Gezondheid en FitnessGezondheid van kinderen

Gezond vakantie advies voor moeders

Zwangere moeders moeten op veel punten voorzichtig zijn, van reisplannen tot hotelselectie, zee en zwembad tot zonnebaden. Vakanties tijdens de zwangerschap behoren tot de meest zorgen van moeders. Zwangere moeders moeten op veel punten voorzichtig zijn, van reisplannen tot hotelselectie, zee en zwembad tot zonnebaden. Memorial Service Hospital Obstetrie en Gynaecologie Afdeling Op. Dr. Hüseyin Mutlu gaf informatie over de vakantie tijdens de zwangerschap.

De veiligste periode voor vakantie is 18-24 weken zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is reizen mogelijk, vooral vanaf de eerste maanden. De veiligste periodes zijn tussen 18 en 24 weken zwangerschap. Het is handig om voorzichtiger te zijn, ondanks het bloeden in de eerste 3 maanden en de mogelijkheid van levering in de afgelopen maand. Vliegtuigen kunnen de voorkeur hebben op lange reizen, maar autoritten kunnen worden gemaakt met inachtneming van bepaalde regels. Wanneer ze naar het buitenland reizen, moeten aanstaande moeders alle nodige voorzorgsmaatregelen nemen en hun arts raadplegen over medicijnen die in noodgevallen kunnen worden gebruikt.

Zwangere moeders die eerder problemen hebben gehad zoals vroeggeboorte en bloedingen!

Zwangere vrouwen die problemen hebben gehad zoals de dreiging van vroeggeboorte en bloedingen en die nog steeds risico lopen, zijn onhandig om lang te reizen. Een ander probleem is de mogelijkheid van problemen vanwege de neiging tot stolling tijdens het reizen geïmmobiliseerd door spataderen tijdens de zwangerschap. Tijdens de zomervakantie is de hitte het moeilijkste punt voor zwangere vrouwen. De keuze van een vakantiebestemming is erg belangrijk voor zwangere moeders. Ongeacht de periode van zwangerschap zijn extreem warme gebieden niet geschikt voor de moeder en de gezondheid van de baby. Overmatig vochtverlies en bijbehorende vermoeidheid en flauwvallen kunnen optreden. Bovendien neemt het percentage sproeten en zwangerschapsvlekken in bepaalde schaduwen toe als gevolg van de actieve kleurcellen in de huid tijdens de zwangerschap. Risicovolle zwangere vrouwen kunnen een verhoging van de bloeddruk hebben onder invloed van de zon.

Consumptie van 1 mineraalwater en overvloedige vloeistoffen per dag is belangrijk

Zomervakantie moeders kunnen zwemmen in de zee en het zwembad, zwemmen en zonnebaden voor een korte tijd. Het is belangrijk voor zwangere vrouwen om beschermende crèmes te gebruiken tijdens het zonnebaden. Ze moeten hoeden en zonnebrillen dragen om het stimulerende effect van zonlicht te verminderen. Tijdens de vakantie en in de zon moet voldoende vloeistof worden geconsumeerd. 1 mineraalwater per dag kan helpen bij het verlies van elektrolyten. Urinekleur is de gemakkelijkste manier om te bepalen of voldoende vloeistof is ingenomen of dat er meer vochtverlies is dan verwacht. Als de urinekleur donkerder is dan lichte thee, kan de vochtinname worden verminderd of kan het vloeistofverlies worden verhoogd.

Sporten tijdens de zwangerschap kan je helpen gezond en fit te blijven

Olijfolie en lichte maaltijden moeten de voorkeur hebben en er moeten voorzorgsmaatregelen worden genomen om constipatie te voorkomen. Voedsel en straatvoedsel moeten op straat en buitenshuis worden vermeden. Sportactiviteiten zoals watersporten en duiken in het resort hebben risico’s voor zwangere vrouwen. Zwangere vrouwen doen vaker lichte activiteiten, zoals zwemmen, wandelen, yoga en pilates.

Regels die moeten worden nageleefd door de moeders die zullen reizen;

  • Casual kleding moet worden gedragen tijdens het reizen per vliegtuig.
  • Het rugkussen moet worden gebruikt voor ondersteuningsdoeleinden.
  • De voeten moeten tijdens de reis worden verplaatst en op geschikte tijdstippen moeten kleine wandelingen in het vliegtuig worden gemaakt.
  • Neem veel vloeistof.
  • Drankjes zoals koffiethee moeten zo min mogelijk worden geconsumeerd.
  • Als het land van reizen het risico loopt op een infectie, moeten reizen worden uitgesteld of moeten de nodige onderzoeken en vaccinaties vóór vertrek worden uitgevoerd.
  • De veiligheidsgordel moet worden gedragen door deze vanaf de onderkant te voeren, niet op de buik.
  • Tijdens de reis moeten snacks worden gemaakt en cafeïnedranken worden vermeden.

Wat is Goed voor Zwangerschap Scheuren

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button