Kinderen en Ouderschap

Het Opvoeden Van een Enig Kind

Een paar decennia geleden waren gezinnen met drie of vier kinderen heel normaal. Maar tegenwoordig, met de stijgende kosten van onderwijs, late eerste zwangerschap of minder uithoudingsvermogen om opnieuw door de bevalling te gaan, beginnen steeds meer stedelijke ouders zich te identificeren met het denkproces van: ‘Ze is mijn eerste, laatste en enig kind”. Beide soorten kinderen, degenen die eerstgeborenen zijn en degenen die alleen kinderen zijn, groeien op om het leven op hun eigen voorwaarden te leven. Om ervoor te zorgen dat uw enige kind opgroeit tot een beleefde en respectvolle volwassene, moet u het rolmodel zijn en haar de juiste opvoeding geven.

Tips voor ouders die maar één kind hebben

Of je nu van plan bent om na een paar jaar een tweede kind te krijgen of hebt besloten om bij één te stoppen, hier zijn enkele dingen waar je rekening mee moet houden bij het opvoeden van je eerstgeborene.

1. Geef haar de gelegenheid om tijd met haar Vrıendjes door te brengen

Sociale vaardigheden zoals wachten op haar beurt en lid worden van een groep vrienden zijn niet gemakkelijk voor alleen kinderen, omdat ze geen broers of zussen hebben waarvan ze kunnen leren. Daarom is het belangrijk dat uw kind meer tijd besteedt aan interactie met kinderen van haar leeftijd. Zodra ze 18 maanden heeft voltooid, kun je beginnen met het regelen van speeldata in je eigen huis of haar meenemen naar de huizen van andere kinderen. Door activiteiten met haar leeftijdsgenoten te doen, kan ze gemakkelijk vrienden maken en het concept van geduld begrijpen en wachten op haar beurt.

Het Opvoeden Van een Enig Kind

2. Moedig haar aan om alleen dagelijkse activiteiten te ondernemen

Alleen kinderen worden vaak met de lepel gevoerd en krijgen alles voor hun gedaan door hun ouders of hun huishoudelijke hulp. Dit kan haar lui en te afhankelijk maken van haar ouders en anderen. Dus, op jonge leeftijd, zou je haar moeten aanmoedigen om zelf dingen te gaan doen, zoals alleen een bad nemen, haar eigen tanden poetsen , enz. Een ten laste komend kind is een veeleisend kind, en alleen als je haar de verantwoordelijkheid voor zichzelf laat nemen, zal ze opgroeien tot een zelfvoorzienend meisje.

Het Opvoeden Van een Enig Kind

3. Vraag niet altijd om haar zegje in familiekwesties

Kinderen die geen broers of zussen hebben, gedragen zich vaak als mini-volwassenen als het maar peuters zijn. Ze zullen waarschijnlijk meningen vormen en expressief zijn over de relatie van hun ouders met elkaar, familieleden, neven en nichten, vrienden, enz. Om te voorkomen dat deze gewoonte zich ontwikkelt, probeer je af te zien van ruzies met je partner voor haar, en vraag ze alleen om haar mening over zaken die betrekking hebben op het huishouden of zichzelf, zoals welke ontbijtgranen je moet meenemen uit de supermarkt of welk gerecht je moet maken voor het avondeten. Dit zal haar eraan herinneren dat ze nog steeds een kind in huis is.

Het Opvoeden Van een Enig Kind

4. Laat haar wennen aan wat tijd voor mezelf

Waarschijnlijk maak je constant ruzie over je dierbare kleintje, want zij is je enige zonnestraal. En dat is niet erg. Maar als je altijd activiteiten met je kleine meid doet, kan ze het moeilijk vinden om van haar eigen gezelschap te genieten. Geef je enige kind wat tijd voor mezelf en moedig haar aan om zelf een muziekinstrument te lezen of te bespelen, zelfs als er niemand thuis is. Dit zal ook nuttig zijn als ze later in haar leven naar een andere stad moet verhuizen voor hogere studies of een baan.

Het Opvoeden Van een Enig Kind

5. Ken het verschil tussen te weinig en te hard duwen

Het opvoeden van een enig kind of een eerstgeborene is een kunst omdat het een begrip vereist van hoeveel teveel is. Dergelijke kinderen eisen van hun ouders motivatie en aanmoediging; je moet haar een klein beetje pushen om meer vrienden te maken, anders zou ze tevreden zijn met niemand anders te praten dan met haar ouders. Aan de andere kant, als je haar te hard pusht om een ​​sociaal persoon te zijn, kan ze je woorden kwalijk nemen en een rebels persoon worden. Ouders moeten zich dus inspannen om het gedrag van hun enige kind te lezen en dienovereenkomstig vooruit te gaan of zich terug te trekken.

Het Opvoeden Van een Enig Kind

6. Vermijd druk op haar om perfect te zijn

Ouders hebben de neiging al hun hoop te vestigen op hun enige kind of eerstgeborene. Ze willen dat hun kind overal de beste in is, of het nu academici of sport zijn. Druk op haar uitoefenen om perfect te zijn, moet worden vermeden als je niet wilt dat ze denkt: “Ik doe alles wat ik kan, maar het is nooit genoeg voor mijn ouders!”

Het Opvoeden Van een Enig Kind

7. Nee is nee

Uw enige kind zal waarschijnlijk heel snel leren dat u haar zult kopen waar ze om vraagt. Terwijl je geniet van alle liefde en aandacht die je haar geeft, kan je kleine meisje driftbuien krijgen en eisen stellen die je misschien niet kunt vervullen. Sommige ouders doen er alles aan om hun enige kind dure geschenken te kopen, gewoon omdat ze niet het hart hebben om te weigeren. Maar neem een ​​praktische benadering en vermijd het voldoen aan eisen die u misschien onredelijk vindt. Het is een goede en gezonde gewoonte om haar te leren de betekenis van ‘nee’ te accepteren.

Het Opvoeden Van een Enig Kind

8. Leer haar humor te vinden in stressvolle situaties

Eerstgeborenen en alleen kinderen hebben hogere IQ’s en presteren beter op school, zegt een studie . Het is echter mogelijk dat het niet altijd rooskleurig is en dat ze misschien moet luisteren naar negatieve opmerkingen van haar leraren en later van haar baas. Laat zien dat je er voor haar bent in dergelijke situaties en vertel haar dat het een deel van het leven is. Uw woorden zullen haar ervan weerhouden kritiek ter harte te nemen. In plaats van je te concentreren op de harde toon waarin het wordt afgeleverd, zal je enige eerstgeborene aandacht besteden aan het advies en het gebruiken om zichzelf te verbeteren.

Het Opvoeden Van een Enig Kind

9. Neem een ​​huisdier mee naar huis om gezelschap te bieden

Het kan zijn dat een enig kind werkende ouders heeft. Als ze alleen thuis wordt gelaten , kan dit leiden tot een gevoel van eenzaamheid en kan ze troost vinden in tv-programma’s of videogames. Een hond of kat kan voorkomen dat ze zich eenzaam voelt en haar ook weghouden van digitale apparaten.

Het Opvoeden Van een Enig Kind

De bovenstaande tips voor ouderschap kunnen er alleen voor zorgen dat kinderen en eerstgeborenen zelfverzekerde, charmante en ambitieuze individuen zijn die kunnen bereiken wat ze maar willen. Verhoog haar om onafhankelijk te zijn terwijl ze er is als een ondersteuningssysteem waar ze op kan leunen wanneer ze dat nodig heeft.

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button