DierenHuis Dieren

Hoe Amerikaanse Pit Bull Terriers te Fokken

Degenen die zich afvragen hoe Amerikaanse Pit Bull Terriers te fokken worden in het algemeen verward door de rijkdom aan tegenstrijdige en controversiële informatie die online beschikbaar is. Pitbull-fokkers en rasverenigingen hebben hun eigen ideologieën en voorkeuren en ze proberen het ras opnieuw bij zichzelf te passen.

De pestwereld, voornamelijk vanwege een gebrek aan officiële autoriteit, wordt geplaagd door kleine marketingtactieken. Elke andere liefhebber probeert zijn of haar honden op de markt te brengen alsof ze het meest echte APBT-exemplaar zijn. Diversiteit is belangrijk in het langetermijnperspectief van een hondenras en de pitbull is gezegend met zoveel variëteit! Bluenose, rode neus, kort, gespierd, trekkers, huisdieren, fawnkleurig …

Wanneer pitbulls fokt , begrijp dan alsjeblieft dat er geen “één” put is, er zijn er veel! (En het is helemaal oké …)

Achtergrond van Pitbull Breeding

Tijdens de jaren 1800 fokten fokkers op de Britse eilanden Old English Bulldogs met Old English Terriers om Pit Bull terriers te maken, die later de Amerikaanse Pit Bull Terrier werden ( APBT ) nadat immigranten hen naar de Verenigde Staten hadden gebracht. De combinatie van bulldog en terriër zorgde voor een ras dat velen als heldhaftig beschouwden: sterk, atletisch en dapper, terwijl het nog steeds zachtaardig en vriendelijk is tegenover geliefden. Men moet nu American Pit Bull Terrier verwarren met de gelijknamige Bull Terrier .

Eenmaal in de Verenigde Staten toonden APBT’s hun veelzijdigheid door in verschillende rollen , van boerderijhonden tot familiehonden. Ze waren lange tijd een extreem populair ras in de VS, bekend om hun loyaliteit en moed. Helaas gaven sommige onethische fokkers de APBT een slechte reputatie door te fokken voor verhoogde agressie. Maar het echte APBT-ras is nog steeds een zachtaardig, liefdevol en vriendelijk ras dat een geweldige toevoeging is aan elke familie.

Pit Bulls vs American Pit Bull Terriers

De American Pit Bull Terrier is een van de verschillende rassen met vergelijkbare “pestkop” -kenmerken waarnaar door mensen en media wordt verwezen als “pitbulls”. Sommige anderen omvatten de American Bully , de American Staffordshire Terrier en de Staffordshire Bull Terrier . Er zijn echter enkele experts die geloven dat de APBT de enige echte “pitbull” is. De APBT is een rasechte erkend door zowel de United Kennel Club ( UKC ) en de American Dog Breeders Association ( ADBA ). Het wordt momenteel niet erkend door de American Kennel Club .

Stammen en bloedlijnen

Toen de eerste pitbullterriërs werden gefokt, werden twee stammen ontwikkeld:

 1. een showstam noemde nu de American Staffordshire en
 2. een non-showstam nu bekend als de American Pit Bull Terrier.

Uiteindelijk werden de twee erkend als afzonderlijke rassen, maar aanvankelijk waren ze twee kanten van dezelfde medaille. Net zoals er werklijnen zijn van Duitse herders en conformatie showlijnen.

Tegenwoordig zijn er onder de paraplu van American Pit Bull Terriers veel verschillende bloedlijnen met enigszins verschillende variaties.

De Chevy pitbulls werden gefokt voor gewichttrekken , terwijl de Razors Edge-bloedlijn werd gefokt om een ​​familiehond te zijn. Er zijn veel pitbull-bloedlijnen die zijn gemaakt door hondenfokkers met enkele unieke kenmerken (een marketingtactiek om een ​​uniek verkoopargument te hebben). Terwijl Razors Edge pitbulls werden gefokt als familiehonden, werden veel van de Chevy-honden gefokt als gewichttrekkende honden.

