Technologie

Google Kondigt zijn eerste inkomsten van YouTube aan

Het Amerikaanse technologiegigant Google is tegenwoordig op veel gebieden actief. Company; Naast gratis services zoals Gmail, Google Maps, heeft het ook betaalde services zoals YouTube Premium. Nu heeft Google voor het eerst in zijn geschiedenis de financiële status van het online videoplatform YouTube aangekondigd. Hier zijn de details …

Volgens verklaringen van Google genereerde YouTube vorig jaar $ 15 miljard aan inkomsten.

Van deze inkomsten werd 5 miljard dollar gerealiseerd in de laatste periode van drie maanden.

Het is echter vermeldenswaard dat de inkomsten van YouTube voor $ 15 miljard alleen uit advertenties komen.

Dus de betaalde services van YouTube zijn uitgesloten van deze inkomsten.

Google Kondigt zijn eerste inkomsten van YouTube aan

Google is ongeveer 14 jaar eigenaar van YouTube. Na het sociale mediaplatform in 2006 te hebben gekocht, betaalde Google $ 1,6 miljard. Het bedrijf legt dit jaar voor het eerst zijn inkomsten uit YouTube uit en laat duidelijk zien dat het “cookiegeld” betaalt om het platform te hebben.

Volgens de verklaringen van Sundar Pichai, CEO van Google en het dakbedrijf Alphabet, hebben betaalde opties zoals YouTube Music en YouTube Premium in totaal 20 miljoen abonnees.

Google heeft ook de inkomsten van YouTube voor het voorgaande jaar aangekondigd om investeerders te informeren. Dienovereenkomstig verhoogde YouTube, dat in 2018 $ 11,2 miljard verdiende, zijn omzet met 36,5 procent in 2019.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button