Goede ideeënGezondheid en Fitness

“Giftige” Gevolgen van Verkeerd Koken

We wedden dat u nooit gedacht heeft dat thuis koken zowel gunstig als schadelijk voor de gezondheid kan zijn . U vindt alle details in dit artikel.

Er zijn veel gezondheidsrisico’s in Teflon en plastic materialen, maar verkeerd koken heeft ook zijn eigen problemen.

Bekijk de rest van de post in detail.

De gevaren van koken in moderne keukens vandaag

Als we een lijst maken van de dingen die schadelijk zijn voor onze gezondheid en ons gezin, zou teflon er zeker een van zijn. In ieder geval is het nog steeds erg populair in koken of braden dankzij de “non-stick” -functie.

Teflon werd in 1938 ontdekt door DuPont, een internationaal bedrijf. Hoewel dit product wordt gezien als een levensreddende uitvinding bij het koken, is het gemaakt van zeer schadelijke materialen en producten.

Ruimteschip wordt gebruikt in kabelcoating, medische prothese, verf, vernis, contactlenzen, ruimtepakken, motoren, waterdichte coatings enzovoort.

"Giftige" Gevolgen van Verkeerd Koken

De gevaren van Teflon komen van het hoofdbestanddeel PFOA (perfluoroctaanzuur, ook bekend als C-8), is een onverwoestbare en geaccumuleerde stof. .

In 1961 wist DuPont dat deze stof onoplosbaar van aard was en ziekten zoals kanker , onvruchtbaarheid, leverproblemen, hyperthyreoïdie, foetale handicap veroorzaakte. Toch gaven ze hier niet zoveel om en bleven ze de fabrieksresiduen lozen in de atmosfeer en het water.

zodanig dat PFOA is gedetecteerd in meren, rivieren, oceanen, drinkwater, planten en zelfs in het bloed van 95% van de wereldbevolking.

Het gebruik van Teflon is schadelijk voor uw gezondheid omdat het oppervlak schurend en onstabiel is, wat betekent dat het blijft plakken aan het voedsel dat we eten.

Wanneer deze stof op 160 graden wordt verwarmd, is deze giftig genoeg om een ​​klein dier, bijvoorbeeld een vogel, te doden. Maar het PFOA-ingrediënt wordt ook gebruikt in chips, hamburgers, popcorn, enz. Het werd ook gevonden in de verpakking. Er is ook aangetoond dat het triglyceride- en cholesterolspiegels verhoogt.

"Giftige" Gevolgen van Verkeerd Koken

Een ander element dat schadelijk is voor gebruik bij het koken is plastic. Tegenwoordig wordt dit product in miljoenen keukens gebruikt, maar het is onderhevig aan grote hoeveelheden verontreiniging tijdens de productie en is moeilijk te recyclen en lost niet op in de natuur.

Plastic bevat componenten die hormonale stoornissen in het lichaam kunnen veroorzaken. Dit betekent dat deze stoffen, met name flexibele plastic voedselcontainers, flessen en bereide voedselpakketten, de lichaamsfunctie verstoren en veranderingen veroorzaken (voornamelijk bij kinderen en zuigelingen).

Voedingsmiddelen die met deze stof in contact komen, zijn schadelijk en worden erger als ze in de magnetron worden verwarmd. Dit gebeurt in duizenden huizen die buiten eten bestellen of elke dag kant-en-klaar eten consumeren. De golven die vrijkomen tijdens het verwarmen, verwarmen ook hun maaltijden met dit elektrische apparaat, dat schadelijk is voor de gezondheid.

“Giftige” maaltijden

We gaan het hier niet hebben over fastfoodmaaltijden, omdat dit overduidelijk is. In plaats daarvan zullen we kijken naar voedingsmiddelen waarvan wordt gezegd dat ze gezond en ‘onschadelijk’ zijn voor onze voeding, maar helemaal niet (LET OP: deze zijn niet slecht, alleen de manier waarop ze zijn gemaakt).

"Giftige" Gevolgen van Verkeerd Koken

Het belangrijkste gevolg van verkeerd koken is het verhogen van het niveau van giftige stoffen in voedsel zonder het te beseffen. Hieronder staan ​​enkele van dergelijke voedingsmiddelen:

Slecht gekookte rode of witte bonen

Beide moeten op 100 graden worden gekookt. Bovendien moet het een nacht in water worden geweekt voordat het wordt gekookt. Als dit niet gebeurt, verliest het zijn toxische component (fytohemaglutinine) niet, wat buikpijn veroorzaakt.

Appelkorrels

Het bevat een kleine hoeveelheid glucose en cyanide-combinatie genaamd amygdalin . Als ze te veel worden geconsumeerd, veroorzaken ze toxische effecten.

Hoewel het spijsverteringsstelsel ze oplost, is het het beste om het niet te consumeren. Hetzelfde geldt voor de perzikpit.

Bittere amandelen

Hun smaken zijn niet goed en je kunt waarschijnlijk niet klaar zijn met eten. Dit komt door onze “vriend” amygdaline en een andere giftige stof, emulsie. 20 bittere amandelen veroorzaken gevaarlijke gevolgen.

Groene aardappelen

Het ingrediënt dat wordt gevonden in de gekiemde aardappel wordt solanine genoemd. Dit wordt door de plant geproduceerd om zichzelf te beschermen tegen insecten en schimmels.

Kan grote hoeveelheden vergiftiging veroorzaken. Als u gekiemde aardappelen koopt, kunt u deze het beste uitsnijden en rondsnijden. Als het groene schil heeft, kook het dan niet zonder het te schillen.

Zoete aardappel

Deze mogen nooit rauw worden geconsumeerd, omdat ze het centrale zenuwstelsel aantasten en waanzin of lucht veroorzaken.

Het is noodzakelijk om de dioscorinesubstantie die problemen veroorzaakt te vernietigen door zoete aardappelen te koken.

Tomaat

Wanneer fruit en bladeren groen zijn, is dit niet gunstig voor de gezondheid omdat het tomatidine bevat, wat hetzelfde effect heeft als zoete aardappel. Anderen stellen dat dit cholesterol en tumoren vermindert.

Tomaat moet worden gegeten als hij volwassen wordt en je moet zeker zijn bladeren niet opeten.

Nootmuskaat

"Giftige" Gevolgen van Verkeerd Koken

Overmatig gebruik heeft een toxisch effect omdat het myristicine bevat, dat bij sommige mensen overdracht veroorzaakt. In sommige ernstige gevallen is maagspoeling vereist.

Eetbare paddestoelen

"Giftige" Gevolgen van Verkeerd Koken

Champignons vertegenwoordigen elegantie in de gastronomie, maar veroorzaken bij sommige mensen ongemak. Sommige eetbare paddestoelen bevatten hydrazine, wat giftig is als het rauw wordt gegeten.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button