Enkele van de meest populaire en invloedrijke bloedlijnen die werden gecreëerd, zijn:

 • Razors Edge,
 • Colby,
 • Gator,
 • Carver en
 • Chevy.

Rasspecifieke wetgeving

De APBT is verboden in het Verenigd Koninkrijk, Ontario en in honderden gemeenten in de VS Vanwege negatieve publiciteit en een slechte reputatie in de afgelopen 30 jaar, pitbull-type honden zijn het doelwit geweest van rasspecifieke wetgeving in meer dan een dozijn landen, waaronder Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Ecuador, Maleisië, Puerto Rico, Singapore, Venezuela en verschillende Europese landen.

Pitbulls hebben ook wat extra aansprakelijkheid. Hondenbezitters kunnen aansprakelijk worden gesteld als hun hond een andere persoon of dier verwondt, hoewel huiseigenaren en huurdersverzekering dekking kunnen bieden tegen deze claims. Sommige verzekeringsmaatschappijen proberen echter hun blootstelling aan deze claims te beperken door beperkingen op te leggen aan bepaalde rassen, waaronder pitbull-type honden, Rottweilers , Doberman Pinschers en meer.

Er zijn zelfs ongeveer een half dozijn luchtvaartmaatschappijen die embargo’s op honden van het type pitbull hebben geplaatst, waaronder American Airlines, Delta Airlines en United Airlines.

Hoe Amerikaanse Pit Bull Terriers te Fokken Populariteit

Aan het begin van de 20e eeuw werd de APBT algemeen gebruikt voor bull-baiting , een nogal wrede sport waarin een of twee honden een stier lastigvielen totdat deze instortte van vermoeidheid . Nadat deze praktijk uit de gratie was geraakt, werden APBT’s populaire boerderijhonden (vanwege hun kracht en atletisch vermogen) en familiehonden (vanwege hun zachtaardigheid tegenover mensen en vooral kinderen). Ze bleven een populair ras tot in de jaren 1950 en werden zelfs tijdens de Eerste Wereldoorlog I en II gebruikt als een soort Amerikaanse mascotte om loyaliteit en moed te symboliseren.

Helaas betekent een bijwerking van de gehoorzaamheid van dit ras dat ze in de handen van een onethische handler kunnen worden opgeleid voor hondengevechten . En toen hondengevechten in de jaren tachtig aan populariteit begonnen toe te nemen, werd de reputatie van APBT een hit toen mensen hen begonnen te associëren met deze illegale activiteit.

Gelukkig heeft de APBT de afgelopen jaren iets van een comeback gemaakt. Na het schandaal met NFL quarterback Michael Vick en zijn Bad Newz Kennels, begonnen de media APBT’s niet te herkennen als een gewelddadig ras – maar als een zachte en gehoorzame hond waarvan misbruik was gemaakt. Dankzij educatieve inspanningen hebben tegenwoordig steeds meer mensen een nauwkeuriger beeld van wat een Amerikaanse Pit Bull Terrier echt is.

Gezondheidsproblemen bij het fokken van pitbulls

Bullebakrassen en met name de Amerikaanse Pit Bull Terrier zijn gezonde hondenrassen. Dit is waarschijnlijk te wijten aan de grote genetische variëteit die beschikbaar is waardoor een grote genenpool mogelijk is. Sommige van de gezondheidstoestanden die APBT-fokkers moeten kennen, zijn onder meer: ​​

Demodectic Mange

Demodectic schurft, of demodex , is wanneer de huid van uw hond wordt besmet met kleine mijten die zich voeden in de haarzakjes en olieklieren van de huid. Het leidt meestal tot huidletsels, haarverlies en zelfs genetische aandoeningen of problemen met het immuunsysteem. Uiteindelijk zijn het type en de ernst van de symptomen echter afhankelijk van het type en het aantal mijten bij de hond.

