Gezondheid en FitnessGezondheid van kinderen

Belang van Slaap bij Kinderen

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat regelmatige slaap bij kleuters vermindert hyperactiviteit, angst en depressie. Kinderen die niet goed slapen zijn gevoeliger voor obesitas en depressie Memorial Suadiye Medical Center; Specialist voor kindergezondheid en ziekten Murat Yildirim, “Het belang van slaap bij kinderen,” gaf informatie over.

Let It Grow And Sleep

Slaap is niet alleen een middel van rust. Slaap is essentieel voor de regeneratie van alle organen, vooral de hersenen. Stresshormonen nemen af ​​en de groeihormoonsecretie neemt tijdens de slaap toe. Op deze manier herstelt het lichaam zichzelf tijdens de slaap, reconstrueert, verhoogt de eiwitsynthese en bereidt het lichaam zich voor op de nieuwe dag.

Regelmatig slaap verhoogt geheugen

Terwijl slaaptijd het uitstel is waar mantelzorgers naar uitkijken; heeft een veel groter belang voor kinderen. Het kind groeit tijdens de slaap. Hoe kleiner het kind, hoe sneller de groei, hoe groter de behoefte aan slaap. De groei zal sneller zijn bij een kind dat regelmatig slaapt. Wederom werd onthuld dat leren duidelijker is en het geheugen sterker is bij deze kinderen. In het geval van onvoldoende slaap is de situatie het tegenovergestelde. Obesitas bleek vaker voor te komen bij kinderen die niet genoeg konden slapen. Deze kinderen eten vaker junkfood, drinken meer caloriedranken en brengen tijd door voor de televisie of computer.

 Regelmatige slaap vermindert het risico op hyperactiviteit en depressie

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat regelmatige slaap bij kleuters vermindert hyperactiviteit, angst en depressie. Er is ook aangetoond dat in een weekperiode 3-4 dagen en meer slaap (wat betekent dat ten minste 11-12 uur slaap per dag) nodig is voor kinderen. In de adolescentie hangt de slaaptijd meestal na middernacht en begint het kind zich te vestigen met weinig slaap. De neiging tot depressie bleek hoger te zijn bij kinderen die 7-7,5 uur per dag slapen.

De frequentie van depressie bij deze kinderen bleek 42% hoger te zijn dan bij kinderen die voor 22.00 uur ’s nachts naar bed gaan. Hoewel de ideale slaaptijd 9 uur tijdens de adolescentie is, zijn veel kinderen tevreden met 7-7,5 uur slapen.

Stel de bedtijd van je kind in op 22.00

Er moet voor worden gezorgd dat het slapengaan gedurende de hele jeugd voor 22.00 uur ’s nachts plaatsvindt. Ervoor zorgen dat dit niet altijd gemakkelijk is. Het vaststellen van een gezonde slaapgewoonte moet al vanaf de vroege kinderjaren worden gestart.

Laat je kind alleen in slaap vallen

Als het kind gewend is in slaap te vallen door contact, borsten, voeding of schommelen, zullen voorwaardelijke reflexen optreden. Elke keer dat hij wakker wordt, zal hij vragen om het bestaan ​​van deze voorwaarden, die verplicht worden om te slapen. Dus slapeloze nachten beginnen voor de moeder of verzorger. Om deze reden moeten de kinderen van het gezin en hun eigen interesses, wat betreft de slaapgewoonten die tijdens de kinderjaren zijn ontwikkeld, de gewoonte hebben om onafhankelijk in slaap te vallen. Kinderen hebben meestal verlatingsangst. Wanneer kinderen ’s nachts wakker worden, hebben ze meer tijd nodig om het onderscheid tussen realiteit en droom te begrijpen.

Voedingsgewoonten beïnvloeden slaappatroon

Er zijn ook enkele voedingsfactoren op slaap. Een druppel bloedsuiker in het midden van de nacht zal je wakker maken. In dit opzicht moeten voedingsmiddelen die rijk zijn aan koolhydraten (bakkerijproducten en suikerhoudende dranken) worden vermeden dicht bij het slapengaan. Voedselallergieën zullen ook jeuk, astma en spijsverteringsproblemen veroorzaken en de slaapkwaliteit schaden. Het verwijderen van koemelk uit het dieet bij kinderen met koemelkallergie verbetert de slaapkwaliteit. Bovendien zullen voedselallergieën bij kinderen amandelen en neusvlees veroorzaken en slaapproblemen veroorzaken. Lage inname van calcium, magnesium en B-vitamines (vooral B6) verhoogt hun ontwaken ’s nachts. Voedingsmiddelen met cafeïne die vóór het slapengaan worden ingenomen (veel in veel dranken en chocolaatjes) kunnen slapeloosheid veroorzaken vanwege het stimulerende effect.

Ontspan je kind met sprookjes en massages voor regelmatige slaap

Een regelmatige slaaptijd, sprookje voor het slapengaan en ontspannende muziek, die mogelijkheden biedt voor lichamelijke activiteit gedurende de dag, een lijst met aantrekkelijke activiteiten en verrassingen te wachten die hem te wachten staan ​​bij het ontwaken, het kind alleen laten met een vertrouwensobject (een deken of speelgoed waar hij dol op zal zijn), Massage met amandelolie, kamille of lavendelolie kan slaap leuk maken voor het kind.

Het creëren van een klimaat van vrede, geen oorlog tussen het gezin en het kind, over de tijd om te gaan slapen zal misschien de problemen oplossen.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button