Cultuur reizen

De mysterieuze piramide van Menkaure (Mykerinos)

Om zichzelf te verheerlijken, bouwden de testamenten gigantische en prachtige piramides, graven en tempels die ze zich na hun dood zullen herinneren, maar hun lichamen werden nooit in deze structuren opgenomen.

Piramides zijn beangstigende constructies van onbekende oorsprong.

In geen van hen werden graven van meesters of heersers gevonden, en die bij toeval werden gevonden, bleken “bijna-tijdperk” te zijn, wat betekent dat Egypte niets te maken had met zijn oudheid.

De mysterieuze piramide van Menkaure (Mykerinos)

De stenen piramides van het Oude Rijk waren zeker niet echt “echte” graven. Volgens de zogenaamde “Tombic Theory” -theorie, die in de 19e eeuw naar voren werd gebracht om de vorige te vervangen, waren de piramides graanopslagplaatsen of plaatsen waar de heilige afmetingen van de planeet werden opgeslagen.

Dus, met welk doel werden deze indrukwekkende gigantische constructies gebouwd?

In feite had niemand een idee, zelfs niet Sir William Flinders Petrie, de oudste autoriteit op het gebied van de piramides van Gizeh.

“Hoewel tientallen miljoenen stenen blokken zijn gebruikt in de grote piramides van Egypte, van Meidum in het zuiden tot Abu Ravash in het noorden, is er nergens een teken van een rood-okergeschilderde steengroeve gevonden in de Grote Piramide, waar de namen van de meesters zijn gegraveerd. de afwezigheid van ruimte ”vind je toch heel vreemd? (Malkowski, het oude Egypte 39.000 voor Christus).

Dit bord met een enkele steengroeve was ook “waarschijnlijk gegraveerd door Richard Howard-Vyse vanwege zijn rivaliteit met een andere archeoloog, de Italiaanse graaf Caviglia.”

Ondanks de bewering dat de piramide een tombe is, geeft een groep egyptologen toe dat het doel waarvoor de piramides werden gebouwd nog steeds een mysterie blijft.

De mysterieuze piramide van Menkaure (Mykerinos)
Aan de linkerkant: Menkaure, Hathor aan zijn rechterkant en nom-figuur aan zijn linkerkant; Rechts: Detail van een albasten beeld uit Menkaure, Gizeh

Mysterieuze Piramide van Menkaure

De 4300 jaar oude Menkaure-piramide, de kleinste van het beroemde trio in Gizeh (60 m korter dan de andere twee), werd na de voltooiing van de renovatie voor het publiek geopend.

Menkaure (Mikerinos) Piramide heeft een zijde van 108 meter, een hoogte van 65 meter en een helling van 51 graden. Deze piramide werd gebouwd om te dienen als het graf van de vierde dynastie, farao Menkaure (2530 v.Chr. – 2500 v.Chr.).

Wie zijn ook de makers van deze piramide, er is geen informatie beschikbaar, dus we weten niet veel over Menkaure.

Een lege sarcofaag van basalt, een antropoïde kistdeksel van hout en enkele botten werden ontdekt, maar er werd ontdekt dat de botten die bij de kist werden gevonden, dateerden uit het vroege christendom en geen verband hielden met de faraonische tijd.

Maar de basaltsarcofaag behoorde misschien toe aan Menkaure.

De mysterieuze piramide van Menkaure (Mykerinos)
Menkaure Piramidi

Helaas, sinds het schip dat Vyse aan Engeland afleverde voor Spanje was gezonken en de sarcofaag uit de zee was verdwenen, had niemand de gelegenheid gehad het te onderzoeken.

Het feit dat de sarcofaag leeg werd gevonden door Vyse suggereerde dat het lichaam van de farao misschien gestolen was door grafrovers.

Het enige “bewijs” van deze “beschuldiging van diefstal” zijn mummies en grafgiften die niet op hun plaats zijn. Het feit dat er geen lichamen zijn gevonden in de piramides en de afwezigheid van versieringen of inscripties in talrijke galerijen, kamers, gangen en passages zijn ook bewijzen.

Hetzelfde geldt voor het trio van Giza. Er is geen enkel woord dat de farao’s prijst op de muren van de piramides.

Op andere begraafplaatsen van het oude Egypte zijn er prachtige ornamenten, schilderijen en inscripties die voor de overledene onmisbaar zijn op het pad van het eeuwige leven en die verband houden met rituele spreuken en gebeden.

Er bestaat niet zoiets in het trio in Gizeh, aangezien deze piramides niet werden gebouwd om als graven te dienen.

Menkaure, de zesde heerser van de 4e dynastie, bouwde een piramide een tiende van de grootte van Khafre. In tegenstelling tot de andere grote piramides waarvan de muren van kalksteen waren, waren in de piramide van Menkaure de onderste verdiepingen en de grafkamer bedekt met duurder, moeilijker te bewerken graniet.

Menkaure stierf onverwachts, het werk stopte en het piramidecomplex werd verlaten. Vervolgens voltooide Menkaure’s opvolger, Shepseskaf, die de zesde en laatste farao was van de 4e dynastie van Egypte tijdens het Oude Koninkrijk, het complex vervolgens met moddersteen.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Controleer ook
Close
Back to top button