Goede ideeën

Gids voor Goedaardige en Kwaadaardige Massa’s

Schildklierknobbeltjes zijn samengesteld uit cellen die groeien en zich ontwikkelen rond de schildklier. Als gevolg hiervan kunnen goedaardige of kwaadaardige massa’s optreden in de voorkant van onze nek.

Kwaadaardige massa’s treffen vrouwen meer dan mannen. 5% van de vrouwen en 1% van de mannen worden getroffen door toenemende leeftijd . Deze kwaadaardige massa’s, hoewel vaak niet opgemerkt, kunnen soms in onze handen komen of ze zien wanneer we ze aanraken. Om deze reden is het erg belangrijk voor ons om zelfs de kleinste verandering in ons lichaam op te merken.

Als je een verandering in de voorkant van je nek voelt, als je een massa of iets ziet, moet je contact opnemen met een endocrinoloog zonder tijd te verspillen.

Uw arts zal u vertellen dat speciale tests, zoals schildklier-sonogramtests, moeten worden uitgevoerd om te bepalen of de massa goedaardig of kwaadaardig is. Hij zal u de behandeling vertellen die volgens de testresultaten noodzakelijk wordt geacht.

Als we weten wat voor soort massa is, zullen we ons comfortabel voelen. Schildklier knobbeltjes;

    • Het is cystisch als het water erin bevat is cystisch,
    • bestaat voornamelijk uit celweefsel is hard, 1945 Het kan de vorm hebben van een mengsel van cystische of harde weefsels of calcium enz. Het kan bevatten.

De structuur van de knobbeltjes geeft ons geen informatie over de vraag of de massa kwaadaardig is . Volgens de American Thyroid Association zijn 9 van de 10 schildkliergevallen goedaardig.

De meest effectieve manier om te begrijpen of symptomen goedaardig of kwaadaardig zijn, is sonogram. Tijdens deze test wordt een zeer dunne naald ingebracht in het gebied waar de knobbeltjes zijn en de knobbeltjes worden doorboord.

Het meest betrouwbare resultaat wordt verkregen door het doorprikken van de knobbeltjes omdat er een kans is om de delen te onderzoeken die tijdens de test uit de knobbel zijn genomen. Als de cytoloog vindt dat het stuk onvoldoende is genomen, wordt dezelfde procedure nogmaals uitgevoerd en dit wordt herhaald totdat alle vraagtekens in de geest zijn verdwenen.

Deze procedure is pijnloos en vereist geen verdoving. U krijgt een definitieve diagnose als resultaat van het gezamenlijke werk van de radioloog en cytoloog die de test uitvoeren. De testresultaten moeten worden onderzocht door uw endocrinoloog die de tests zo snel mogelijk wil.

Hij zal u de nodige behandeling vertellen volgens de testresultaten. De patiënt kan naar huis gaan door te leren wat de testresultaten zijn en wat ze betekenen.

Negeer geen van de plotselinge, abnormale veranderingen die zich in uw lichaam voordoen. Ken elk punt in uw lichaam en controleer uzelf regelmatig in de spiegel.

Op deze manier kunt u alle zich ontwikkelende massa’s herkennen. Ga onmiddellijk naar uw arts als er een ernstig probleem is.

Het is uiterst belangrijk voor u om uzelf onder controle te houden, omdat op deze manier een kwaadaardige massa de kans heeft om te krimpen met de behandeling en als u het op tijd heeft opgemerkt, hebt u een grote kans om de ziekte volledig te elimineren.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button