Demodex is meestal geen ernstige aandoening en de meeste honden kunnen de groei van mijten alleen stoppen. Zodra dit gebeurt, is het immuunsysteem van de hond meestal in staat om toekomstige infecties te voorkomen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kan demodex niet worden geërfd … hoewel het kan worden doorgegeven na de geboorte van moeder op pup.

Om deze reden, als u een hond heeft met een ernstig geval van demodex, moet u de hond niet fokken voordat de besmetting kan worden behandeld.

Heupdysplasie

Heupdysplasie is een orthopedische aandoening die wordt toegeschreven aan een losse verbinding tussen de heup en dijbeenderen die leidt tot pijn in de achterste heup en zelfs kreupelheid . Hoewel het meestal wordt gezien bij grotere honden, heeft het ook de neiging om bij honden van het type pitbull op te treden.

Symptomen hebben meestal te maken met het vermogen van uw hond om te bewegen. Als uw APBT langzamer begint te bewegen, moeite heeft met opstaan ​​of liggen, of terughoudend lijkt te zijn met rennen of spelen, kan dit een teken zijn dat ze pijn ervaren door heupdysplasie. “Bunny hopping” is een ander veel voorkomend teken van deze aandoening.

De diagnose wordt meestal gesteld door een lichamelijk onderzoek waarbij een dierenarts de beweging en het looppatroon van de hond onderzoekt. Als wordt vastgesteld dat de hond heupdysplasie heeft, kan de behandeling een breed scala aan interventies omvatten, waaronder gewichtsverlies, suppletie, gecontroleerde oefening en chirurgie.

Andere gezondheidsproblemen

Schildklierdisfunctie verschijnt in enkele pitbulls. Hypothyreoïdie is een endocriene aandoening van de schildklier die veel rasechte honden van middelbare leeftijd treft. Het veroorzaakt een vertraging van de stofwisseling, wat resulteert in lage energie, gewichtstoename en een onwil om te oefenen. Het kan ook huidproblemen veroorzaken, waaronder een luchthuid, schilferige huid en alopecia. Vaak treden deze symptomen geleidelijk op, waardoor veel eigenaren de symptomen ten onrechte aan natuurlijke veroudering toeschrijven.

Patellaproblemen komen vaak voor bij honden in het algemeen en pitbulls zijn geen uitzondering. Naast heupdysplasie kunnen ook patellaproblemen optreden bij APBT’s. De patella verwijst naar het kniegewricht en kan leiden tot pijn en moeilijke bewegingen. Behandelingsopties voor deze aandoening kunnen glucosaminesuppletie, gewichtsverlies en zachte training omvatten. Chirurgische ingrepen bestaan ​​ook.

Aangeboren hartafwijkingen komen op verschillende manieren. Het is bekend dat de Amerikaanse Pit Bull Terrier lijdt aan verschillende vormen van aangeboren hartaandoeningen, zoals onregelmatige kleppen en aritmieën. Deze problemen kunnen in ernst variëren van kleine aandoeningen die geen echte symptomen vertonen, tot grote problemen die medicatie en zelfs een operatie vereisen.

Pit Bull fokpraktijken

Het fokken van pitbull is relatief eenvoudig op een fysiologisch en anatomisch label. Het ras is groot genoeg om de meeste anatomische werpkwesties te voorkomen, en de algehele gezondheid van de fokpestkoppen brengt hen niet in gevaar. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan het dieet van een zwangere pitbull teef : ze kan spiermassa verliezen als u de calorie- en eiwitdichtheid niet verhoogt.

