Kinderen en Ouderschap

Eenvoudige DIY Harry Potter Wand voor Kinderen

Ben je van plan je kind als Harry Potter te verkleden voor een aankomend evenement dat hij organiseert of bijwoont? Of het nu gaat om een ​​verkleedwedstrijd, Halloween of een verjaardagsfeestje met Harry Potter-thema voor je die-hard Harry Potter-fan, we zijn hier om je te helpen met een van de belangrijkste elementen van Harry Potter-looks – zijn toverstok! In dit artikel zullen we eenvoudige ideeën delen om een ​​Harry Potter-toverstaf te maken met materiaal dat gemakkelijk thuis beschikbaar is. Laten we beginnen met het maken van een toverstaf voor je kind!

Eenvoudige stappen om een ​​Harry Potter-toverstaf te maken met een stok / eetstokje / houten plug / potlood

Hier is hoe je een toverstaf kunt maken met materiaal dat meestal thuis verkrijgbaar is of dat je gemakkelijk kunt kopen bij een stationaire / ambachtelijke winkel.

Wat je nodig hebt

Hier is een lijst met dingen die je nodig hebt voor deze toverstaf:

 1. Een houten plug – 26 cm tot 33 cm lang
 2. Schuurpapier – 1, 3 x 3 inch
 3. Heet lijmpistool
 4. Knop (groot genoeg om de onderkant van de stick te bedekken) – 1
 5. Acrylverf naar keuze – zwart, bruin of wit
 6. Acrylverzegelaar
 7. Verfborstels – 2

Hoe Harry Potter Wand te maken

Volg deze eenvoudige instructies om thuis een toverstok te maken:

 1. Neem de houten plug van de bovengenoemde lengte. Je kunt ze gemakkelijk bij elke handwerkwinkel kopen. Ze worden meestal verkocht in verpakkingen van een dozijn of meer. Je kunt ook een eetstokje, potlood of een houten voorwerp gebruiken dat geschikt lijkt voor een toverstaf.
 2. Je kunt ook een stok uit je achtertuin halen. Zorg er bij het gebruik van een houten stok voor het maken van een toverstaf voor dat deze niet dikker is dan de omtrek van uw vinger.
 3. Pak het schuurpapier en schraap de stok voor een gladder uiterlijk. De truc is om alle scherpe, gekartelde of ruwe uiteinden te verwijderen.
 4. Stof de stok mooi af. Je kunt het ook schoonmaken met een vochtige doek om houten stof te verwijderen.
 5. Pak het lijmpistool en vorm een ​​handvat op de stok, die normaal gesproken niet meer dan de lengte van je vinger mag zijn. Om het handvat te maken, kunt u de hele lengte van het handvatgedeelte van de stok met lijm bedekken.
 6. U kunt de hete lijm een ​​paar keer op het handvatgebied aanbrengen om het handvat meer uitgesproken en gedefinieerd te maken. Zorg ervoor dat je elke laag mooi opdroogt voordat je het handvat bedekt met meer lijm.
 7. Plak de knop om een ​​knop te vormen aan het einde van de toverstaf.
 8. Maak een ontwerp op de toverstaf met wat hete lijm, klei of tape om het wat textuur te geven. Laat de lijm / klei volledig opdrogen voordat je aan de volgende stap begint.
 9. Nadat de lijm is opgedroogd, schilder je de behoefte met wat acrylverf. Je kunt vasthouden aan tinten bruin, zwart en wit, of je kind helemaal gek laten worden met de kleuren. Het kan geen kwaad om een ​​fluorescerende, saffier- of koraalkleurige toverstaf te hebben.
 10. Verf de toverstaf mooi met de kleur. Zorg ervoor dat je alle hoeken en hoeken krijgt. Laat de kleur drogen.
 11. Breng nog twee of drie lagen kleur aan om de toverstaf een echt gevoel te geven. Hiervoor kunt u een lichtere tint van de basiskleur gebruiken en een puntige borstel gebruiken om de details te maken.
 12. Nadat de verf is opgedroogd, verzegelt u de pijn met een acrylverzegelaar om de kleur vast te houden. Dit is geen verplichte stap, maar hierdoor zal de verf niet alleen helderder gaan glanzen, maar zal de verf ook langer meegaan.
 13. Plaats de toverstaf op een stuk papier en bewaar deze in de zon om te drogen. Draai de toverstaf om zodat de verf van alle kanten goed opdroogt.

