Goede ideeën

Harm van Instant Soep

Omdat het gemakkelijk, goedkoop en snel wordt bereid, zijn instant-soepen en instant-pasta de laatste jaren erg populair geworden. Degenen die thuis kant-en-klaar eten eten, weten dat het niet gezond is, maar hij denkt dat het gezonder is dan hamburgers, panini’s, friet of ander fastfood.

Veel mensen weten niet hoe schadelijk dit kan zijn. Dr. van Massachusetts General Hospital . Volgens veel studies van Braden Kuo, bevatten instantsoepen veel schade aan het lichaam. In dit artikel zullen we het hebben over de extreem verrassende schade van instant-soep.

Mogelijk bent u geïnteresseerd in: De slechtste voedingsmiddelen die u kunt eten

Kant-en-klare noedels zijn erg moeilijk te verteren

Onderzoek laat zien dat ze in de maag als geheel bleven, zelfs twee uur nadat ze waren geconsumeerd. Veel langer dan zelfgemaakte noedels.

Harm van Instant Soep

Het spijsverteringssysteem kan meer dan uren werk hebben om verwerkt voedsel te verteren. Wanneer voedsel zich lange tijd in het spijsverteringskanaal ophoopt, wordt de opname van voedingsstoffen beïnvloed.

Maar instant-soepen en noedels bevatten geen voedzame ingrediënten. Ze bevatten additieven in plaats van voedingsstoffen , waarvan sommige tertiair butylhydrochinon (TBHQ) bevatten, wat een giftig conserveermiddel is.

Deze additieven blijven in de maag met noedels, wat kan leiden tot veel ernstige gezondheidsproblemen tijdens een poging om langdurige noedels te verteren.

Slechts 5 gram conserveringsmiddelen TBHQ kunnen dodelijk zijn

Voor degenen die niet weten wat het tertiaire butylhydrochinon (TBHQ) conserveermiddel is: deze stof is een bijproduct van aardolie. Over het algemeen zien consumenten over het hoofd dat synthetische chemicaliën antioxiderende eigenschappen kunnen bevatten, maar deze antioxidanten zijn niet gunstig voor het lichaam zoals natuurlijke antioxidanten.

Synthetische antioxidanten voorkomen de oxidatie van vetten, waardoor de houdbaarheid van bewerkte voedingsmiddelen wordt verlengd. TBHQ is te vinden in veel producten op andere schappen dan voedsel. Het wordt gebruikt voor duurzaamheid in lakken, lakken, pesticiden, cosmetica en parfums .

Voedingsdeskundigen denken dat het consumeren van zelfs 5 gram van dit additief dodelijk kan zijn. Het is bewezen dat blootstelling aan 1 gram TBHQ in het woordenboek voor levensmiddelenadditieven duizeligheid, braken, oorsuizen, delirium en niet ademen veroorzaakt .

Het drinken van instant-soep is gekoppeld aan het metabool syndroom

Harm van Instant Soep

Het risico van het metabool syndroom van vrouwen die zeer bereide soepen en noedels consumeren in een recent gepubliceerd artikel Het bleek te zijn onder. Dit percentage is veel hoger dan vrouwen die minder eten, gezonde eetgewoonten hebben en bewegen.

Volgens deze studie hebben vrouwen die instant soep tweemaal per week consumeren een 68% verhoogd risico op het metabool syndroom. Dit syndroom leidt tot obesitas, arteriële hypertensie, hoge bloedsuikerspiegel, triglyceride en een laag goed HDL-cholesterol.

Bovendien ontvangen degenen die instant-soep consumeren veel minder eiwitten, calcium, ijzer, kalium, A en C in hun lichaam dan degenen die dat niet doen. V schadelijke vet-, calorie- en natriumpercentages zijn ook hoger.

De enige manier om gezond te zijn, is door gezond te eten

Hoewel het eten van instant-soep uw gezondheid niet te veel schaadt, kan het regelmatig eten ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Het beste voor het lichaam is om natuurlijke, gezonde en verse voedingsmiddelen te kiezen . U moet verwerkte producten uit uw eetgewoonten verwijderen. Als u uw maaltijden van tevoren plant, wordt uw taak eenvoudiger.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button