ReizenCultuur reizen

Het mysterie van Pyramid City Monte Alban tot op de dag van vandaag

Een van de meest ongewone en mysterieuze archeologische vindplaatsen in onze reputatie Mexico bevindt zich op de top van Monte Alban. Over de stad BC. Het wordt verondersteld te zijn gebouwd rond 500 voor Christus en herbergt enkele van de meest vreemd gevormde structuren in de antieke wereld.

Archeologen schatten dat niet meer dan 15% van de oude opgravingslocatie is blootgelegd. De stad ligt bovenop een kunstmatig genivelleerde berg die veel vragen en mysteries met zich meebrengt.

Het mysterie van Pyramid City Monte Alban tot op de dag van vandaag

Monte Alban is een berg die eruitziet alsof hij is uitgehouwen en afgevlakt om een ​​vlakke berg te vormen. Het meest interessante is dat de oude cultuur die op dit brede vlakke gebied is ontstaan, een grote stad creëert.

Monte Alban wordt beschouwd als een van de meest iconische en machtige steden in Meso-Amerika.

De stad, die duizenden jaren bestond, werd op mysterieuze wijze verlaten in de 8e eeuw.

De stad ‘gelegen op een kunstmatig genivelleerde heuvel’ bevindt zich vierhonderd meter boven het subvlak in de Oaxaca-vallei. De ligging van de stad op een kunstmatig genivelleerde berg roept veel vragen op.

Het mysterie van Pyramid City Monte Alban tot op de dag van vandaag
Stadsplattegrond

Hoe maakten de stadsbouwers de bergtop plat? Wat meer is, waar zijn de resterende ingrediënten gebleven?

Wat voor soort technologie is er gebruikt? De bouwers van de stad zijn erin geslaagd een gebied ter grootte van in totaal meer dan 50 voetbalvelden plat te maken. Dit veranderde in een groot plateau vergelijkbaar met dat van Gizeh.

Hoewel de vorming van de kolossale stad gebouwd op een afgeplatte bergtop de laatste tijd hevig is bediscussieerd, wordt ook aangenomen dat Monte Alban de hoofdstad was van de machtige Zapoteekse beschaving en 35.000 mensen huisvestte op de brede trappen van de gecultiveerde berg.

Het mysterie van Pyramid City Monte Alban tot op de dag van vandaag
Panoramische opname van Monte Alban vanuit het zuiden

De oude naam van deze stad, gesticht door de Zapoteks aan het einde van de late pre-klassieke periode, is ook een onderwerp van controverse. Het is een bekend feit dat Mexicanen de stad Ocelotepec noemen, wat zich vertaalt als Monte Jaguar of Monte del Jaguar.

De naam Monte Alban werd ook door de Spanjaarden gegeven tijdens de verovering van Spanje vanwege de gelijkenis met het landschap van de bergen in Italië.

Er wordt ook aangenomen dat Monte Alban in de vierde eeuw onder de controle stond van de oude stad Teotihuacan.

Er zijn veel soorten grote gebouwen en piramidestructuren in de stad. Tegelijkertijd valt Monte Alban op met zijn astronomisch observatorium.

Het is bekend dat astronomische observaties de oude Spaanse samenleving de informatie verschaffen die ze nodig hebben om toekomstige gebeurtenissen te voorspellen en gebouwen, straten, straten en pleinen in hoofdrichtingen te plaatsen, en om landbouwperioden, seizoensveranderingen, de tijd van regenval en de oogst van medicinale planten te berekenen. planten.

Het mysterie van Pyramid City Monte Alban tot op de dag van vandaag

Het mysterie van Pyramid City Monte Alban tot op de dag van vandaag
Er wordt aangenomen dat de J-structuur op Monte Alban werd gebruikt als een astronomisch observatorium.

Op de Grote Plaza in Monte Alban vonden we twee bouwwerken waarvan experts zeggen dat ze dienden als astronomische observatoria. J- en P.-structuren.

Gebouw J bevindt zich bijvoorbeeld in het centrum van het oude stadsplein en wordt bepaald door een vreemde pijlachtige vorm. Wat het bovendien nog mysterieuzer maakt, is dat het naar het oosten is gericht. Dit maakt het anders dan alle andere constructies die in Monte Alban zijn gebouwd.

Een ander interessant detail over deze oude stad is het hoge aantal steles dat werd opgegraven op de opgravingslocatie.

Tot dusverre hebben archeologen van Monte Alban verschillende steles geïdentificeerd met alleen hiëroglifische inscripties op het oppervlak en geen dierlijke of menselijke figuren.

Deze steles bevinden zich buiten de gebouwen en herinneren aan belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van de stad.

Maar het is best interessant dat sommige van deze steles tot 10 ton kunnen wegen, wat de vraag doet rijzen hoe de oude mensen erin slaagden deze massieve stenen platen naar Monte Alban te vervoeren.

Een ander fascinerend detail is dat we op deze grote steles uitgehouwen hiërogliefen vinden met getallen.

Het mysterie van Pyramid City Monte Alban tot op de dag van vandaag

Dit feit alleen al toont aan dat degenen die daar wonen weinig zijn vergeleken met onze kennis en dat ze een zeer goede wiskundige en astronomische kennis hebben.

Een van de grootste steles op Monte Albán is ongeveer zes meter hoog en op het noorden gericht op basis van de poolster.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button