zonder reden en tonen geen irrationele bezitterigheid tegenover hun families. Dit is een geweldig kenmerk van hun persoonlijkheid, omdat het ideaal is om thuis te blijven.

Aussies zullen niet proberen kwaad te doen, maar zullen rond de mensen die ze beschermen rondcirkelen om hen te beschermen tegen alles wat ze als gevaar zien. Een andere geweldige eigenschap van de Aussies is dat ze kunnen worden getraind om vriendelijke mensen en geluiden te identificeren en niet om aan te vallen.

Wat moeten Australian Shepherds eten?

Hoe Australische herders te fokken

Een uitgebalanceerd dieet is goed genoeg voor Australische herders die worden belast met een eenvoudige dagelijkse routine. Een afgemeten combinatie van koolhydraten, eiwitten en vetten, zoals geadviseerd door uw dierenarts, wordt aanbevolen voor uw hond.

Als uw hond echter te actief is of een werkhond is waaraan bepaalde taken op een dag zijn toegewezen, wilt u misschien hun dieet heroverwegen. Voor een zeer actieve hond, die de hele dag rond rent, vee kudde, waakzaam over een groot gebied wandelt, is een eiwitarm dieet met weinig koolhydraten het meest ideaal. Dus grotendeels vlees en graanvrije brokken worden aanbevolen voor Australian Shepherds.

Omdat ze gevoelig zijn voor dysplasie, wordt een dieet van kippenpoten ook geadviseerd om de gewrichten te smeren. Neem contact op met uw dierenarts voordat u hun dieet op welke manier dan ook toedient of aanpast. En voer alleen geleidelijke veranderingen uit .

Waarom hebben Australian Shepherds verschillend gekleurde ogen?

Hoe Australische herders te fokken

Honden met verschillend gekleurde ogen worden Heterochromia iridium genoemd. Het wordt ook vaak gekoppeld aan het merle-gen. Dit gen zorgt ervoor dat ze gemarmerde vachtogen van verschillende kleuren hebben.

De merle is verantwoordelijk voor het induceren van verschillende concentraties van melanine in beide ogen. Melanine geeft elk levend wezen zijn kleur. Zelfs bij mensen is melanine wat onze huid bruint en zelfs pigmentatie veroorzaakt .

Evenzo variëren bij honden de melanineconcentraties in beide ogen. Dit leidt tot pigmentaties van verschillende kleuren, waardoor ze twee verschillend gekleurde ogen krijgen.

Een hogere concentratie van melanine in een bepaald deel van het lichaam geeft het een donkerdere kleur. Dus wanneer een hond twee verschillende ogen heeft, een zeeblauw en een andere leverrood, heeft het rode oog meer melanineconcentratie dan het blauwe.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button