Gezondheid van kinderen

De Reactie van uw Baby op Geluiden is erg Belangrijk

Gehoorverlies bij pasgeboren baby’s moet vroeg worden gediagnosticeerd om negatieve gevolgen te voorkomen. Ş Ouders moeten de reacties van baby’s op geluiden zorgvuldig observeren, zegt , Senior Training Audiologist  University Hospital,

Het is vaak onduidelijk of de baby gehoorverlies heeft. Een baby die harde geluiden hoort, kan ontsnappen aan de aandacht van ouders die geen lagere geluiden horen. Audioloog  University Hospital legt uit hoe het gehoorverlies van de baby als volgt wordt begrepen: De baby van 6 maanden kijkt in de richting van het geluid. Een baby van 9 maanden keert terug wanneer de naam wordt genoemd. Op de leeftijd van 1, hij luistert naar gesprekken, begrijpt eenvoudige commando’s, heeft ten minste een of twee woorden die hij spreekt. Natuurlijk is zorgvuldige observatie op dit punt erg belangrijk. Voor ons is de reactie van gezinnen niet het eerste criterium, maar het kan als een aanwijzing worden beschouwd. Op basis van deze tips kunnen we gehoorverlies heel duidelijk begrijpen. Reeds in ziekenhuizen kunnen gehoortests worden uitgevoerd zodra de baby is geboren. ”

Als het gehoorverlies van het kind niet in de vroege periode wordt opgemerkt, benadrukt dokters dat het kind na een bepaalde leeftijd niet normaal kan spreken en zegt: “Het kind begint te spreken door de geluiden te imiteren die het hoort. Als hij geen stemmen hoort, kan hij niet praten als hij in het sprekende tijdperk is. Wanneer gehoorverlies later optreedt, voltooien volwassenen de geluiden op basis van hun vroegere kennis, hoewel ze bepaalde geluiden mogelijk niet horen. Maar dat kind kan dat niet, hij moet de woorden horen. Bovendien kunnen spraakfouten optreden wanneer het kind enig gehoorverlies heeft. Daarom moet gehoorverlies worden opgemerkt en vroeg worden behandeld. Als een dergelijk probleem wordt vermoed, moet een arts worden geraadpleegd. Er kunnen kinderen zijn die een gehoorapparaat moeten dragen; het moet misschien worden geïdentificeerd, zegt hij.

Het gedrag van het kind kan ook worden aangetast

Bij kinderen die met een klacht over gehoorverlies komen, is in de eerste plaats de oorzaak vastgesteld Specialist Training Audioloog  verklaart de redenen als volgt:

Gebrek aan gehoor kan te wijten zijn aan middenoorinfecties. Op dat moment kan het kind niet terugkijken op de geluiden waarop hij reageerde; Als de infectie wordt behandeld, verdwijnt het probleem. Ontsteking van het middenoor veroorzaakt geen ernstig gehoorverlies, maar is een probleem als het vaak terugkeert. We komen ook gevallen tegen die een oor niet heeft gehoord. In dit geval kan het kind niet onderscheiden waar het geluid vandaan komt. Vooral drukke omgevingen veroorzaken problemen voor deze kinderen. Gehoorverlies kan ook verband houden met een aangeboren of daaropvolgende ziekte. Er zijn meerdere of langzaam ontwikkelende gehoorverliezen. Geleidelijk wordt het niet vanaf het begin begrepen. Als het kind zo’n probleem heeft, raakt hij afgeleid, vooral in lawaaierige omgevingen. Kinderen die naar school gaan, kunnen hun leraar niet volgen, ze kunnen niet begrijpen wat hun vrienden zeggen. Om deze reden moeten ouders er ook rekening mee houden dat gehoorverlies kan optreden in situaties zoals laag school succes en incompatibiliteit met hun vrienden. In dergelijke gevallen kan psychiatrische ondersteuning nodig zijn, omdat kinderen gedragsproblemen kunnen hebben,

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button