Goede ideeënGezondheid en FitnessVoeding

De Voordelen Van Ei Voor Onze Gezondheid

Is het schadelijk om elke dag 1 ei te eten?

We laten deze mysterieuze vraag achter die we onszelf elke dag blijven stellen. In voorgaande jaren geloofde men dat een persoon niet meer dan 3 eieren per week zou moeten consumeren. De reden hiervoor was de relatie van het ei met cholesterol .

Er wordt aangenomen dat te veel eieren eten onze gezondheid kan schaden. Tegenwoordig is het bekend dat het ei ons lichaam NIET schaadt en problemen veroorzaakt. Dit zijn de redenen …

Wat zijn de voordelen van ei?

De Voordelen Van Ei Voor Onze Gezondheid

Het was in de categorie voedingsmiddelen die schadelijk kunnen zijn voor de menselijke gezondheid als het te lang wordt gegeten. Mensen zeiden dat hun overmatige consumptie een verhoging van het niveau van bloed cholesterol veroorzaakte.

Al deze claims werden al snel weerlegd in het licht van wetenschappelijk onderzoek. Studies hebben aangetoond dat het ei geen verandering in het cholesterolgehalte veroorzaakt, in tegenstelling tot het feit dat het de voedingsstoffen consumeert die we nodig hebben voor een gezond leven wanneer het in een redelijke hoeveelheid wordt geconsumeerd.

Wat in wezen het cholesterolgehalte in het bloed verhoogt is bevroren vet. Deze vetten worden aangetroffen in volle zuivelproducten, bekend als kaas, yoghurt, melk, melkvet en transgenderoliën.

Dit alles is te vinden in gebak, cakes, koekjes en alle gebak in het algemeen. Waar u op moet letten is de tekst “plantaardige olie met margarine of waterstof” op de verpakking van deze oliën.

Veel studies hebben aangetoond dat het eten van een of twee eieren per dag geen hart- en vaatziekten veroorzaakt, maar integendeel, het brengt de stof choline die nodig is voor onze cardiovasculaire en hersengezondheid . .

Deze stof verhoogt ons metabolisme en verlaagt het niveau van homocystine, wat een groot voordeel is voor onze gezondheid. Hoog homocysteïnegehalte wordt geassocieerd met hart- en vaatziekten.

Ondanks al deze wetenschappelijk bewezen vondsten, zijn er nog steeds mensen die denken dat het eten van eieren schadelijk is voor onze gezondheid. Deze mensen denken dat het eten van eieren volledig schadelijk is voor de menselijke gezondheid en ze weigeren het ei in hun dagelijkse voedsel op te nemen.

Handige voedingswinkel

De Voordelen Van Ei Voor Onze Gezondheid

Er zitten slechts 80 calorieën in een ei. Het bevat eiwitten, choline, ijzer en zink. De meeste zitten in de dooier van het ei.

De eiwitten in het ei zijn erg nuttig. Deze eiwitten brengen ons de aminozuren die ons lichaam nodig heeft. Er zit ongeveer 6 gram eiwit in een enkel ei.

Een van de belangrijkste functies van deze eiwitten is dat ze bijdragen aan de ontwikkeling van spierweefsels. Deze eiwitten zijn essentieel voor alle cellen en vormen een belangrijk onderdeel van ons immuunsysteem . Ze dragen stoffen in het bloed en zijn te vinden in de structuur van sommige enzymen, hormonen en zenuwdragers.

Er zijn nog twee stoffen in de dooier van de carotenoïdenfamilie genaamd luteïne en zeaxanthine. Deze twee stoffen vechten tegen verouderingsgerelateerde gezichtsstoornissen zoals gele visieziekte en zijn ook antioxidanten.

Het is erg belangrijk voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven om eieren te consumeren. De choline-substantie in het ei helpt de ontwikkeling van het zenuwstelsel van de baby in de baarmoeder en voorkomt aangeboren afwijkingen.

Als je een heel ei eet, krijg je 125 milligram choline. De hoeveelheid choline die een zwangere vrouw elke dag moet innemen is 425 en 550 milligram bij moeders die borstvoeding geven.

Het ei behoudt zijn frisheid gedurende ongeveer 5 weken in de koelkast. Als je wilt weten of het ei dat je eet vers is, leg je het ei in een glas gevuld met water.

Als het aan de oppervlakte van het water komt, is het niet vers. Een andere manier om dit te begrijpen is door het ei te breken. Als het gele gedeelte in het midden blijft wanneer het ei wordt gebroken, betekent dit vers.

Zoals je kunt zien, is eierconsumptie niet schadelijk en vice versa. Het verhoogt het niveau van cholesterol niet. De effecten ervan zijn wetenschappelijk bewezen. Onderzoekers stellen dat je twee eieren per dag kunt eten.

Zeer nuttig is een rijke voedingswinkel, evenals een heerlijk voedsel. Je kunt het ei op veel verschillende manieren bereiden en verschillende dingen krijgen volgens je smaak. Hoe je het ook bereidt, het ei is heerlijk. Vergeet niet om het ei aan uw dagelijkse voeding toe te voegen!

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button