Goede ideeën

Tuin Munt en 5 Geweldige Voordelen

Tuinmunt (Mentha spicata) , die net zo verfrissend als ontspannend is, is de beroemdste van de vele muntsoorten. Nadat deze plant op grote schaal werd gebruikt in de Griekse en de Romeinenperiode, werd deze vergeten en begon hij opnieuw te worden gebruikt voor therapeutische doeleinden in de 18e eeuw om de maag te ontspannen.

In de middeleeuwen werd het gebruikt om adem en tanden op te frissen . In dit artikel zullen we het hebben over de voordelen van tuinmunt. Lees verder!

Tuinmunt is tegenwoordig erg populair. Menthol in dit kruid helpt sommige gezondheids- en schoonheidsproblemen te verbeteren. Hieronder lichten we de voordelen van het consumeren van deze plant toe.

1. Tuinmunt is goed voor de spijsvertering

Dit prachtige kruid helpt maagproblemen te verlichten. Dankzij de ontgassende en ontspannende effecten is het effectief bij het oplossen van problemen zoals gas, opgeblazen gevoel, misselijkheid, colitis en spijsverteringsproblemen.

Dit kruid kan ook de effecten van gevoelige darmsyndroom verminderen. Zoals te zien is in een onderzoek naar tuinpepermunt, ondervond 75% van de deelnemers die pepermuntolie consumeerden verlichting binnen 4 weken na hun symptomen.

Tuinmunt helpt maagproblemen te ontspannen door de spieren in het spijsverteringsstelsel te ontspannen. Om deze problemen te verminderen, kun je een glas tuinmuntthee zetten of wat muntblaadjes kauwen.

2. Hoofdpijn

Tuin Munt en 5 Geweldige Voordelen

Een ander voordeel van tuinmunt voor de gezondheid is dat het helpt om hoofdpijn te verlichten. U kunt tuinmunt op twee verschillende manieren gebruiken om effectief hoofdpijn te verlichten.

De gebieden waar de pols is, kunnen worden ingewreven met tuinmunt of olie; Het verlicht dus hoofdpijn en spanning. Tegelijkertijd snuffelt snuiven pepermunt het gewicht in de borst en biedt verlichting.

3. De griep en de verkoudheid

Tuin Munt en 5 Geweldige Voordelen

Menthol in de munt van de tuin, dunner worden van de slijmlaag en sinussen in de borst het opent het blok en biedt verlichting van de slijmlaag. Dit kruid is ook effectief in het verminderen van keelverbranding. Voeg een paar druppels tuinpepermuntolie toe aan je stoommachine of kokend water en adem diep in .

Tuin Munt en 5 Geweldige Voordelen

4. Geïrriteerde huid

Tuin Munt en 5 Geweldige Voordelen

Kalmerende kenmerken van tuinmunt; verlicht irritatie door insectenbeten, brandwonden en schadelijke planten. Maar waar u op dit moment op moet letten, is dat, zoals alle etherische oliën, tuinpepermuntolie de huid kan irriteren als deze zich niet goed op de huid verspreidt.

5. Halitosis

Tegelijkertijd, het kauwen van de tuinmunt of het gebruik van een mondwater dat dit product bevat, dankzij de antibacteriële en antimicrobiële eigenschappen,  het reinigen van de slecht ruikende adem Helpt tandvleesproblemen veroorzaakt door bacteriën te verminderen .

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button