Goede ideeënGezondheid en Fitness

Gezonde Eigenschappen Van Komkommer

Komkommer, een zomergroente, heeft belangrijke eigenschappen en voordelen voor uw lichaam en gezondheid, vooral omdat het veel water bevat. Komkommer heeft een zeer laag caloriegehalte en heeft daarom vaak de voorkeur van mensen op dieet.

Dit is ook verfrissend en bevat veel voedingsstoffen. In dit artikel kunt u de belangrijkste gezonde eigenschappen van komkommer leren.

Komkommerinformatie

Komkommer heeft een laag caloriegehalte en een lage hoeveelheid koolhydraten . Aan de andere kant bevat het veel vezels, evenals vitamine A, B, C en E. Het is een uitstekende bron van water. Terwijl 100 gram komkommer slechts 13 calorieën bevat, bestaat 97% uit vloeistof. Wat mineralen betreft, bevat het veel kalium, ijzer, calcium, fosfor en magnesium.

Gezonde Eigenschappen Van Komkommer

Je kunt deze rauw eten in salades. De meeste mensen snijden komkommer in dunne plakjes en strooi er wat zout over om de bittere smaak te elimineren. Het is ook erg populair om komkommers in de vorm van augurken te consumeren.

U kunt ze gebruiken als een geraspte salade of als sandwichingrediënt. In Spanje is komkommer een van de ingrediënten van een gerecht genaamd gazpacho (tomaat, peper, knoflook en olijfolie worden ook gebruikt).

Komkommer zou afkomstig zijn uit India, maar er is geen precieze informatie beschikbaar over dit onderwerp. Komkommer wordt al 3000 jaar in West-Azië geteeld en is waarschijnlijk door de Romeinen naar Europa gebracht. Het komt uit dezelfde groentefamilie als watermeloen, meloen en pompoen. Het is technisch gezien ook een vrucht, hoewel het een groente wordt genoemd.

Gezonde Eigenschappen Van Komkommer

Waar gebruik je komkommer?

De belangrijke voedingswaarde van komkommer maakt het een “superfood” en is gunstig voor uw algehele gezondheid. Enkele voordelen van komkommer voor het geval u het vaak eet, zijn:

Eigenschappen van komkommer voor uw huidgezondheid Vanwege zijn beschikbaarheid wordt het gebruikt in verschillende esthetische behandelingen. Deze helpen de gezondheid van uw huid te beschermen, irritatie te elimineren en ontsteking te voorkomen.

Om deze reden kan komkommer rechtstreeks op je huid worden aangebracht en wordt het in veel spa’s en schoonheidscentra gebruikt om tekenen van vermoeidheid in de ogen te elimineren. Komkommer wordt ook gebruikt om ziekten zoals eczeem en psoriasis te bestrijden.

Komkommerschil is niet alleen nuttig wanneer het extern wordt gebruikt, het kan ook in een smoothie worden geconsumeerd door raspen en mengen met een beetje water en citroensap. Dit soort smoothie reinigt en zuivert je lichaam.

Gezonde Eigenschappen Van Komkommer

De eigenschappen van komkommer voor uw weefsels

Een van de ingrediënten van komkommer is silica, dat veel gezonde eigenschappen heeft. Dit is een mineraal dat het vermogen heeft om bindweefsels in je lichaam te versterken. Met andere woorden, het versterkt je spieren, ligamenten, pezen, kraakbeen en zelfs botten.

Het beschermt de gezondheid van uw huid en wordt daarom als ingrediënt gevonden in acnebehandeling en veel crèmes die worden gebruikt voor huidziekten.

Eigenschappen van komkommer voor uw cardiovasculaire systeem

Komkommer bevat veel magnesium, vezels en kalium. Deze drie ingrediënten helpen de bloeddruk te verlagen.

Komkommer spijsverteringseigenschappen

Als u spijsverteringsproblemen zoals zuurgraad of opgeblazen gevoel ervaart, kunt u zonder aarzelen komkommers eten. Dit zal u voorzien van vezels, water, kalium en magnesium. Deze zijn allemaal te vinden in de schil van de komkommer.

Gezonde Eigenschappen Van Komkommer

Andere voordelen van het eten van komkommers

 • Komkommer is een uitstekend diureticum omdat het bijna volledig uit water bestaat. Het is ideaal voor het verwijderen van overtollige vloeistoffen en vet uit het lichaam.
 • Dit is goed voor het balanceren van urinezuurspiegels en wordt vooral aanbevolen voor mensen met hypertensie of vochtophoping (dit gebeurt aan de enkels).
 • Komkommer is zeer rijk aan cellulose. Daarom is het belangrijk om het goed te kauwen om indigestie te voorkomen.
 • Het helpt ook om slijm in de darmen te repareren en is daarom nuttig voor het beschermen van de maag.

Gezonde Eigenschappen Van Komkommer

  • Bevat een kleine hoeveelheid energie in calorieën. Het geeft u dus vitaliteit en helpt de hoeveelheid vet in uw lichaam te verminderen.
  • Het helpt om gifstoffen in het lichaam kwijt te raken.
  • B-complexvitaminen (specifiek B3, B5 en B9) bieden uw lichaam verdediging dankzij het gehalte aan koolhydraten, vetten en “goede” eiwitten.
  • Dankzij het vitamine C-gehalte beschermt het je tegen verkoudheid. Het helpt ook wonden te genezen.

Dankzij de inhoud van

 • A, C en vitamine E , voorkomt het huid- en cellenveroudering.
 • Het is een sterk conserveermiddel tegen gifstoffen in voedingsmiddelen en het milieu.

Gezonde Eigenschappen Van Komkommer

Contra-indicaties van komkommer

We raden aan om in sommige gevallen dit zeer gezonde voedsel niet te consumeren. Dit veroorzaakt bijvoorbeeld indigestie en maaggas vanwege de stof die cucurbitacine wordt genoemd. Daarom moeten mensen met maagproblemen voorzichtig zijn met het consumeren van komkommers. Nogmaals, sommige mensen kunnen allergisch zijn voor bepaalde stoffen in komkommers en hun tong, keel of mond kunnen hierdoor opzwellen.

Als u komkommer consumeert , kan dit vochtgebrek in het lichaam veroorzaken vanwege de sterke diuretische eigenschappen. Deze situaties komen echter niet veel voor. Meestal is het noodzakelijk om een ​​paar kilo per dag te eten om ze tegen te komen.

Gezonde Eigenschappen Van Komkommer

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button