DierenHuis Dieren

Gids voor Zwarte Duitse Herders

De fokkerij van zwarte Duitse herders groeit de laatste tijd exponentieel. De belangrijkste drijfveer is de sterke toename van de populariteit van de Black German Shepherd dankzij hun prachtige jas. Zwarte GSD’s zijn zeldzamer dan het standaardtype en nemen deel aan het schaarste-effect dat gepaard gaat met het bezitten van een exemplaar.

Gezondheidsproblemen zijn niet overvloedig voor het ras als geheel, zwart of niet. Zwartgecoate Duitse herders zijn prijzig, dus u kunt verwachten twee keer zoveel te betalen als u normaal zou doen voor een standaard Duitse herder.

Achtergrond van de Black German Shepherd

Veel mensen wisten niet dat zwarte Duitse herders tot voor kort bestonden. Deze honden zijn er altijd geweest, maar ze zijn nog nooit zo populair en gewild geweest. Sommige GSD-fokkers veranderen nu in Black GSD-fokkers vanwege de populaire vraag. Het zwarte type wordt ook herkend door de Duitse Herder Hondenclub van Amerika .

Black Coat Gene

Genen zijn een integraal onderdeel van de Black German Shepherd. Het is het zwarte vachtgen dat deze Duitse herders hun donkere vachtkleur geeft. In feite zullen Black German Shepherd-puppy’s die zwart zijn geboren voor altijd zwart blijven. In tegenstelling tot Duitse of grijze herders die in de loop van de tijd van kleur veranderen.

Tegen de tijd dat een puppy 8 weken oud is, kan een echte vachtkleur worden bepaald. Een standaard Duitse herder die niet zwart is, kan echter een effen zwarte GSD produceren als beide ouders het recessieve gen dragen voor de zwarte jas .

Het black coat-gen kan dominant of recessief zijn. Honden ontvangen twee kopieën van elk gen elk van beide ouders. In tegenstelling tot dominante genen komen recessieve genen alleen in paren voor, dus in dit geval kijk je naar een hond met twee exemplaren van het recessieve gen voor de zwarte vacht. Dus zelfs als beide ouders niet zwart zijn, is er nog steeds een mogelijkheid dat een van de puppy’s een effen zwarte kleur krijgt. De enige andere manier waarop een effen zwarte puppy wordt geproduceerd, is door het paren van twee effen zwarte GSD’s, omdat dit alleen resulteert in Black German Shepherd-puppy’s. Daarom is het belangrijk om de bloedlijn en de voorouders van een puppy te controleren.

Geschiedenis van zwarte Duitse herders

De Black German Shepherd heeft zijn wortels in Duitsland . In die tijd stonden ze bekend als werkhonden. Ze werden vroeger Elzasser genoemd in Groot-Brittannië. Zwarte GSD’s zijn vaak verkeerd begrepen. Dit komt door een gebrek aan kennis en inzicht met betrekking tot hun unieke kenmerken.

De waarheid is dat zwarte Duitse herders niet veel verschillen van het standaardtype ras. Het verschil zit vooral in hun kleur. Deze honden zijn zoals ze te wijten zijn aan een genetische mutatie die hun vacht zwart maakt. Ze kunnen andere kleine fysieke verschillen vertegenwoordigen, maar alle Duitse herders zijn van hetzelfde ras, ongeacht hun kleur.

Heel anders dan de algemene opvatting dat mensen deze hoektanden beschouwen als een resultaat van twee totaal verschillende rassen die worden gemengd. Dit is gewoon niet waar. Duitse herders komen eigenlijk in 11 verschillende kleurenpatronen. Zwarte GSD’s zijn toevallig gewoon zwart van kleur.

Populariteit van zwarte GSD’s

Duitse herders zijn het tweede meest beroemde ras in de Verenigde Staten . Het ras komt op de derde plaats voor de meest sluwe en intelligente hond.

