ReizenGoedkoop reizenOutdoor reizenStrand reizen

Het Perfecte Reisplan Voor Vier Dagen in Havana, Cuba

Cuba is nog steeds een van mijn top vijf van landen die ik ooit heb bezocht, en het is eigenlijk het land dat me echt op de digitale nomadenroute op lange termijn heeft gebracht. En Havana zal lang een van mijn favoriete steden ter wereld zijn. Waar moet je tenslotte niet van houden? Van de kleuren tot de architectuur tot de muziek en dans, ik was helemaal in vervoering! Geniet van de warmte in dit prachtige land en laat uw zintuigen genieten van de bezienswaardigheden, geluiden en smaken.

Als je van plan bent een reis naar Havana te plannen, dan is hier mijn aanbevolen reisschema zodat je al die niet te missen ervaringen kunt opdoen:

Dag een

Tijdens de Dag:

Begin je eerste dag in Oud Havana, het prachtige, koloniale interieur van de stad. Hoewel het op bepaalde tijden van het jaar vol kan zitten met toeristen, is het een van mijn favoriete delen van de stad om te verkennen. De architectuur is als niets dat je ooit hebt gezien, en er gebeurt altijd wel iets, of het nu dag of nacht is. Mis het niet Kathedraal van San Cristobal en de Neoklassiek Capitool (dat is de thuisbasis van het op twee na grootste binnenstandbeeld en een diamant van 25 karaat!).

Persoonlijk vond ik het heerlijk om gewoon door de straten te slenteren, maar zorg ervoor dat je comfortabel schoeisel draagt, want veel straten zijn geplaveid en worden vaak opgegraven en gerepareerd! En als je zelfs een beetje Spaans spreekt, ga dan ’s middags naar een van de parken om mensen te kijken en te praten met nieuwsgierige lokale bewoners over alles, van politiek tot persoonlijke interesses.

Pro-tip: aan de overkant van El Capitolio, houd je ogen open voor een winkel die “cangrejitos” verkoopt: een soort gebakken gebak gevuld met jam. Zonder twijfel een van de beste dingen die ik heb gegeten tijdens mijn tijd in Cuba …

Het Perfecte Reisplan Voor Vier Dagen in Havana, Cuba

Geweldig theater (Gran Teatro) en El Capitolio. © Diego Grandi / Shutterstock, Inc.

Het Perfecte Reisplan Voor Vier Dagen in Havana, Cuba

Schaken in de straat, Oud Havana, Cuba. © Maurizio De Mattei / Shutterstock, Inc.

Late namiddag

Zelfs als je geen fan bent van rum, wil je toch de rum proberen die Cuba te bieden heeft. Havana Club is de nationale rum en je kunt goedkope flessen spullen vinden in bijna elke slijterij in de stad. Er zijn een paar verschillende soorten om op te letten. Als je op zoek bent naar iets om te mixen, kun je over het algemeen niet fout gaan met de witte, driejarige spullen. Maar hoe ouder de rum, hoe gemakkelijker hij naar beneden gaat – en als het je lukt om een ​​deel van de Añejo Reserva of Añejo Especial te bemachtigen, zul je merken dat hij soepel gaat, zelfs zonder een jager!

Het beste van alles is de Museum van Rumof de distilleerderij van Havana Club bevindt zich in Habana Vieja. Het lijkt misschien dat de distilleerderijtour een beetje prijzig is voor Cubaanse normen, maar het is een fascinerende kijk op het distillatieproces en je krijgt aan het einde van de tour een voorproefje van enkele van de beste van de Havana Club. Ik raad zeker een bezoek aan.

Het Perfecte Reisplan Voor Vier Dagen in Havana, Cuba

Havana Club bar in het Museo del Ron (Rum Museum) in Havana. © Matyas Rehak / Shutterstock, Inc.

Het Perfecte Reisplan Voor Vier Dagen in Havana, Cuba

Fles Havana Club rum. Havana Club, opgericht in 1878 in Cuba, is ’s werelds nummer 3 internationale rummerk. © Merc67 / Shutterstock, Inc.

Avond

Maak een wandeling langs de Malecón. Deze wandeling langs het water aan de rand van de stad is zonder twijfel een van de beste plekken om naar mensen te kijken. Tijdens de vroege avond zie je vissers hun waren binnenhalen. Later op de avond zie je mensen slenteren, zitten te drinken en in het algemeen gewoon genieten van de sfeer van een warme, Cubaanse nacht. U wilt hier zeker deel van uitmaken, of u nu kiest voor een diner of een drankje in een van de restaurants aan de kust of uw eigen fles meeneemt om te nippen zoals de lokale bevolking. Vergeet je camera niet!

Het Perfecte Reisplan Voor Vier Dagen in Havana, Cuba

De skyline van Havana met grote golven op de Malecon zeewering. © Kamira / Shutterstock, Inc.

Het Perfecte Reisplan Voor Vier Dagen in Havana, Cuba

Visser met hengel op Malecon. © Julian Peters Photography / Shutterstock, Inc.

