Smartphones

Google Pixel 6 Releasedatum, Prijs, Specificaties, Functies

De Google Pixel 5 is nog niet zo lang uit – de telefoon wordt pas sinds oktober verzonden – maar de wereld van smartphones beweegt snel. En details over de Google Pixel 6 komen al in beeld.

Het is onwaarschijnlijk dat we de volgende vlaggenschiptelefoon van Google pas later dit jaar zullen zien, maar dat weerhoudt de geruchten en speculaties van Pixel 6 niet. Een paar verleidelijke lekken hebben ons een idee gegeven van wat de telefoon te bieden heeft als deze aankomt.

Vorig jaar lekten interne codenamen voor toekomstige Google-telefoons: Passport, Raven en Oriole. Er wordt aangenomen dat Passport verwijst naar een potentiële opvouwbare telefoon van Google, maar dat Raven en Oriole misschien vroege versies van de Pixel 6 zijn. Misschien een standaard en een XL-model?

Er is zeker ruimte voor verbetering ten opzichte van de Pixel 5, een solide telefoon die de traditie van Google voortzet om geweldige camera’s te produceren, maar een die te weinig vermogen heeft in vergelijking met sommige van de beste Android-telefoons buiten.

Dit is wat we tot nu toe hebben gehoord over de releasedatum, prijs, specificaties en functies van Pixel 6, en wat we graag zouden willen zien van de volgende telefoon van Google.

Uitgavedatum van Google Pixel 6

Google is redelijk voorspelbaar als het gaat om het uitrollen van Pixel-vlaggenschepen. De grote telefoons debuteren bijna altijd in oktober. Een opmerkelijke uitzondering? De Pixel 5, die vorig jaar zijn debuut met een dag opschoof naar 30 september.

We verwachten dat Google-sticks zich begin oktober zullen vormen en zich zullen richten op de lancering van Pixel 6, hoewel er nog geen geruchten of lekken zijn die dat bevestigen.Google Pixel 6 Releasedatum, Prijs, Specificaties, Functies

Google lanceerde vorig jaar de Pixel 5 tijdens een online evenement op 30 september. Verwacht een vergelijkbaar tijdsbestek voor het debuut van Pixel 6. (Afbeelding tegoed: Google)

De Pixel 6 is waarschijnlijk niet de enige telefoon die we dit jaar van Google zien. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat het gerucht gaat Pixel 5 Pro het daglicht zal zien, zal een Pixel 5a waarschijnlijk ergens in 2021 verschijnen. De Pixel 3a maakte zijn debuut bij Google I / O in mei 2019, terwijl COVID-19-problemen de Pixel 4a lancering tot later in de zomer van 2020. We verwachten een voorjaarslancering voor de volgende budgettelefoon van Google, maar dat kan veranderen.

Google Pixel 6 prijs

De prijsstrategie van Pixel-vlaggenschepen is moeilijker te begrijpen. Hoewel de Pixel 4 erg werd gepitcht als een premiummodel vanaf $ 799 / £ 699, werd de Pixel 5 gelanceerd voor $ 699 / £ 599. Om die lagere prijs te krijgen, moest Google natuurlijk compromissen sluiten, zoals kiezen voor een minder krachtige processor dan je anders zou verwachten van een vlaggenschiptelefoon.

Het is onwaarschijnlijk dat Google de prijs van de Pixel 6 nog lager wil verlagen, dus de vraag zal zijn of het teruggaat naar het produceren van een meer premium telefoon of vasthoudt aan de prijs van de Pixel 5. We vermoeden dat dit het laatste zal zijn, aangezien zowel Apple als Samsung hebben gekozen voor lagere instapprijzen voor hun telefoons – de iPhone 12 mini kost $ 699, terwijl de Galaxy S21 begint bij $ 799.

Google Pixel 6-camera’s

De Pixel-reeks heeft altijd een sterke reputatie gehad om uit te blinken in de camera-afdeling. En hoewel we zeker onder de indruk zijn van de foto’s van de Pixel 5, voelde dat model in sommige opzichten als een stap terug. Google heeft de telelens op de Pixel 4 verwijderd en blijft een IMX363 12.2MP-sensor gebruiken die zelfs bij de release behoorlijk verouderd was.

Het is onduidelijk of de telelens zal terugkeren met de Pixel 6, hetzij als vervanging voor de ultrawide shooter, hetzij als derde lens. (We zouden voor het laatste stemmen, voor het geval Google om mening vraagt.) Het enige hardnekkige gerucht over de Pixel 6-camera dat we hebben gehoord, is dat Google mogelijk een camera aan de voorkant onder het scherm op zijn nieuwe telefoon heeft.Google Pixel 6 Releasedatum, Prijs, Specificaties, Functies

Google-ontwerpoctrooi (Afbeelding tegoed: Patently Apple)

EEN Google-patent laat zien hoe een camera onder het scherm eruit zou kunnen zien, en de hoop is gevoed dat de functie in de Pixel 6 zal verschijnen. ZTE heeft Google al verslagen met de ZTE Axon 20 5G, de eerste telefoon met een camera onder het display.