Zwarte GSD’s hebben ook wat populaire aandacht gekregen vanwege hun unieke uiterlijk. Hun toename in populariteit is te danken aan hun zeldzaamheid, dit is wat hen onderscheidt van andere standaard Duitse herders . Veel mensen vergeten vaak het feit dat ze niet veel anders zijn dan hun andere gekleurde familieleden van hetzelfde ras. Dat gezegd hebbende, hun kleur heeft helemaal geen invloed op hun persoonlijkheid. Ze zijn net zo loyaal , intelligent en fun-loving als de rest van hen en dit aspect, in combinatie met hun unieke look, maakt ze tot een gewilde soort in de hondengemeenschap. Ze zijn ook erg goed met kinderen, waardoor ze populair zijn bij hondenbezitters die kinderen in huis hebben.

Verder zijn deze donkerharige honden vanwege hun trainbaarheid op hoog niveau erg populair bij het leger, de politie en gehandicapten. Hun acute neiging tot gehoorzaamheid maakt hen een van de meest lieve hondenrassen die er zijn. En alsof dat niet genoeg was, zijn deze honden super beschermend. Je kunt erop rekenen dat de Black GSD je in de rug heeft en je in elke situatie verdedigt. Er is echt niets om niet te houden van deze geweldige honden.

Black GSD vs. Standard GSD

De Black GSD verschilt niet veel van de standaard Duitse herder. Het zijn twee soorten van hetzelfde ras en daarom hebben ze gemeenschappelijke eigenschappen.

Overeenkomsten

Zowel de zwarte als de standaard Duitse herders zijn bijvoorbeeld groot en bezitten sterke, gespierde lichaamsbouw . Beide delen dezelfde pluizige staartfunctie die hen die extra laag van schattigheid geeft. De dubbele vacht-functie is ook aanwezig in beide soorten Duitse herders. En beide honden zijn even zware shedders. Beide honden hebben rechtopstaande oren. Ze lijken ook vergelijkbare eigenschappen te delen met betrekking tot temperament en trainingsmogelijkheden.

Verschillen

In termen van hoe ze verschillen, is hun kleur uiteraard het eerste verschil dat hen ver van elkaar onderscheidt. Alle zwarte Duitse herders zijn volledig zwart van kleur, terwijl de anderen alleen zwarte vlekken vertonen.

Zwarte GSD’s zijn vaak groter , soms ongeveer een centimeter of twee langer en 10 tot 20 pond zwaarder. Ze hebben ook rechter ruggen dan het standaardtype dat meer gebogen achterste uiteinden afbeeldt.

Hoewel het waar is dat beide typen dubbele jassen hebben, heeft de Black German Shepherd de neiging om een ​​ langere manen te presenteren die vaak rond de achterkant van de nek stroomt. Deze lange manen worden ook aangetroffen tussen de voor- en achterpoten aan weerszijden van het lichaam en ook veren onder de staart, op de oren en de achterkant van de benen.

Prijs van een Black German Shepherd Puppy

In termen van prijs kan een standaard Duitse herder puppy worden verkocht binnen een bereik van gemiddeld 300 $ tot 900 $. Zwarte Duitse herder puppy’s kunnen echter gaan van 800 $ naar 3.000 $ . Dit is wat je kunt verwachten te betalen, afhankelijk van de stamboomkwaliteit.

Zwarte Duitse herders zijn vrij prijzig ! Men moet in gedachten houden hoe zeldzaam deze zwarte honden zijn en om deze reden is hun waarde toegenomen. Dit geldt vooral voor de Black German Shepherds die gezegend zijn met prachtige, lange vachten. Veel hondenfokkers zien dit als een luxe en zullen bereid zijn om meer te betalen voor deze eigenschappen bij een hond.

