BorduurwerkBreien en haken

Een Haaknaald Kiezen Tips voor Beginners

Haken is een heel interessante bezigheid. En veelzijdig! Haken omvat meer technieken dan breien: je kunt tenslotte een rechte stof en een cirkel haken, en welke opengewerkte patronen je krijgt, is een lust voor het oog! Ondertussen hangt de schoonheid van het eindresultaat niet alleen af ​​van de vaardigheid van de breister, maar ook van de keuze van de haak. Het kiezen van de juiste haaknaald is erg belangrijk. Als de haak verkeerd wordt gekozen, zal het canvas uitgerekt, scheef of juist te stijf, strak blijken te zijn.

De structuur van de haaknaald

Maar voordat we beginnen te leren hoe we een haak voor garen kunnen kiezen, moet je omgaan met het uiterlijk van de haak. De basis van de haak, het handvat, wordt de staaf genoemd. Extremiteit met een haakkop. En het hakende, werkende deel van de haak is de baard.

Let bij het kiezen van een haak altijd op de scherpte van de kop. Als het te scherp is, riskeer je je vingers pijn te doen tijdens het breien. Maar een te ronde kop is ook niet goed: met zo’n haak is het moeilijk om te breien, het is moeilijk om het in lussen te introduceren. Welk hoofd moet de haak hebben? Idealiter – in de vorm van een ronde kegel.

Zijn haken met handvatten handig? Alleen voor degenen die lang breien. Voor een beginnende breister is zo’n haak nauwelijks geschikt. Omdat je met de hand gemaakte handschrift in deze kunstvorm nog niet is gevormd, moet je voelen of je sterk of zwak aan de lus trekt. Een pen vermindert de gevoeligheid.

Wat zijn de beste haaknaalden: kies een haak volgens het materiaal

Maar niet alleen de structuur van de haak is de moeilijkheidsgraad. Er zijn geen haken in de winkel: hier heb je hout, plastic en metaal! Hoe verschillen ze onderling? En wat zijn de beste haaknaalden?

Stalen haken zijn het meest praktisch en handig. Ze dienen lang en worden gebruikt voor elk garen.

Aluminium haken zijn ook comfortabel en wat fijn is bij lang breien, ze zijn erg licht. Hoewel ze nadelen hebben: vaak krijgen ze vies breien, de vingers van een bekwame arbeider en als het breien te stijf is, kan zo’n haak zelfs buigen.

Plastic haken zijn goedkoop, lichtgewicht en zeer comfortabel, ze doen geen pijn aan je vingers. Ze hebben maar één nadeel: ze kunnen garen elektrificeren. Maar als je de plastic haak leuk vond, spuit hem dan gewoon in met een antistatische om dit nadeel te verwijderen. Belangrijk: bij het kiezen van een haaknaald gemaakt van plastic, moet je ervoor zorgen dat deze niet te flexibel is.

Houten haken zijn erg mooi, licht en milieuvriendelijk. Maar niet erg praktisch: ze zijn geëlektrificeerd, snel bedekt met weerhaken die de draad vangen en het breien hinderen.

Beenhaken zijn ideaal om te breien van natuurlijke wol. Maar deze haken zijn vrij duur en ook kwetsbaar.

Hoe een haak aan het garen kiezen?

Maar noch het materiaal, noch zelfs de comfortabele kop van de haak heeft invloed op de schoonheid van uw breiwerk, noch op het kiezen van de juiste haak voor het garen. Je ziet het zelf: er zijn dunne haken, er zijn dikke haken. Het is duidelijk dat voor dik garen een dikke haak nodig is, maar welke?

Hoe een haaknaald voor beginners te kiezen De eenvoudigste manier is om de prompt van de fabrikant te gebruiken. Meestal geven ze bij fabrikanten van garenstrengen aan welk aantal haken en breinaalden geschikt zijn voor elk specifiek garen. Maar wat als er geen indicatie is? Wat moet je dan doen?

En in dit geval is er een simpele manier die geschikt is voor de beginnende vakvrouw. Het enige wat je nodig hebt, zijn je haken en de draad die je leuk vindt. Haak de draad vast en kijk goed.

Als de draad gemakkelijk kan worden gehaakt en de baard boven de draad uitsteekt, is de haak te dik. Als de baarden door de draad niet zichtbaar zijn, is de haak te dun. Welke haak past? Een van wie de baard gelijk is met de draad wanneer hij is ingeschakeld.

Een Haaknaald Kiezen Tips voor Beginners

Als je niet de mogelijkheid hebt om al je haken met je mee te dragen, kun je hun nummers onthouden en vertrouwen op de meetmethode. Het feit is dat het haaknummer de dikte is van het werkende deel. Dat wil zeggen, haak nr. 2 heeft een dikte van het werkgedeelte van 2 mm. Ervaren vakvrouwen zijn van mening dat de dikte van het garen 1 mm minder moet zijn dan de dikte van de haak – in dit geval zal het breiwerk gelijkmatig en mooi zijn.

Maar hoe zit het met de online winkel? Als u een haaknaald via internet wilt kopen, helpen winkelmanagers u altijd. Kennis van de kenmerken van het kiezen van haaknaalden, evenals professioneel advies van consultants, helpen u bij het kiezen van de perfecte haak voor uw werk.

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button