Google Pixel 6-ontwerp

Google is niet bang geweest om het uiterlijk van de Pixel-reeks opnieuw uit te vinden tijdens de verschillende iteraties, dus de Pixel 6 zou er aanzienlijk anders uit kunnen zien in vergelijking met zijn voorgangers.

De Pixel 5 was opmerkelijk omdat hij een aluminium chassis gebruikte, terwijl hij slim was met bio-hars plastic zodat de telefoon draadloos opladen ondersteunt. Het is waarschijnlijk dat de Pixel 6 dat ontwerpelement ook zal oppikken.Google Pixel 6 Releasedatum, Prijs, Specificaties, Functies

Zal het ontwerp van de Pixel 5 terugkeren voor de Pixel 6? (Afbeelding tegoed: Tom’s Guide)

Dikke camera-arrays lijken tegenwoordig erg in de mode te zijn, dus we verwachten niet dat Google zal proberen de camera-uitsparing te verkleinen. Google kan in ieder geval een blad uit het Galaxy S21-boek halen en een manier bedenken om de camera-array minder prominent te maken met de Pixel 5.

Naarmate we dichter bij de herfst komen, verwachten we meer conceptontwerpen en daadwerkelijke lekken te zien die ons een idee geven van hoe de Pixel 6 eruit zou kunnen zien.

Google Pixel 6-scherm

De vernieuwingsfrequentie van het display is de laatste tijd een belangrijk aandachtspunt geweest voor smartphoneschermen, en Google denkt dat het deel zal blijven uitmaken van die trend met de Pixel 6. Google heeft een snellere vernieuwingsfrequentie toegevoegd aan zijn vlaggenschiptelefoons met de Pixel 4 in 2019, en dat zal waarschijnlijk doorgaan met zijn nieuwe apparaat. De enige vraag is of Google de snelheid verhoogt van de huidige 90Hz naar 120Hz voor de Pixel 6.

Google Pixel 6: moeten we een XL-model verwachten?

Google bracht doorgaans twee versies van de Pixel uit, een standaardmodel en een XL-versie, hoewel die aanpak eindigde met de Pixel 5, die alleen beschikbaar is als een 6-inch model. Om een ​​groter scherm te krijgen, moet je naar de 6,2-inch Pixel 4a 5G​ Of Google ons weer een keuze geeft tussen meerdere schermformaten, hangt waarschijnlijk af van hoe de verkoop van de huidige modellen verloopt.Google Pixel 6 Releasedatum, Prijs, Specificaties, Functies

De Pixel 5 XL, die hier in renders wordt getoond, is nooit uitgekomen. (Afbeelding tegoed: Pigtou / xleaks7)

Zoals hierboven vermeld, bieden gelekte documenten twee codenamen waarvan wordt aangenomen dat ze tot de Pixel 6 behoren: Raven en Oriole. Het lijkt waarschijnlijk dat een hiervan de standaard Pixel 6 is en de andere een XL-model, maar dat is geen garantie. En zelfs als er een tweede Pixel 6-model is, kan Google er net zo gemakkelijk mee stoppen als naar verluidt deed het met de Pixel 5 XL​

Google Pixel 6-specificaties

Met de waarschijnlijke lancering van Pixel 6 nog steeds meer dan een half jaar verwijderd, blijven de volledige specificaties van de telefoon enigszins een mysterie.

De grootste vraag waarmee Google wordt geconfronteerd, is welke processor in zijn volgende vlaggenschip moet worden gebruikt. Met de Pixel 5 koos Google voor de Snapdragon 765G, een capabel systeem-op-chip maar lang niet zo krachtig als de 8-serie chipsets van Qualcomm, zoals de Snapdragon 865 die veel van de beste Android-telefoons van vorig jaar aandreef.

Het toonaangevende Qualcomm-silicium op dit moment is de Snapdragon 888 – het is wat de Galaxy S21-familie aandrijft, en je zult het ongetwijfeld in meer telefoons zien tegen de tijd dat de release van Pixel 6 rond rolt. Kiezen voor de Snapdragon 888 kan de prijs van de Pixel 6 opdrijven, maar er is een mogelijk alternatief voor Google.Google Pixel 6 Releasedatum, Prijs, Specificaties, Functies

(Afbeelding tegoed: Qualcomm)

Qualcomm heeft ook het Leeuwenbek 870 5G, wat in wezen een meer geavanceerde versie is van de Snapdragon 865 Plus. We gaan ervan uit dat de chipset minder kost dan de 888 en een optie kan zijn voor telefoonfabrikanten zoals Google die premium vlaggenschiptelefoons produceren, maar de totale kosten in het oog houden. Net als de Snapdragon 888 bevat de 870 een 5G-modem, dus de Pixel 5 zou nog steeds compatibel zijn met de opkomende draadloze netwerkstandaard, ongeacht welke chipset hij gebruikt.

