Goede ideeënGezondheid en Fitness

Heb je Problemen Met Reumatoïde Artritis?

Zoals bij alle auto-immuunziekten , is de oorzaak van reumatoïde artritis onbekend. Ondersteunende theorieën omvatten echter genetische aanleg (wetenschappers geloven dat er meerdere genetische ziekten zijn, dat wil zeggen dat veel verschillende genen verantwoordelijk zijn), infecties en omgevingsfactoren zoals roken, stress enzovoort.

Reumatoïde artritis komt 3 keer vaker voor bij vrouwen dan bij mannen, is waarschijnlijk te wijten aan een overschot aan oestrogeen . Het begint tussen de leeftijd van 35-55, maar het kan ook eerder voorkomen.

Symptomen van reumatoïde artritis

Belangrijkste symptomen van reumatoïde artritis. Het veroorzaakt ontstekingen in het gewricht en de omliggende weefsels, vooral in het kraakbeenmembraan. Het begint aanvankelijk in kleine gewrichten in de armen en benen, , bijvoorbeeld in de polsen en teengewrichten.

Uiteindelijk veroorzaakt zwelling, pijn, gevoelloosheid en een gevoel van warmte in het gewricht . Ochtendstijfheid, die bewegingen beperkt, komt veel voor bij patiënten met reumatoïde artritis, die geleidelijk afneemt gedurende de dag.

Er kunnen andere symptomen zijn die geen verband houden met gewrichten, zoals zwakte, algemeen gevoel van rusteloosheid, vermoeidheid, koorts en reumatoïde knobbeltjes . Reumatoïde knobbeltjes zijn zeer karakteristiek voor reumatoïde artritis, ze verschijnen als pijnloze harde knobbels op de pezen en in gebieden met hoge spanning.

Behandeling van reumatoïde artritis

Vroege diagnose en behandeling van reumatoïde artritis is erg belangrijk vanwege ziektebestrijding, vermindering van symptomen en vooral het vertragen van de progressie ervan.

Er zijn veel soorten behandelingen voor reumatoïde artritis met verschillende geneesmiddelen, waaronder ontstekingsremmende geneesmiddelen, monoklonale antilichamen en ziektemodificerende behandelingen. Het is de arts, de reumatoloog, die beslist welke behandeling geschikt is voor elke patiënt.

Houd er rekening mee dat medicijnen de symptomen en ziekteprogressie verbeteren Hoewel ze voorkomen, is er geen medicijn dat reumatoïde artritis volledig geneest. Dit is de reden waarom wetenschappers altijd op zoek zijn naar de oorzaak van de ziekte en mogelijke behandelingen.

Naast medicamenteuze behandeling, zijn enkele punten die u in het algemeen van voordeel kunnen zijn:

  • 8-10 uur per dag slapen streven en zorg ervoor dat u slaapt in een positie die uw bloedsomloop niet verstoort.
  • Gezond eten en gewoonten zijn essentieel.
  • Tijdens periodes van intense pijn, vooral , moet u buitensporige lichaamsbeweging vermijden die uw hand raakt. Vermijd ook repetitieve bewegingen en overmatige voetbewegingen in uw gewrichten.
  • Train regelmatig om uw spieren te versterken in gebieden met uw aangetaste gewrichten wanneer uw reumatoïde artritis minder pijnlijk is.
  • Je kunt hulp krijgen van een fysiotherapeut over welke oefeningen het handigst en het gemakkelijkst zijn om te doen.

Als u lijdt aan reumatoïde artritis, kunt u met minder pijn overleven door een goede medische behandeling te detecteren die de ziekte controleert en deze eenvoudige punten in gedachten te houden .
Heb je Problemen Met Reumatoïde Artritis?

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button