Gemiddelde nestgrootte

Hoe Amerikaanse Pit Bull Terriers te Fokken Gemiddeld zal een Amerikaanse Pit Bull Terrier 5 tot 10 puppies per nest baren . De grootte van het nest is afhankelijk van de leeftijd van de twee ouders, de grootte van de moeder en de algehele conditie van de vrouw. Als u geïnteresseerd bent in wat de potentiële grootte van een nest beïnvloedt, lees dan snel onze blogpost . =

Beste dieet voor zwangere pitbulls

Niet verrassend, zwangere en zogende pitbull-vrouwen hebben een toename van calorieën en voedingsstoffen nodig om een ​​gezond nest pups te leveren. Zwangere en zogende pitbulls kunnen tot drie keer de normale hoeveelheid calorieën nodig hebben tijdens het geven van borstvoeding (vooral tijdens de weken 3-5 van lactatie).

Hondenvoer met veel calorieën maakt het gemakkelijker voor honden om alle calorieën te krijgen die ze nodig hebben. Een populair merk voedsel voor veel pitbull-eigenaren wordt Bully Max genoemd. Eén kopje van hun High-Performance hondenvoer bevat maar liefst 535 calorieën, wat 2-3 keer meer is dan het meeste commerciële hondenvoer. Om deze reden, en vanwege het hoge eiwit- en voedingsgehalte, is Bully Max een geweldige keuze voor elke APBT-fokker die zijn honden wil opvoeden om sterk en gezond te zijn.

Pitbulls for Performance

Vandaag blijven rasechte pitbulls hoge atletiek tonen door met succes te concurreren in vele hondencompetities , waaronder:

 • tracking,
 • behendigheid ,
 • lokken coursing,
 • dock jumping,
 • gewichttrekken, [ 19459026]
 • rally gehoorzaamheid en
 • gehoorzaamheid.

Het spreekt voor zich dat APBT’s hun kracht en grootte halen uit hun bulldogwortels en hun snelheid en behendigheid uit hun terriërhelft. Wat betreft het fokken van je eigen pitbull-bloedlijn, kun je niet zomaar alle moeite doen om twee atletische ouders te kiezen en met je puppy’s het beste te hopen. Kenmerken en eigenschappen die van een pitbull een grote mededinger maken, worden voornamelijk verworven in plaats van geërfd (zie nature vs nurture ). Dit betekent dat de puppy’s een veelbelovend potentieel kunnen erven, maar alleen consistente training door de jaren heen zal resultaten opleveren . Het gezegde luidt: “Hard werken verslaat talent wanneer talent niet hard werkt”.

Kleuren

De American Dog Breeders Association herkent goed meer dan 30 kleuren . Sommige primaire kleuren die in populaire pitbull-bloedlijnen worden aangetroffen, zijn meestal zwart, daim, chocolade, fawn, chocolade, rood en wit.

Zoals uitgelegd in onze inleiding, is er veel diversiteit in het ras en ondanks dat sommige kleuren of pitbull-eigenschappen tegenwoordig worden gehyped, veranderen dergelijke rages zeer snel. Je wilt vandaag niet fokken, maar kies in plaats daarvan wat je rijstrook is en blijf op koers, ongeacht de huidige gebeurtenissen rondom.

Temperament

Hoewel er veel negatieve publiciteit is geweest over honden van het type pitbull, is het belangrijk om te onthouden dat dit niet de schuld is van APBT’s of hun gedrag. In plaats daarvan komt het voort uit onethische handlers die pitbulls hebben gefokt met de bedoeling om agressieve waakhonden en vechtdieren te creëren.

De waarheid is dat American Pit Bull Terriers een loyaal , soort en dapper ras zijn dat een uitstekende metgezel en familielid is. Ze staan ​​er ook om bekend dat ze soms gek zijn – op hun rug rondrollen, hun hoofd over de bank laten hangen en hun eigenaren in het algemeen laten glimlachen.

Hoezeer APBT’s ook van mensen houden, ze hebben wel de neiging agressief te zijn tegenover andere honden . Dit maakt hen niet tot een “gemene” hond; het betekent gewoon dat het belangrijk is voor elke APBT-eigenaar om opgeleid te zijn en toegewijd om hun hond de training te geven die hij nodig heeft om veilige socialisatie te garanderen.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button