Natuurlijke Remedies

Goudsbloem en Wat het voor uw Gezondheid kan Doen

Marigold is een van de meest bekende kruiden die gunstig zijn voor de gezondheid van de huid. Het is een van de meest populaire medicijnen geworden vanwege zijn economische en gemakkelijke beschikbaarheid. Het is zeer goed voor het genezen, herstellen en hydrateren van de huid.

Deze plant is ongeveer 50 centimeter lang. Als je op het platteland woont, kun je het waarschijnlijk ergens in de buurt van je huis vinden. Ook bekend als olielampbloem, de wetenschappelijke naam is Calendula officinalis .

Wanneer de lente begint, kun je hem gemakkelijk herkennen aan zijn prachtige feloranje kleur die het land vult en duurt tot het eerste vriesweer. Als u in de winter wilt gebruiken, kunt u het vers en droog maken.

Het enige dat u hoeft te doen, is het op een plat oppervlak onder de zon te leggen. U kunt het vervolgens in een glazen pot of een goed gesloten plastic zak bewaren.

In dit artikel zullen we enkele toepassingen van deze prachtige plant bekijken.

Goudsbloem bestrijdt lichte zonnebrand

Milde zonnebrand kan behoorlijk pijnlijk en ongemakkelijk zijn. U kunt deze situatie ervaren wanneer u veel tijd in de zon doorbrengt zonder zonnebrandcrème aan te brengen.

In dit geval, kunt u goudsbloemthee op kamertemperatuur aanbrengen of wat verse goudsbloem gebruiken.

Als je de nieuwe plant hebt gekocht, hoef je hem alleen maar met een mes te snijden. Meng het vervolgens met het natuurlijk voorkomende water om een ​​pasta te maken en breng het aan op je huid.

Als u thee wilt, volgt u dit recept:

Ingrediënten

  • 1 spruitje vers geplukte goudsbloem of 1 eetlepel droge goudsbloem (10 g)
  • 1 kop water (250 ml)

Voorbereiding

  • Kook het water en voeg de bloem toe aan de kat.
  • Op matig vuur verwarmen tot het kookpunt bereikt is, van het vuur halen en laten afkoelen.

Wanneer het tot kamertemperatuur daalt, verbrand de thee met een schoon wattenstaafje op het gebied.

Vermindert ontsteking

Goudsbloem en Wat het voor uw Gezondheid kan Doen Heeft u een Dermati-probleem? Heb je vaak last van pijnlijke uitslag? Zo ja, dan kunt u goudsbloemwater gebruiken als onderdeel van uw dagelijkse reinigingsroutine.

Bereid alleen de hierboven genoemde thee. Na het wassen van je gezicht, breng de thee met een balvormig katoen op de huid aan met zachte streken.

Laat het een paar minuten staan ​​en spoel het met water op kamertemperatuur. Je kunt dan een revitaliserende crème of lotion aanbrengen.

Zorg voor de huid van uw baby

Baby’s hebben een zeer gevoelige huid. Omdat het niet klaar is voor agressieve chemicaliën is het het beste om natuurlijke remedies te gebruiken als er een probleem is.

De meest voorkomende problemen die fluwelen bloemen worden gebruikt voor therapeutische doeleinden op de huid van baby’s zijn luieruitslag veroorzaakt door luier en zweten.

Omdat de huid van de baby al pijn heeft, moet je alles vermijden wat de situatie zou kunnen verergeren. In dit geval, kunt u goudsbloemthee gebruiken om het getroffen gebied schoon te maken.

Het is een goed idee om het gebied na reiniging open te houden.

Je kunt ook een zelfgemaakte room maken :

Ingrediënten

  • 1 kopje natuurlijke room (200 g)
  • 15 tot 20 druppels goudsbloem etherische olie

Voorbereiding

  • Meng de twee ingrediënten samen en bewaar de room in een plastic of glazen pot.

Zolang het huidprobleem van je baby is, kun je deze crème aanbrengen of regelmatig gebruiken om problemen te voorkomen.

Je kunt ook goudsbloem bevattende natuurlijke crèmes vinden in kruidendokters of apotheken.

Huidinfecties voorkomen en reinigen

Goudsbloem en Wat het voor uw Gezondheid kan Doen Er kunnen veel verschillende problemen op uw huid optreden. Naast brandwonden kunnen er krassen en snijwonden zijn. Als u niet voorzichtig bent, kunt u geïnfecteerd raken en ernstige problemen veroorzaken.

U kunt goudsbloem

toepassen om infecties te voorkomen en bestaande infecties op te ruimen. Het maakt niet uit welk materiaal u gebruikt; Het belangrijkste is dat de fluwelen bloem volledig schoon is en vrij van vuil of stof.

Wacht een dag of twee tot kleine infecties en roodheid verdwijnen na het aanbrengen.

Als de infectie diep in de huid zit of stinkt, raadpleeg dan zo snel mogelijk een arts. In dit geval heeft u waarschijnlijk een andere behandeling nodig.

Goudsbloem voor insectenbeet

Goudsbloem en Wat het voor uw Gezondheid kan Doen Je moet een insectenwerend middel gebruiken als je in de zomer de natuur in gaat. Maar als je al bent gebeten door een mug of een ander insect, probeer het dan niet te krabben.

Omdat het insectengif zich verspreidt, zal de situatie erger worden. Het zal een zwelling in meer dan één veranderen. Het beste is om de fluwelen thee aan te brengen door er regelmatig op te drukken.

Het vermindert ontstekingen en helpt jeuk. Het probleem verdwijnt na een dag of twee en er zijn geen tekenen op uw huid.

Weg met slijm

Heb je hoest met sputum en ben je moe van niet slapen?

Maak je geen zorgen, maak gewoon een kop goudsbloemthee. Gebruik het als mondwater of spoel uw mond.

Dit helpt sputum te verdrijven en je zult sneller kunnen genezen.

Goudsbloem is veel meer dan een prachtige bloem . Het vereist niet veel moeite en is goedkoop in gebruik. Dus stop niet, voeg goudsbloem toe aan je EHBO-kit!

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button