ReizenCultuur reizen

First-Time Africa: Ideeën Voor Uw Reis

Dus je hebt besloten – je wilt een reis naar Afrika maken. Goede keuze! Afrika is een interessant continent om naar toe te gaan, omdat het de thuisbasis is van talloze landen, allemaal met verschillende identiteiten, culturen en attracties. Voor de eerste bezoeker is het misschien moeilijk om te beslissen naar welk land een vliegticket moet worden geboekt. Laat me je proberen te helpen. Hier zijn enkele suggesties voor welk Afrikaans land u wilt bezoeken, afhankelijk van uw interesses.

Als je prachtige monumenten en architectuur wilt, ga dan naar … Egypte

Wie kent Egypte niet? Dit is het land van de farao’s en mummies, met een eeuwenlange geschiedenis. Hier vind je het enige overgebleven wonder van de antieke wereld, de piramiden van Gizeh. Egypte heeft ook ongelooflijke tempels verspreid over het hele land, van Luxor tot Abu Simbel. Je kunt ook het modernere gezicht van Egypte zien in de hoofdstad van Caïro, evenals de charmante islamitische wijk. Als je altijd al archeoloog wilde worden, dan is Egypte de beste keuze.

First-Time Africa: Ideeën Voor Uw Reis

© suronin / Shutterstock.com

First-Time Africa: Ideeën Voor Uw Reis

© Emanuele Mazzoni Photo / Shutterstock.com

Als je je wilt ontspannen in een authentieke Afrikaanse ervaring, ga dan naar … Marokko

Het duurt slechts een uur met de veerboot om van het puntje van Spanje naar de stad Tanger te komen. Deze nabijheid heeft invloed gehad op de Marokkaanse cultuur, waardoor sommige aspecten ervan bekend kunnen worden. Behalve Frans kunnen sommige Marokkanen mogelijk ook in het Spaans communiceren. De toestroom van toeristen betekent ook dat Marokko voor elk budget over voldoende toeristische infrastructuur beschikt. Dit land is misschien de perfecte keuze voor diegenen die Afrika in hun eigen tempo willen ervaren.

First-Time Africa: Ideeën Voor Uw Reis

© saiko3p / Shutterstock.com

First-Time Africa: Ideeën Voor Uw Reis

© Anton_Ivanov / Shutterstock.com

Als je wat strandtijd wilt hebben, ga dan naar … Tunesië

Tunesië is gezegend met een heerlijk mediterraan klimaat en prachtige kusten. De toeristenindustrie van het land is zich hiervan bewust; daarom zijn de accommodatiekeuzes gevarieerd voor Tunesische badplaatsen zoals Sousse en Hammamet. Duikers genieten ook van het heldere water van Tunesië en het overvloedige zeeleven. Vergeet niet dat Tunesië ook de thuisbasis is van de oude stad Carthago; misschien wilt u dat achteraf bezoeken.

First-Time Africa: Ideeën Voor Uw Reis

© Anton Boldak / Shutterstock.com

First-Time Africa: Ideeën Voor Uw Reis

© photoshooter2015 / Shutterstock.com

Als je een reis door de tijd wilt, ga dan naar … Ethiopië

Wist je dat Lucy de Australopithecus, mogelijk de vroegste voorouder van de moderne mens, in Ethiopië is gevonden? Je begint dan te beseffen hoe legendarisch en kleurrijk de geschiedenis van dit land is. Tel daarbij op dat Ethiopië nooit is gekoloniseerd – deze prestatie is werkelijk uniek op het continent. Reis naar de veronderstelde locatie van de Ark van het Verbond of bekijk de uit de rotsen gehouwen kerken van Lalibela; dit is niet verwonderlijk, aangezien Ethiopië een van de oudste christelijke naties ter wereld is. U zult versteld staan ​​van wat dit land voor u in petto heeft.

First-Time Africa: Ideeën Voor Uw Reis

© Luisa Puccini / Shutterstock.com

First-Time Africa: Ideeën Voor Uw Reis

© John Wollwerth / Shutterstock.com

Als je unieke dieren in het wild wilt zien, ga dan naar … Madagaskar

Het op drie na grootste eiland ter wereld is een paradijs voor zowel botanici als zoölogen; isolatie heeft geleid tot de ontwikkeling van unieke soorten flora en fauna. Volgens de World Wildlife Foundation is bijna 90% van de planten in Madagaskar nergens anders ter wereld te vinden. Je kunt je tijd besteden aan het zoeken naar aye-ayes of verschillende soorten maki’s. Kijk naar de baobabbomen, waarvan er zes alleen in Madagaskar voorkomen. Een reis naar de nationale parken van het land zal laten zien hoe ongelooflijk evolutie werkelijk is.

First-Time Africa: Ideeën Voor Uw Reis

© Dennis van de Water / Shutterstock.com

First-Time Africa: Ideeën Voor Uw Reis

© apiguide / Shutterstock.com

Als je meer wilt weten over de slavenhandel, ga dan naar … Ghana

De geschiedenis van het Afrikaanse continent is onmiskenbaar verbonden met de eeuwenoude slavenhandel, die ertoe heeft geleid dat miljoenen Afrikanen naar zowel Europa als de Nieuwe Wereld, of de huidige Verenigde Staten, zijn gebracht. Als je meer wilt weten over slavernij, heeft Ghana een concentratie van forten die werden gebruikt als handelscentra voor slaven. Dit omvat Cape Coast Fort, het grootste centrum voor slavenhandel in West-Afrika. Hoewel dit een pijnlijk onderdeel van de geschiedenis kan zijn, kan het een noodzakelijke reis zijn om ervoor te zorgen dat fouten uit het verleden niet worden herhaald.

First-Time Africa: Ideeën Voor Uw Reis

© Felix Lipov / Shutterstock.com

First-Time Africa: Ideeën Voor Uw Reis

© Sura Nualpradid / Shutterstock.com

Als je een adembenemende safari wilt, ga dan naar … Tanzania

Een safari kan een evenement zijn dat maar één keer in je leven plaatsvindt, dus je wilt het beste uitzicht in huis hebben. Waarom plant u uw safari niet in de Serengeti in Tanzania? In dit nationale park kun je de Big Five – leeuwen, luipaarden, olifanten, buffels en neushoorns – zien. Als je je reis goed plant, kun je zelfs de grote migratie van miljoenen gnoes naar het Maasai Mara National Park in Kenia bekijken. Je zult deze ervaring niet vergeten.

First-Time Africa: Ideeën Voor Uw Reis

© Dmitry Burlakov / Shutterstock.com

First-Time Africa: Ideeën Voor Uw Reis

© GTS Productions / Shutterstock.com

Als je een allrounder wilt, ga dan naar … Zuid-Afrika

Je hebt een van de mooiste steden ter wereld, Kaapstad, in het zuidelijkste land van het continent. Je hebt ook Kruger National Park, waar je op safari kunt gaan. Er zijn wijnmakerijen die je kunt bezoeken, interessante musea over apartheid en rondleidingen naar Robbeneiland – waar Nelson Mandela bijna 20 jaar gevangen werd gehouden. Oh, vergeet de pinguïns niet. Zuid-Afrika biedt al deze geweldige ervaringen, zodat je keer op keer terug wilt blijven naar Afrika.

First-Time Africa: Ideeën Voor Uw Reis

© Andrea Willmore / Shutterstock.com

First-Time Africa: Ideeën Voor Uw Reis

© JONATHAN PLEDGER / Shutterstock.com

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button