Eenvoudige instructies voor zelfgemaakte Harry Potter-toverstaf met een stuk papier

Als je geen houten voorwerp hebt om een ​​toverstaf van te maken, zou je dit idee nuttig vinden.

Wat je nodig hebt

Dit is wat je nodig hebt om Harry Potter toverstaf met een papier te maken:

 1. Een vel papier
 2. Vloeibare lijm
 3. Een lijmpistool
 4. Verfprimer
 5. Bruine acrylverf
 6. Acrylverzegelaar
 7. Penseel – 1
 8. Een schaar
 9. Gouden acrylkleur (voor detaillering)

Hoe Harry Potter Wand te maken

Hier is de stapsgewijze procedure die u kunt volgen om een ​​papieren of origami harry potter toverstaf te maken:

 1. Begin met het rollen van het papier vanuit een hoek.
 2. Houd het ene uiteinde van de rol iets minder taps dan het andere.
 3. Bevestig het uiteinde van het papier met wat lijm. U kunt nog een papier rollen om de toverstaf een betere grip en volume te geven. Als alternatief kunt u wat PVA-lijm op het papier smeren op de plaats waar u het papier gaat rollen. Dit zal de toverstaf verharden en hem steviger maken.
 4. Zodra de stok opdroogt, knipt u de uiteinden voorzichtig af met een schaar om de uiteinden recht te trekken.
 5. Pak het lijmpistool en vul de open uiteinden met een klodder hete lijm om ze af te dichten. Zorg ervoor dat je het ene uiteinde van de stok afmaakt voordat je verder gaat met het andere. Om goed afgeronde uiteinden te bereiken, moet u de staaf blijven bewegen om te voorkomen dat de lijm druppelt of over de randen bezinkt.
 6. Zodra de lijm opdroogt, kunt u beginnen met het maken van ontwerpen op de toverstaf.
 7. Pak het lijmpistool en begin met het maken van vingerlengte-ontwerpen aan de basis van de stok om het handvat te vormen. Houd het patroon dichter aan de basis en schaarser aan de bovenkant. Blijf draaien en beweeg de stick terwijl je kriskras, wervelende of andere willekeurige patronen op de stick blijft vormen.
 8. Laat de lijm bezinken, wat meestal maar een paar minuten duurt, voordat je de stick gaat kleuren.
 9. Begin met de basislaag voor het kleuren van de toverstaf. Spuitverven fungeren als een goede basiskleur, maar als je thuis een emulsie of latexverf bij de hand hebt, kun je die ook gebruiken. Het kan langer duren om emulsieverven te drogen; daarom moet je wachten tot de verf opdroogt.
 10. Zodra de basislaag opdroogt, begint u de toverstok te schilderen met de hoofdkleur. U kunt elke kleur kiezen; aardetinten geven echter een meer realistisch gevoel aan de toverstaf.
 11. Nadat de basislaag is opgedroogd, kun je de toverstaf accentueren door de verheven delen in te kleuren met de lichtere kleur. Gebruik een dunnere borstel wanneer u aan de verhoogde fijnere delen van de toverstaf werkt.
 12. Neem wat gouden verf en dep het met je vingers op de verhoogde delen van de toverstaf voor een metaalachtige uitstraling.
 13. Laat de toverstaf volledig drogen voordat je je kind ermee laat spelen. Voor een sneller droogproces laat je de toverstaf een tijdje in de zon drogen.

We hopen dat je deze eenvoudige DIY Hatter Potter toverstafideeën gaat proberen! Ze kunnen ook door uw kind in zijn vrije tijd worden gemaakt. Zorg er echter voor dat u de juiste zorg en voorzorgsmaatregelen neemt bij het hanteren van een schaar, lijmpistolen of verf, omdat deze activiteiten soms een beetje riskant kunnen zijn voor jongere kinderen!

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button