Gids voor Zwarte Duitse Herders
Prijs van een Black German Shepherd Puppy

Temperament van zwarte GSD’s

Van zwarte Duitse herders is bekend dat ze zeer aangename en stabiele temperamenten hebben. Vanwege hun extreme loyaliteit maken ze geweldige familiehonden. Dit zijn nogal energieke metgezellen , dus regelmatige lichaamsbeweging moet worden aangemoedigd om ze in vorm te houden en voor topprestaties.

Ze staan ​​er niet om bekend dat ze ophef veroorzaken, maar ze raken wel gehecht aan hun eigenaars en kunnen angstig worden als ze er niet zijn. Als hij kieskeurig is, kan dit te wijten zijn aan nerveus of bang zijn. Vroege socialisatie moet worden ingevoerd om dit te voorkomen.

Zwarte Duitse herdershonden zijn kalm en buitengewoon liefdevol en vriendelijk . Hun krachtige uitstraling in combinatie met de donkere vacht kan een agressievere indruk wekken, maar deze honden zijn zeer aanspreekbaar. Degenen die wat ouder zijn, zijn echter mogelijk niet zo sociaal en hebben mogelijk meer tijd nodig om anderen te betrekken dan de jongere.

Verzorging van de zwarte Duitse herdershond

Deze honden worden vaak bewonderd om hun weelderige, luxueuze uiterlijk. Hun vachtlengtes kunnen variëren van kort tot zeer lang en geven het uiterlijk van vloeiend en plinten van de hond.

Het belangrijkste probleem als het gaat om verzorging en verzorging van uw Black German Shepherd is hun beruchte neiging om af te werpen . En ze werpen nogal wat af. Dit betekent dat de middellange tot langharige types extra aandacht nodig hebben.

Om dit te voorkomen, moet u uw hond minstens twee keer per week poetsen . Doe extra moeite en koop een ontschudingsborstel die u bij het werk helpt. Dit zal helpen de algehele hoeveelheid haar te verminderen die je in je persoonlijke ruimtes aantreft. Je kunt hem regelmatig baden, net als bij het standaardtype.

De meest populaire Black German Shepherd fokkers zijn diegenen die dit specifieke type hond jaren of zelfs tientallen jaren hebben gefokt. Veel zwarte GSD-kennels ontspruiten alleen omdat het ras momenteel hyped is. Deze arme fokkers hebben niet veel autoriteit of kennis in de GSD-gemeenschap en hun fokprogramma’s zijn leeg.

Hier is een zeer onvolledige lijst van enkele aanbevolen zwarte Duitse Herder hondenfokkers.

Duitse herder

Met een uitgebreide 40 jaar ervaring met Duitse herders brengt Charles, de Duitse herder , u de beste tips en adviezen over het opvoeden van deze zeldzame puppy’s.

Hij benadrukt dat het belangrijk is om een ​​puppy te krijgen met een Duits erfgoed . Hij biedt inzichtelijke informatie over het fokken van deze honden en biedt uitgebreide trainingsvideo’s via zijn YouTube-kanaal . De intense passie en liefde van de Duitse herder voor dit ras komen duidelijk naar voren in zijn tutorials.

Gids voor Zwarte Duitse Herders Via zijn website maken hondenfokkers kennis met aanstaande nesten en een schat aan goodies waaronder verzorging, speelgoed en oefenproducten. Nieuwsgierige hondenbezitters kunnen toegang krijgen tot een lijst met puppy’s die al zijn verkocht, samen met foto’s van de honden. Ontvang de primeur met een stapsgewijze lijst van wat u moet doen zodra u uw nieuwe puppy ontvangt. Met gevarieerde exemplaren beschikbaar, kies uit een effen zwarte GSD of een standaardtype door eenvoudig op hun foto’s te klikken om meer informatie te ontvangen.

Ernstige zwarte Duitse herders

Dit toonaangevende fokbedrijf levert solide zwarte Duitse herders van World WUSV IPO Lines en de Tsjechische grenspatrouille. Gelegen in Sebago Lakes Region in West-Maine, zijn de Serious Black German Shepherds tweede generatie Black GSD-fokkers met meer dan 45 jaar ervaring.

