ReizenOutdoor reizen

De Gevaarlijkste Reissituaties Ter Wereld En Hoe Deze Te Vermijden

Reizen is een van mijn favoriete dingen om te doen, maar ik zou niet kunnen blijven reizen als ik een aantal voorzorgsmaatregelen niet had genomen om de veiligheid van mezelf en mijn spullen te garanderen. Laten we eerlijk zijn: de wereld wordt een steeds gevaarlijkere plek. In feite hebben recente peilingen aangetoond dat mensen reisplannen overslaan vanwege alles, van Zika-zorgen tot terroristische zorgen. Maar hoewel persoonlijke veiligheid natuurlijk uw grootste zorg moet zijn, is dat geen reden om helemaal te stoppen met reizen! Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat uw reis probleemloos verloopt:

Kies een veilige bestemming

Internationale SOS- en controlerisico’s hebben onlangs een nieuwe kaart uitgebracht met potentieel gevaarlijke plaatsen voor reizigers. Ik raad u ten zeerste aan de kaart te bekijken voordat u uw volgende vakantiebestemming kiest, om er zeker van te zijn dat u niet naar een plek reist die als een hoog risico wordt beschouwd. Een andere geweldige bron om potentiële bedreigingen te bekijken, is de website van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Op de website kunt u per land zoeken en alles leren wat u moet weten over veelvoorkomende bedreigingen voor reizigers en meer, plus u aanmelden voor STEP-reizigerswaarschuwingen, zodat u als een van de eersten weet of er iets verandert aan de huidige situatie in het buitenland , bijvoorbeeld als er protesten gaande zijn.

Wees slim over uw bezittingen

Ik heb een paar maanden in Brazilië gewoond en gereisd. Voorafgaand aan mijn reis had ik alles gelezen over de veiligheidsrisico’s die ik in Braziliaanse steden zou kunnen lopen, en ik wist dat ik geen risico wilde nemen. Dus terwijl ik daar op reis was, liet ik mijn paspoort en portemonnee achter in de kluis in mijn accommodatie en droeg ik alleen een fotokopie van het paspoort en een kleine hoeveelheid contant geld elke dag bij me. Aan de andere kant zijn er plaatsen geweest waar ik mijn dagen door mijn paspoort heb gedragen in een geldriem. Wat u doet voor veiligheidsmaatregelen hangt natuurlijk af van waar u zich bevindt, dus kijk voor uw vertrek online naar bestemming-specifieke tips. En waar u ook bent, laat uw rugzak, camera, telefoon of iets anders daar niet zonder toezicht achter – dat is gewoon gezond verstand!

De Gevaarlijkste Reissituaties Ter Wereld En Hoe Deze Te Vermijden

© kwanchai.c / Shutterstock.com

Ken de lokale oplichting

Helaas zijn reizigers vaak het doelwit van oplichting, omdat ze het gebied niet goed genoeg kennen of omdat ze worden afgeleid door iets anders in hun omgeving. Het laatste wat je wilt is om erachter te komen dat de vriendelijke man in Istanbul je alleen liet zien waar je bestemming is, omdat hij verwachtte dat je hem een ​​fooi zou geven! Nogmaals, ik raad aan om de website van het State Department te bezoeken; meestal vermelden ze op elke landspecifieke pagina veelvoorkomende oplichting waarvan u op de hoogte wilt zijn. U kunt ook gewoon een algemene Google-zoekopdracht uitvoeren voor ‘veelvoorkomende oplichting’, zodat u goed thuis bent en weet waar u op moet letten.

De Gevaarlijkste Reissituaties Ter Wereld En Hoe Deze Te Vermijden

© 1000 woorden / Shutterstock.com

Wees op uw hoede voor de wegen

Als je gewend bent om in Noord-Amerika of Europa te rijden, kan autorijden in, bijvoorbeeld, India een beetje een schok zijn. In andere landen zul je vaak merken dat voetgangerswetten worden genegeerd of niet bestaan, en zelfs typische verkeerswetten zoals rijstrookverdelers en snelheidslimieten worden meer als suggesties dan als afgedwongen regels beschouwd. En als je eenmaal buiten de steden in bijvoorbeeld Mongolië bent, kun je ontdekken dat de wegen over het algemeen vuil zijn in plaats van geplaveid en moeilijk te navigeren zijn in het pikzwart van een maanloze nacht. Zorg ervoor dat u van tevoren weet waar u naar op zoek bent – of huur een gids in die u kunt vertrouwen!

De Gevaarlijkste Reissituaties Ter Wereld En Hoe Deze Te Vermijden

© monotoomono / Shutterstock.com

Maak kennis met uw omgeving

Een van de eerste dingen die ik doe als ik ergens aankom, is een kaart ophalen. Meestal vindt u deze bij de infostandjes op de luchthaven of bij het informatiebureau in het centrum. Of als u in een hotel verblijft, kunt u er misschien een krijgen bij de conciërgebalie van het hotel. Ik vind het leuk om een ​​papieren kaart te hebben in plaats van alleen mijn telefoon te gebruiken, want dan hoef ik me geen zorgen te maken dat de batterij van mijn telefoon leeg raakt. Zelfs als ik nooit mijn papieren kaart gebruik, is het leuk om dat back-upschema in mijn tas te hebben voor het geval dat! Het laatste dat u wilt doen, is in het donker door een onveilig gebied lopen, dus zorg ervoor dat u weet waar u heen gaat en welke gebieden u moet vermijden.

De Gevaarlijkste Reissituaties Ter Wereld En Hoe Deze Te Vermijden

© frankie’s / Shutterstock.com

Vermijd gezondheidssituaties

In 2016 kozen veel reizigers – waaronder Olympiërs – ervoor om niet te reizen uit angst voor Zika. Afhankelijk van waar je naartoe reist, kun je ziektes als gevolg van muggen, voedselvergiftiging, ziektes van de algemene reiziger en meer tegenkomen. Deze kunnen een echte domper zijn op uw vakantie, dus u wilt uw gezond verstand gebruiken, maar ook enkele stappen ondernemen om ze te vermijden. Zorg er zeker voor dat u de webpagina van het Centrum voor ziektebestrijding controleert en hun land-per-land overzicht bekijkt van welke vaccinaties worden aanbevolen. Praat met uw arts om er zeker van te zijn dat uw vaccinaties up-to-date zijn – of beter nog, maak een afspraak bij een reiskliniek met een arts die gespecialiseerd is in het weten welke vaccinaties u moet krijgen. En zorg ervoor dat je in het buitenland zonnebrandcrème en muggenmelk gebruikt als dat nodig is: dit is een van je eerste verdedigingslinies.

De Gevaarlijkste Reissituaties Ter Wereld En Hoe Deze Te Vermijden

© Leonie Pauw / Shutterstock.com

Hoewel het niet te ontkennen is dat de wereld een gevaarlijke plek kan zijn om rond te reizen, is er geen reden waarom je zorgen je ervan zouden moeten weerhouden om helemaal te reizen. Er zijn zoveel geweldige plekken en zolang je een beetje gezond verstand en planning gebruikt, kun je de veiligheidsproblemen verminderen en je concentreren op het plezier!

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button