Nadat je genoeg hebt gehad van wandelen, markeer een antieke taxi. Als je op zoek bent naar die foto van Cuba, denk je meestal aan oldtimers en palmbomen, en Havana heeft deze in overvloed. Het beste van alles is dat de oude auto’s over het algemeen vrij goedkoop zijn om naar verschillende punten in de stad te rijden, dus behandel ze net zoals je zou doen met een gewone taxidienst! (Hoewel je waarschijnlijk van tevoren een vast tarief wilt afspreken.) Of maak een ritje in een van de iconische cocotaxi’s, dit zijn openlucht-riksja-achtige taxi’s die genieten van het uitzicht over de oceaan en de wind in je haar. Wat een manier om in stijl thuis te komen!

Het Perfecte Reisplan Voor Vier Dagen in Havana, Cuba

© Delpixel / Shutterstock, Inc.

Het Perfecte Reisplan Voor Vier Dagen in Havana, Cuba

Een blauwe oldtimer-taxi rijdt door Habana Vieja. © Julian Peters Photography / Shutterstock, Inc.

Dag twee

Tijdens de Dag

Cuba staat bekend om zijn stranden met wit zand en turquoise water, maar geen van deze stranden ligt in Havana. Misschien zie je de lokale bevolking zwemmen in de wateren langs de Malecón, maar de ruwe golven maken ze enigszins onaangenaam. Playas del Este zijn de dichtstbijzijnde stranden van de stad, en u kunt er een goedkope taxirit naar maken.

Wat ik echter zou aanraden, is om Havana voor een dag te verlaten. De witte zandstranden van Varadero zijn gemakkelijk te bereiken met de auto of bus, en u zult versteld staan ​​van het pure turquoise water dat zich uitstrekt tot aan de horizon. Bij eb kun je schijnbaar voor altijd weglopen voordat het water zelfs tot aan je nek reikt, en het water is zo helder dat je je tenen, zeesterren en allerlei andere dingen op het zand kunt zien .

Het Perfecte Reisplan Voor Vier Dagen in Havana, Cuba

Varadero, Cuba. © Simonovstas / Shutterstock, Inc.

Het Perfecte Reisplan Voor Vier Dagen in Havana, Cuba

© Tatiana Vasilchenko / Shutterstock, Inc.

Avond

De chique Hotel Nacional ligt misschien een beetje buiten uw prijsklasse als het gaat om het vinden van overnachtingsplekken, maar dat betekent niet dat u niet mag bezoeken! Dit chique hotel heeft gedurende zijn lange geschiedenis tal van diplomaten en beroemdheden ontvangen en u zult er zeker van zijn dat u zich goed voelt tijdens een wandeling door de extravagante zalen. Ik vond het heerlijk om met vrienden te gaan en drankjes te drinken op het terras tijdens de warme zomeravonden – het is een geweldige plek om mensen te kijken en je hebt een prachtig uitzicht over de oceaan.

Misschien wel het meest interessante van alles is dat het hotel de thuisbasis is van een soort bunkermuseum dat bedoeld was om te beschermen tegen mogelijke militaire dreigingen. Als je vroeg genoeg terug bent van je strandreis, kun je deze overdag in het gazon verkennen en een hoop leren over de geschiedenis van Cuba in de afgelopen eeuw – zeker een aanrader. En het hotel ligt niet ver van de anti-imperialistische Open Tribune (Tribuna Abierta Antimperialista), waar zowel de Amerikaanse ambassade als een aantal vlaggenmasten staan ​​die tijdens belangrijke nationale feestdagen de Cubaanse vlag voeren.

Het Perfecte Reisplan Voor Vier Dagen in Havana, Cuba

Het Hotel Nacional de Cuba. © Nathan Bai / Shutterstock, Inc.

Het Perfecte Reisplan Voor Vier Dagen in Havana, Cuba

De Amerikaanse ambassade in de stad Havana, Cuba. © Fotos593 / Shutterstock, Inc.

Dag drie

Tijdens de Dag

Zoveel als ik van Oud Havana houd, wil je daar niet al je tijd doorbrengen! Ga de baai over en je krijgt een veel authentieker uitzicht over Cuba – zelfs als je alleen maar de baai oversteekt met de veerboot. Maar ik raad aan om er een dag van te maken. Bezoek Morro Castle en de andere kantelen bedoeld om de baai te beschermen. Als je het goed vindt met eenvoudige etablissementen, is dit de plek om uit eten te gaan om een ​​vullende maaltijd te krijgen voor een eerlijke prijs. Een typische aanbeveling is El Canonazo, met zijn rustige achtertuin en stevig lokaal eten. Niet alleen is de veerboot over de baai super goedkoop, maar je zult merken dat de prijzen hier in de minder toeristische delen van Havana aanzienlijk goedkoper zijn, voor alles, van eten tot benodigdheden.

Het Perfecte Reisplan Voor Vier Dagen in Havana, Cuba

El Morro in Havana. © Kamira / Shutterstock, Inc.