Dit team van fokkers heeft hun volwassen honden verkregen via nationale en internationale IPO-concurrenten waarbij de ouders verschillende prijzen op een wereldwijde schaal hebben gewonnen.

De website biedt enkele van hun beste keuzes op het gebied van hondenvoeding. Hondenfokkers en eigenaren krijgen ook een lijst van hun eerder verkochte honden, samen met alle beschikbare informatie en foto’s.

Hun verkochte honden hebben een vijf jaar garantie , gebeuren met de meest gewilde honden en bevatten de meest gefokte genetica in de hele wereld. Kies uit de Rio Fierce , Bruiser , Beast of Steele , elk met hun eigen krachtige functies. Hun honden zijn uitgerust met complete stambomen en achtergronden die kunnen worden onderzocht via de website.

Black Paws Farm

Met een gevarieerde variëteit aan kleuren en met alle vachttypen, verdienen de Black Paws Farm hun naam voor het fokken van specimen van topkwaliteit .

Gelegen in Antrim, New Hampshire , dit is geen faciliteit, maar een huis met kinderen en verschillende dieren op het terrein. Hun liefde en vreugde voor honden, met name de Black German Shepherd, heeft hen naar nieuwe hoogten op het fokgebied gebracht. Alle puppy’s worden thuis geboren en opgegroeid en zijn allemaal naar de dierenarts geweest.

Hun honden zijn slim en gemakkelijk te trainen met vriendelijke temperamenten. Sommige van hun leden zijn betrokken geweest bij opsporings- en reddingspolitie en geurdetectie en bescherming . De Black Paws Farm zegt nee tegen hondenverzending en geeft er de voorkeur aan persoonlijk zaken te doen.

Honden variëren van effen witte, pluche jassen, lange vacht en stabiele, gepensioneerde effen zwarte jassen, tot gepensioneerde of stabiele gebruinde lange jassen. De familie gelooft sterk in hun honden en veel van hun puppy’s zijn rechtstreeks van hun eigen fokdieren.

Narnia Kennels

Robin Winter heeft 28 jaar ervaring met fokken en trainen. Als een toonaangevende Duitse kennel van de Duitse herder in Canada, is Narnia Kennels een topconcurrent als het gaat om het leveren van de beste werkhond voor wedstrijden of fokdoeleinden . Ze zijn gespecialiseerd in het werken van Duitse herders met stabiele temperaturen, terwijl ze hun lichaam scherp houden. CKC-geregistreerde puppy’s worden geleverd via deze vertrouwde kennel. Bloedlijnen worden vaak gecombineerd, waaronder DDR, Slowaaks, Duits en Tsjechisch.

Alle puppy’s die via Narnia Kennels worden verkocht, zijn geregistreerd via de Canadian Kennel Club. Pups kunnen worden verkregen binnen een kleurenbereik zoals zwart, zwart met rood of zwart en bruin. Ze proberen donkerdere gepigmenteerde sabels binnen hun register te houden.

Zindelijk en getraind voor gehoorzaamheid, worden de honden voorzien van deze kennel allemaal gescreend en getest met enkele bloedlijnen al in hun zevende en achtste generatie. Andere diensten die worden aangeboden via Narnia Kennels zijn importdiensten, pleegzorg, politiepotentieel en hulphonden.

Narnia Kennels bevat een lijst met trainingsprestaties zoals meerdere high in class awards bij de Duitse Shepherd Dog Club van Canada National Obedience , meerdere high in trial awards in andere regionale competities, evenals andere zeer genoteerde prestaties. Robin heeft met een adellijke titel en meer dan 30 verschillende honden getraind in Schutzhund en heeft grenspatrouille en wetshandhavingsambtenaren voorzien van de juiste werkmaat.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button