Goede ideeën

Gebruik Suiker Typen Die u niet Kent

Suiker is de laatste jaren slechter geworden, maar er zijn veel andere toepassingen, naast het zoeter maken van onze drankjes en ons eten. In dit artikel zullen we het hebben over de verschillende toepassingen van suiker die je kunnen verrassen.

Wat zijn suikertypen?

Omdat de meest verkochte geraffineerde suikers zijn, is dit waarschijnlijk de enige suiker die je ooit hebt gezien. Dit is witte kristalsuiker die je gebruikt in dingen zoals thee, koffie, desserts. Andere snoepjes zijn;

  • Standaard- of tafelsuiker: Zoals we net zeiden, is dit de meest gebruikte en bekende suiker. Het is middelgroot of klein korrelig.
  • Extra fijn: gebruikt in veel landen en je kunt dessertrecepten tegenkomen. De korrels zijn erg klein.
  • Glassuiker: dit wordt bereikt door de poedersuiker die we kennen te malen en in poeder te veranderen.

We raden u aan te lezen: Wat zijn natuurlijke en gezonde zoetstoffen

Gebruik Suiker Typen Die u niet Kent

  • Rietsuiker: Het is groter en rond korreliger dan klassieke suiker. Het is populair in Europese landen. Ze gebruiken Duitse of Scandinavische patisserieën bij het maken van “Belgische wafels”.
  • Kristalsuiker: het is over het algemeen grof dan suiker die op de markt wordt verkocht, het wordt gebruikt voor decoratie en wordt toegevoegd aan thee en koffie. Het heeft een grote en willekeurige vierkante vorm en lost langzamer op dan normale suiker.
  • Natuurlijke suiker: hoewel er mensen zijn die zeggen dat deze suiker niet in dezelfde groep zit als de anderen, zullen we er bij naam over praten. Net als anderen wordt het niet alleen verkregen uit sucrose, het wordt gemengd met een soort siroop. Grote snoepjes geven de voorkeur aan deze suiker omdat het ervoor zorgt dat de producten voor een langere periode zacht blijven.

 

Gebruik Suiker Typen Die u niet Kent

“Als een suikervrije apotheker”

De reden voor dit oude gezegde was dat apothekers het gebruikten om verschillende ziekten en kwalen te behandelen nadat ze zich de voordelen van suiker hadden gerealiseerd. Sommigen zeggen dat het wordt gebruikt om ademhalingsproblemen te behandelen, terwijl anderen zeer goed zijn in wondbehandeling. Maar bijna iedereen is het erover eens dat suiker helende eigenschappen heeft.

Je kunt een siroop krijgen waarmee je suiker met veel water kunt mengen en aan andere kruiden kunt toevoegen. Op deze manier kan worden gebruikt als remedie voor griep of verkoudheid . Als je het combineert met een sterke drank met een hoog alcoholgehalte, kun je het gebruiken om koorts te verminderen.

Gebruik Suiker Typen Die u niet Kent

Apothekers zijn altijd bij de hand geweest om te voorkomen dat ze hun suiker verliezen. Het was in die tijd ook gebruikelijk dat mensen thuis werkten. Op deze manier konden ze wat meer suiker kopen in de keuken van hun echtgenoot als hun suiker op was.

Alternatief gebruik van suiker om je te verrassen

Wondtherapie

Zoals we aan het begin van ons artikel vermeldden; van suiker wordt gezegd dat het wordt gebruikt om bacteriën te doden die brandwonden, snijwonden of zweren veroorzaken. Strooi wat suiker over het probleemgebied en wacht.

Tongverbranding stoppen

Terwijl je een hete thee, koffie, soep of saus proeft wanneer je je tong verbrandt , kun je een kubus suiker of wat poedersuiker op je tong strooien.

Gebruik Suiker Typen Die u niet Kent

De pijn van voedsel verminderen

Was je saus te pittig? Voeg een theelepel toe. Je kunt deze methode ook toepassen wanneer je tomatensaus erg zuur is.

Peeling

Door suiker te mengen met olijfolie of amandelolie, kunt u een peeling voorbereiden om dode cellen in uw lichaam te zuiveren.

De lippenstift permanenter maken

Vrouwen klagen dat hun lippenstift niet zo permanent is als ze willen. Je lippenstift komt tevoorschijn als je iets drinkt, rookt , je lippen likt of iemand kust. Om je lippenstift permanenter te maken, breng je er wat suiker op na het aanbrengen van de lippenstift. Laat het een paar minuten rusten en lik de suiker op je lippenstift.

Reiniging van uw handen

Het is een zeer goede methode voor mensen die met olie of verf werken (bijv. Mechanica). Neem wat suiker in je hand en wrijf het in met zeep en was het.

Verfraai het beeld van uw tuin

Meng drie lepels suiker, twee lepels azijn en vier lepels warm water. Giet het in de grond rond je planten. Dit voedt je planten en voorkomt bacteriegroei van azijn.

Maak uw koffiezetapparaat schoon

Doe een kwart kopje suiker in het filtergedeelte van uw koffiezetapparaat, laat het 3 minuten staan ​​alsof u koffie maakt . Was daarna met veel water.

Olievlekken verwijderen

Als uw favoriete kledingstuk, deken of gordijn olievlekken heeft, maak dan een pasta van water en suiker en breng deze rechtstreeks aan. Laat het minstens een uur zitten en was normaal.

Houd koekjes en desserts vers

Gooi een paar kubussen suiker erin als u uw koekjes in een luchtdichte container doet. Op deze manier blijven ze langer vers. U kunt hetzelfde doen om te voorkomen dat de geraspte kaas hard wordt.

Foto’s Uwe Hermann, David Eccles, Betsy Weber, Jody Mcintyre, goodmami, Javcon 117, Joel Gebruikt met toestemming van Kramer.

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button