Late namiddag

Je hoeft geen student te zijn om van de Vedado-buurt te genieten. Het is een van de beste kunst- en galeriegebieden van de stad. Het universiteitsterrein is indrukwekkend genoeg, maar er zijn nog veel meer dingen te doen in dit deel van de stad. Zorg ervoor dat je ijs krijgt terwijl je in de universiteitswijk bent. Hoewel er vaak een rij de deur uit is Heladería Coppelia, geloof me – het is het waard! Het bedrijf bestaat al sinds het midden van de jaren 60 en ze serveren duizenden liters ijs per dag. Geloof me, in de vochtige en plakkerige hitte van Cuba zul je versteld staan ​​hoeveel beter een dag is met een beetje ijs aan het einde ervan.

Het Perfecte Reisplan Voor Vier Dagen in Havana, Cuba

Panorama van Vedado District. © Fotos593 / Shutterstock, Inc.

Avond

Een van mijn favoriete uitgaansgelegenheden in Havana was het Jazz Café, die zich in Vedado bevindt, maar je vindt voor elk wat wils in de buurt. Of als je de magie van Oud Havana mist, ga dan terug naar Plaza Vieja of Old Plaza. Het was een van mijn favoriete plekken om als student rond te hangen, overdag koffie te drinken in een van de cafés of ’s avonds bier te drinken met vrienden.

Het punt is dat veel Havana een uitgesproken Europese uitstraling heeft, als je weet waar je op moet letten. En de Plaza Vieja is het hoogtepunt van dat gevoel. Overdag zat ik urenlang buiten bij Café el Escorial met koffie en ’s avonds komt Factoria zo veel tot leven dat je zeker voelt dat de hele wereld langs je loopt terwijl je nipt aan torens van bier. Het is zelfs een van de drukste pleinen van heel Cuba, en met de bogen en terrassen van de omliggende gebouwen zul je zeker een schilderachtige achtergrond vinden voor je plengoffers.

Het Perfecte Reisplan Voor Vier Dagen in Havana, Cuba

Uitzicht op Plaza Vieja in Havana, Cuba. © Julian Peters Photography / Shutterstock, Inc.

Het Perfecte Reisplan Voor Vier Dagen in Havana, Cuba

De Plaza Vieja in Havana, Cuba. © Maurizio De Mattei / Shutterstock, Inc.

Dag vier

Dag

Als je het nog niet wist, noemde de Amerikaanse auteur Ernest Hemingway een groot deel van zijn leven Cuba zijn thuis. In feite zijn veel door hem geschreven stukken gevestigd in Cuba! Neem ’s ochtends een taxi naar Finca la Vigia, Het voormalige huis van Hemingway en het Hemingway Museum, beide in San Francisco de Paula.

Maar er zijn een paar verschillende Hemingway-plekken om te bezoeken in Havana, inclusief de kamer waar hij in verbleef Hotel Ambos Mundos, de Bodegita del Medio (zijn favoriete plek om een ​​mojito te krijgen), en de Floridita (zijn favoriete plek om een ​​daquiri te halen, waar nu foto’s en een standbeeld van hem staan). Hoewel deze drinkputten misschien een beetje te duur zijn, is het fascinerend om in de voetsporen van deze beroemde auteur te treden en Havana te zien zoals hij het zag. En als je een boeken- of antiekliefhebber bent, moet je ook een bezoek brengen de boekenmarkt op de Plaza de Armas en kijk of je een vintage exemplaar van een van Hemingway’s romans kunt ophalen – mijn exemplaar van “El Viejo y El Mar”, of “The Old Man and the Sea” vertaald in het Spaans, is een van mijn meest gewaardeerde bezittingen!

Het Perfecte Reisplan Voor Vier Dagen in Havana, Cuba

Het wereldberoemde Bodeguita del Medio-restaurant in Oud Havana. © Pierre Jean Durieu / Shutterstock, Inc.

Het Perfecte Reisplan Voor Vier Dagen in Havana, Cuba

De boekenmarkt op de Plaza de Armas. © DayOwl / Shutterstock, Inc.

Pro-tip: neem tennisballen mee

Veel mensen die Cuba bezoeken, willen cadeaus voor de lokale bevolking meenemen, en hoewel schoolspullen of medische benodigdheden altijd een goede keuze zijn, wenste ik echt toen ik daar was dat ik een stel tennisballen had meegenomen. De reden? De meeste kinderen die we op straat tegenkwamen, speelden met lompenballen of andere geïmproviseerde balletjes. Dus toen mijn moeder een tijdje na mij naar Cuba ging, was dat mijn aanbeveling. En inderdaad, die tennisballen waren dol op kinderen in heel Havana – en ze ontdekte dat ze een geweldige gespreksaanzet waren met de lokale bevolking. Dus als je wat extra ruimte in je koffer hebt, gooi er dan een paar tennisballen in!

Hoewel er veel te ontdekken valt tijdens je reis naar Havana, inspireert deze lijst je hopelijk om er nu heen te gaan in plaats van later! Ben je in Havana geweest? Wat waren je favoriete ervaringen? Deel in de reacties hieronder!

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Controleer ook
Close
Back to top button