Gezondheid en FitnessDieetKetogeen Dieet

Fysieke Prestaties

Veel nieuwkomers in het keto dieet zijn bezorgd of ze op hetzelfde niveau als voorheen kunnen sporten en of ketose hun prestaties beïnvloedt. Hierover is wat onderzoek gedaan, hoewel de focus ligt op topatleten. Toch zijn veel bevindingen relevant voor al wie actief wil zijn.

Keto voor uithouding

Er is recent een beetje een mindshift geweest als het gaat om sportvoeding. Traditioneel krijgen de- genen die cardio-oefeningen doen te horen dat koolhydraten de sleutel zijn voor fysieke prestaties. Zo zullen degenen die ooit voor een hardlooprace hebben getraind, over ‘carb-loading’ in de week voor een evenement gelezen hebben voor een goed resultaat – nog steeds het standaardadvies. Er is echter veel onderzoek gedaan naar het gebruik van vet als primaire brandstofbron tijdens dit soort sporten. Het idee is dat je overschakelt op een LCHF dieet, zoals het keto dieet, en je lichaam went aan het verbranden van vet als belangrijke energiebron. Dit bevordert niet alleen prestaties tijdens een evenement, maar ook vetverlies. Een verminderde lichaamsmassa kan de snelheid en het uithoudingsvermogen bevorderen.
Fysieke Prestaties Deze verandering komt niet van de ene op de andere dag. Je lichaam is gewend om tijdens het sporten koolhydraten als brandstof te gebruiken. De meeste sportdranken en -supplementen bevatten veel koolhydraten, dus je moet je hele sportvoedings- strategie herbekijken. Train je bijvoorbeeld voor een langeafstandsevenement zoals een marathon, dan dien je te experimenteren met eten of drinken voor tijdens de race. Je zult volledig nieuwe producten moeten proberen om je aan je keto dieet te houden. Het kan vele maanden duren voordat je lichaam zich aanpast aan vetverbranding als primaire ener- giebron, dus je zult in het begin waarschijnlijk een daling van je uithoudingsvermogen en snelheid ervaren. Dit kan sommige mensen van het dieet afhouden, maar het is belangrijk deze eerste fase te doorstaan om de vruchten ervan te plukken.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Controleer ook
Close
Back to top button