Qualcomm prees een handvol telefoonfabrikanten die van plan zijn de Snapdragon 870 te gebruiken, en Google stond niet op die lijst, maar dat belet Google niet om de chipset later dit jaar aan te passen aan de Pixel 6.

Of, als geruchten mogen worden geloofd, staat Google op het punt om Qualcomm een ​​klap te geven en hier eigendom van te worden, het ontwikkelen van zijn eigen chipset met de hulp van Samsung. Dat gerucht dook eind vorig jaar op en de chips die uit de samenwerking voortkwamen, zouden vanaf dit jaar hun weg naar Pixel-telefoons kunnen vinden.

Google Pixel 6-batterij

Eerdere pixels hadden moeite met de levensduur van de batterij. Met een batterij van 4000 mAh liep de Pixel 5 9 uur en 29 minuten op de standaard 90 Hz-modus in onze batterijtest, wat onder het gemiddelde is voor een smartphone. De Pixel 5 biedt een Adaptive Battery-functie om te bepalen welke apps stroom verbruiken.

Google zou kunnen gaan met een grotere batterij voor de Pixel 6, vooral als dit de vernieuwingsfrequentie op het scherm van de telefoon verhoogt. (Hoe sneller de verversingssnelheid, hoe groter de levensduur van de batterij.)

Google Pixel 6: komt er een oplader?

Er is nog een ander probleem met de levensduur van de batterij en het opladen dat plotseling relevant wordt voor aankomende telefoons zoals de Pixel 6 – zal dit een oplader bevatten?

Afgelopen herfst werd Apple de eerste telefoonfabrikant die stopte met het opnemen van opladers bij zijn telefoon, toen deze alle vier leverde iPhone 12 modellen zonder het accessoire in de doos. Apple zegt dat de verhuizing beter is voor het milieu, en hoewel sommige concurrerende bedrijven met hun ogen rolden bij de beslissing van Apple, volgden ze ook. Samsung levert ook geen oplader bij de Galaxy S21-modellen.

Daarom zou het geen grote verrassing zijn om te zien dat de Pixel 6 wordt geleverd met weinig meer dan alleen een USB-C-oplaadkabel naast de telefoon. U kunt het beste beginnen met het oppotten van die krachtstenen voor het geval dat, want het ziet ernaar uit dat deze trend in de branche niet meer weg te denken is.

Google Pixel 6: wat we willen

Tegen de tijd dat Pixel 6 wordt gelanceerd, zullen we niet alleen overspoeld worden door huidige telefoons zoals de Galaxy S21, maar Apple zal waarschijnlijk ook de iPhone 13​ (En er kunnen extra telefoons van Samsung zijn als een nieuwe Galaxy Z Fold model.) Gezien dat niveau van concurrentie, heeft Google zijn werk uit de kast gehaald om de Pixel 6 te laten opvallen tussen de massa.

Hier is hoe we denken dat Google dat voor elkaar kan krijgen.

Drie camera-instellingen: Het aanbieden van drie camera’s wordt snel een industriestandaard (althans in vlaggenschipmodellen), dus de Pixel-telefoons van Google zijn een uitbijter met slechts twee achterlenzen. De Pixel 6 zou deze omissie kunnen corrigeren door een drietal camera’s aan te bieden: een combinatie van een hoofdschutter, een telefoto en een ultrabrede camera. Bovendien behoudt het de reputatie van de Pixel als een van de beste cameratelefoons heel erg intact.

120Hz-scherm: De verversingssnelheid van 90 Hz van de Pixel 5 is prettig, maar 120 Hz zou nog beter zijn en dat zouden we graag zien op de Pixel 6. Vooral met services zoals Microsoft’s Xbox Cloud Gaming (voorheen bekend als xCloud) die een groot budget met zich meebrengen gamestreaming naar telefoons, zal die hogere verversingssnelheid games echt een tandje hoger zetten.

HDMI-ondersteuning:We waarderen het dat Google mensen wil aanmoedigen om een ​​Chromecast te kopen, maar er is geen excuus voor de Pixel 6 om geen HDMI-video uit te ondersteunen via een USB-C naar HDMI-connector. Je telefoon op deze manier op een tv kunnen aansluiten is superhandig, vooral als je op reis bent. Een Chromecast moeten gebruiken (om nog maar te zwijgen van het feit dat je er in de eerste plaats een moet kopen) om inhoud van je telefoon naar een tv te krijgen, voelt zo archaïsch, dus dit is iets dat Google gemakkelijk kan oplossen.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button